Recept Zelňačka 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibul nechám orestovat na másle/heře, vmíchám masox a cukr a pokrájenou uzeninu (stačí točený, buřt, pátek - zbytek salámu…)
Přidám šťávu ze zelí a mezitím si zelí ještě více nasekám, aby se při konzumaci netáhlo jak dálnice. Nasekané zelí vmíchám a nechám vše přejít varem. Přidím smetanu, zakysanou smetanu a (promiňte že to v receptu uvádím :-( ), ale pokud někdo trpí zácpou tak doporučuji ještě jednu smetanu rozmíchat s hladkou moukou a zahustit do téměř krémové podoby.
Dosolím a přidám cukr dle chuti a požadavku strávníka.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky



Nahlásit recept

  • 21.08.05 vloženo
  • 11245x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • sterilované zelí
  • masox
  • cukr
  • sůl
  • zakysaná smetana
  • smetana
  • uzenina
  • cibule
  • hera/máslo/rama

Doporučená příloha

  • úsměv

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelňačka 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelňačka

Prosím dotaz: není příliš krátký čas zelí jen nechat přejít varem ? Dík

 
esmeralda
4799 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelňačka - Poulett

Četla jsem tvůj profil. Tak tedy vítej na Labužníku. Tenhle recept mě zanesl do dětství. Podobná polévka se vařila u babičky, ale jelikož se zelí nekrájelo, tak se jí říkalo COURAČKA. Moc dobrá. Jen více takových recptů… :-))))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist