Recept Žemlovka pro mlsné jazýčky (pro Ryby)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zapékací mísu vymažeme máslem. V mléce rozšleháme žloutky a vanilinový cukr a namočíme v něm plátky žemlí, které rozložíme do mísy. Poklademe vrstvou oloupaných a nahrubo nastrouhaných jablek, posypeme propláchnutými rozinkami a podrcenými vlašskými ořechy, skořicovým cukrem a vrch poklademe piškoty. Pokapeme je mlékem, překryjeme další vrstvou jablek a tak pokračujeme do spotřebování všech ingrediencí. Poslední vrstvu tvoří piškoty, které také pokapeme mlékem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Před koncem tepelné úpravy na povrch žemlovky rozetřeme pevně ušlehaný sníh s cukrem a necháme zrůžovět.

Poznámka:
Další varianty žemlovek .

Čerpáno z knihy Vaříme podle hvězd (2001).

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy



Nahlásit recept

  • 03.02.06 vloženo
  • 4855x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4-5 žemlí
  • 150 g dětských piškotů
  • asi 500 g jablek
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 vanilinový cukr
  • 1 PL pískového cukru
  • rozinky
  • vlašské ořechy
  • skořicový cukr.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žemlovka pro mlsné jazýčky (pro Ryby)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist