Recept Žemlovka pro mlsné jazýčky (pro Ryby)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zapékací mísu vymažeme máslem. V mléce rozšleháme žloutky a vanilinový cukr a namočíme v něm plátky žemlí, které rozložíme do mísy. Poklademe vrstvou oloupaných a nahrubo nastrouhaných jablek, posypeme propláchnutými rozinkami a podrcenými vlašskými ořechy, skořicovým cukrem a vrch poklademe piškoty. Pokapeme je mlékem, překryjeme další vrstvou jablek a tak pokračujeme do spotřebování všech ingrediencí. Poslední vrstvu tvoří piškoty, které také pokapeme mlékem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Před koncem tepelné úpravy na povrch žemlovky rozetřeme pevně ušlehaný sníh s cukrem a necháme zrůžovět.

Poznámka:
Další varianty žemlovek .

Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy



Nahlásit recept

  • 03.02.06 vloženo
  • 4829x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4-5 žemlí
  • 150 g dětských piškotů
  • asi 500 g jablek
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 vanilinový cukr
  • 1 PL pískového cukru
  • rozinky
  • vlašské ořechy
  • skořicový cukr.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žemlovka pro mlsné jazýčky (pro Ryby)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist