Recept Zelený chřest s kukuřičnou polentou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zelený chřest s kukuřičnou polentou

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme. Žampiony očistíme. Vše jemně nasekáme a zpěníme na rozehřátém oleji. Přisypeme krupici, podlijeme vývarem a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 20 až 30 min.

2. Do kukuřičné kaše (polenty) zamícháme polovi­nu strouhaného parmazánu a 2 lžíce zelené petržel­ky. Osolíme a opepříme. Polentu rozetřeme na vy­maštěný plech ve vrstvě 1,5 cm silné. Povrch potře­me smetanou a posypeme zbývajícím parmazánem. Pečeme 20 až 30 min. v troubě předehřáté na 200 °C. Vyjmeme a nakrájíme na kosočtverce.

3. Oloupaný chřest vaříme v osolené vodě 8 až 10 min. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky a dá­me zesklovatět na rozehřáté máslo.

4. Na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 25.02.02 vloženo
  • 2843x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g žampionů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g kukuřičné krupičky
  • 375 ml masového vývaru
  • 100 g parmazánu
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 3 lžíce sekané petrželky
  • 4 lžíce smetany
  • 1 kg zeleného chřestu
  • 1 červený paprikový lusk
  • 2 lžíce másla

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelený chřest s kukuřičnou polentou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
TOPlist