Recept Zemlbába

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zemlbába

Postup

Žemle nakrájíme na plátky a dáme do mísy. V mléce rozkvedláme vejce a nalijeme na nakrájené žemle, necháme úplně nasáknout. Na vymazaný pekáč poklademe třetinu žemlí a na ně rozložíme 1/2 oloupaných a na plátky nakrájených jablek, posypeme je poloviční dávkou cukru a rozinek, zakryjeme druhou třetinou máčených žemlí. Znovu položíme jablka, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. Nakonec dáme poslední žemle a pokapeme máslem. Pečeme v troubě až povrch pěkně zrůžoví. Porce sypeme cukrem.

Čerpáno ze sešitu Kuchařka pro nezaměstnané (1991).

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.02.06 vloženo
  • 28822x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 10 žemlí (*1/2 veky*)
  • 1 1/2 l mléka
  • 2 vejce
  • 1/2 kg jablek
  • 80 g cukru
  • skořice
  • rozinky
  • 80 g másla.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 13.10.13 10:41

Zbylo pár loupáků od Pampelišky, zbytek jsou starší rohlíky. Opět s vyloučením cukru a vajec, zato s jablíčky ze zahrádky, brusinkami a plátky mandlí. Na fotografii polotovar v době přípravy. Upečené jsem vyfotit nestihla.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Zemlbába

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Karbanátky Karbanátky
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist