Recept Zeleninový prejt

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na jemnějším struhadle nebo na robotu (a tady je právě ten rozdíl v čase) nakrouháme brambory a kořenovou zeleninu, přidáme vejce, mouku, česnek, majoránku (docela hodně), zázvor (větší špetka, můžeme i vynechat) sůl a pepř. Zamícháme a hmotu rozestřeme do zapékací mísy nebo pekáčku - výška hmoty by neměla být moc vysoká, nejvýše 3 cm. Dáme péci do trouby na 180 °C.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 30.06.06 vloženo
  • 3200x zobrazeno

Čas přípravy

  • podle vybavenÄ‚Â

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 1 kg kořenové zeleniny v klasickém poměru 1/2 mrkve, 1/4 petržele, 1/4 celeru)
  • 3 vejce
  • 15 dg hladké mouky
  • 1 hlavička česneku (nebo podle chuti)
  • sůl, pepř, majoránka, zázvor mletý
  • 10 dg sádla

Doporučená příloha

  • zelný salát (jakýkoli)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninový prejt

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist