Recept Zelňačka co jí nikdy není dost

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zelňačka co jí nikdy není dost

Postup

Žebra dáme vařit společně s 1 cibulí, chilli papričkou, bobkovým listem, kuličkama pepře a nového koření nejlépe do papiňáku na hodinku. Mezitím v kastrůlku podusíme cca 10 min zelí s kmínem a ve velkém hrnci (já používám pětilitrák) uvaříme s přiměřeným množstvím vody pokrájené brambory. Vývar scedíme do hrnce k bramborám, maso obereme a rychle přidáme do hrnce, než nám ho rodina sezobe. Klasickou cibulovou sádlovou jíšku (na ty hrudky v krabičkách zapomeňte) pěkně přibarvěte paprikou a opět šup s ní do pětilitráku. Povařte a nakonec přidejte zelí,pepř,sůl a pažitku.
Nikdy nevařte brambory se zelím,není to pak ono! Jediné co lze vynechat je chilli paprička.
Přeju dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Masové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.01.06 vloženo
  • 9399x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 h

Ingredience

  • 1 kg uzených vepřových žeber
  • 4 bobkové listy
  • 6 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 cibule
  • 1 sušená chilli paprička
  • 6 středních brambor
  • 1 sáček kysaného zelí
  • 1 KL kmínu
  • 2 PL sádla
  • 3 PL hladké mouky
  • 1 PL červené papriky
  • pepř
  • sůl
  • pažitka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.05.17 19:20

Super…
Jen jsem použila jen vývar, maso jsem potřebovala jinam, ale přihodila jsem zbytek žampionů…

Odkaz na uvaření

daduuja 08.02.17 15:15

Je prostě skvělá. Jen ji dělám v jednom hrnci: na sádle cibulovou jíšku, papriku sladkou a uzenou, pálivou papričku, zaleju uzeným vývarem, prošlehám, přidám koření a brambory, když jsou brambory měkké dodám maso a zelí, nechám ještě chvíli bublat, nakonec česnek a majoránku.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Zelňačka co jí nikdy není dost

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
1917 příspěvků 16.05.17 19:21

Super…
Jen jsem použila jen vývar, maso jsem potřebovala jinam, ale přihodila jsem zbytek žampionů…

Brambory jsem měla zbylé, už uvařené, od oběda…

 
ivan14
63 příspěvků 08.02.17 19:03

Já si brambory klidně odpustím, mám raději bez nich, ale ty krupky zkusím. Jinak to vařím +- stejně. Mňam!

 
PITRYS
86 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelňačka co jí nikdy není dost

No právě, krupky. Já mám kroupy rád :-) Takže žebra uvařím v hrnci papinově a vzniklý mok obohatím zpět vráceným obraným masíčkem. Pripepřím, omajoránkuji, doplním kroupami a dokonalá uzená polévka je hotová. Zelí nechám na jinou zelňačku. I když po uzených žebrech musí být základ dokonalý, mně to připadá jako rouhání. A brambory s kysaným zelím nikdy, ztvrdnou a musí se vařit „týdny“.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Zelňačka co jí nikdy není dost

U nás jsou zelnačky na všechny způsoby - díky určitě vyzkouším a není dlouho co jsem koupila kroupy - lámanku - to bude bašta.

 
karminek
757 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelňačka co jí nikdy není dost

a když se do tý zelňačky přidá troch vařených krupek tak je dokonalá

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist