Recept Žemlovka s květákem *

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žemlovka s květákem *

Postup

Květák očistíme, uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a rozebereme na malé růžičky. Velké kousky překrájíme.

Cibuli nakrájíme a na oleji necháme zesklovatět. Žemli nakrájíme na tenčí plátky a zvlhčíme ji směsí rozšlehaných vajec s mlékem a solí.

Vhodnou zapékací mísu vymastíme a vysypeme strouhankou. Dno zaplníme zvlhčenou žemlí, na ně navrstvíme půl dávky připraveného květáku, opepříme, přidáme polovinu orestované cibule, vrstvy opakujeme, končíme žemlí, kterou pokapeme tukem a mlékem s vejci.

Ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Před koncem pečení můžeme posypat strouhaným sýrem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 03.02.06 vloženo
  • 5868x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g žemlí
  • 2 vejce
  • 4 dl mléka
  • 500 g květáku
  • 1 cibule
  • 3 PL oleje
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka
  • strouhaný sýr na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 07.11.13 15:47

Chuťově vynikající, ale při servírování nečekejte žádnou zázračnou kompozici :)
Ale chuť ten optický nedostatek skvěle vyváží!
Já květák nepředvařovala, pouze pokrájela na drobnější kousky a z počátku pekla přikryté alobalem…
Sýr ani nebyl potřeba, toto je výborné i bez něj :)
Kdo rád květák „na maděru“, ten si ho předvaří, ale nám chutná takový jemně křupavý, proto nepředvářím, pára pod alobalem udělala své a květák byl akorát…
Jen příště dám vajec víc, alespoň čtyři ;)
Před dopečením jsem vršek postrouhala kouskem másla.
Myslím, že by to bylo dobré i z půlených růžičkových kapustiček, tam bych k cibuli přihodila kousek pokrájené slaniny a tam už bych sýr nevynechávala, ale dala ho jak na kapustičkovou vrstvu, tak nahoru před dopečením…

Tenhle recept určitě bude u nás častěji, díky…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Žemlovka s květákem *

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Zuzka1973
1726 příspěvků 07.11.13 16:38

@birkana Já už ji chtěla vyzkoušet dříve, ale vždy jsem zapomněla a květák se sbaštil jinak… :D
Z brokolice to bude určitě také super :mavam:

 
birkana
1502 příspěvků 07.11.13 15:53

Příjemná slaná varianta žemlovky. Zkusím upéci z brokolice - pro pestřejší barevnost. @Zuzka1973, dík za vytažení receptu :mavam: :mavam: :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist