Recept Zeleninový prejt

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na jemnějším struhadle nebo na robotu (a tady je právě ten rozdíl v čase) nakrouháme brambory a kořenovou zeleninu, přidáme vejce, mouku, česnek, majoránku (docela hodně), zázvor (větší špetka, můžeme i vynechat) sůl a pepř. Zamícháme a hmotu rozestřeme do zapékací mísy nebo pekáčku - výška hmoty by neměla být moc vysoká, nejvýše 3 cm. Dáme péci do trouby na 180 °C.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 30.06.06 vloženo
  • 3322x zobrazeno

Čas přípravy

  • podle vybavenÄ‚Â

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 1 kg kořenové zeleniny v klasickém poměru 1/2 mrkve, 1/4 petržele, 1/4 celeru)
  • 3 vejce
  • 15 dg hladké mouky
  • 1 hlavička česneku (nebo podle chuti)
  • sůl, pepř, majoránka, zázvor mletý
  • 10 dg sádla

Doporučená příloha

  • zelný salát (jakýkoli)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninový prejt

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist