Recept Zelné závitky s pstruhem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zelné závitky s pstruhem

Postup

1. Zelné listy povaříme 1-2 min. v osolené vodě, zchladíme a žebra naplocho seřízneme.

2. Pstruha rozmixujeme se žloutkem a smeta­nou, osolíme, opepříme a ochutíme strouha­ným muškátovým ořiškem. Vmícháme kopr a sezamová semínka. Nádivkou potřeme zel­né listy a doprostřed položíme čtvrtinu filátka uzeného pstruha. Podélné okraje zelných listů založíme, stočíme, zabalíme do alobalu a vaří­me 12 min. v osolené vodě.

3. Šalotky zpěníme na 30 g másla a zalijeme ryz­linkem. Ochutíme medem a 10 min. na mirném ohni povaříme. Do omáčky zašleháme 40 g stude­ného másla, osolíme a opepříme.

Recept je z kategorií: Ryby



Nahlásit recept

  • 16.10.01 vloženo
  • 2466x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 velkých zelných listů
  • sůl
  • 300 g pstruha
  • 1 žloutek
  • 200 ml smetany
  • pepř
  • na špičku nože muškátového oříšku
  • 1 lžíce sekaného kopru
  • 1 lžička pražených sezamových semínek
  • 2 filátka uzeného pstruha
  • 2 šalotky
  • 70 g másla
  • 200 ml ryzlinku
  • 1 lžička medu

Doporučená příloha

  • Závitky podává­me s máslovým krémem a s bramborovou kaší.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelné závitky s pstruhem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist