Recept Zelený chřest s kukuřičnou polentou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zelený chřest s kukuřičnou polentou

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme. Žampiony očistíme. Vše jemně nasekáme a zpěníme na rozehřátém oleji. Přisypeme krupici, podlijeme vývarem a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 20 až 30 min.

2. Do kukuřičné kaše (polenty) zamícháme polovi­nu strouhaného parmazánu a 2 lžíce zelené petržel­ky. Osolíme a opepříme. Polentu rozetřeme na vy­maštěný plech ve vrstvě 1,5 cm silné. Povrch potře­me smetanou a posypeme zbývajícím parmazánem. Pečeme 20 až 30 min. v troubě předehřáté na 200 °C. Vyjmeme a nakrájíme na kosočtverce.

3. Oloupaný chřest vaříme v osolené vodě 8 až 10 min. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky a dá­me zesklovatět na rozehřáté máslo.

4. Na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 25.02.02 vloženo
  • 3037x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g žampionů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g kukuřičné krupičky
  • 375 ml masového vývaru
  • 100 g parmazánu
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 3 lžíce sekané petrželky
  • 4 lžíce smetany
  • 1 kg zeleného chřestu
  • 1 červený paprikový lusk
  • 2 lžíce másla

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelený chřest s kukuřičnou polentou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Americký grilovaný losos

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Houbová smaženice Houbová smaženice
TOPlist