Recept Zemlbába

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zemlbába

Postup

Žemle nakrájíme na plátky a dáme do mísy. V mléce rozkvedláme vejce a nalijeme na nakrájené žemle, necháme úplně nasáknout. Na vymazaný pekáč poklademe třetinu žemlí a na ně rozložíme 1/2 oloupaných a na plátky nakrájených jablek, posypeme je poloviční dávkou cukru a rozinek, zakryjeme druhou třetinou máčených žemlí. Znovu položíme jablka, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. Nakonec dáme poslední žemle a pokapeme máslem. Pečeme v troubě až povrch pěkně zrůžoví. Porce sypeme cukrem.

Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy



Nahlásit recept

  • 25.02.06 vloženo
  • 25146x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 10 žemlí (*1/2 veky*)
  • 1 1/2 l mléka
  • 2 vejce
  • 1/2 kg jablek
  • 80 g cukru
  • skořice
  • rozinky
  • 80 g másla.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 13.10.13 10:41

Zbylo pár loupáků od Pampelišky, zbytek jsou starší rohlíky. Opět s vyloučením cukru a vajec, zato s jablíčky ze zahrádky, brusinkami a plátky mandlí. Na fotografii polotovar v době přípravy. Upečené jsem vyfotit nestihla.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Zemlbába

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist