Recept Zeleninový prejt

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na jemnějším struhadle nebo na robotu (a tady je právě ten rozdíl v čase) nakrouháme brambory a kořenovou zeleninu, přidáme vejce, mouku, česnek, majoránku (docela hodně), zázvor (větší špetka, můžeme i vynechat) sůl a pepř. Zamícháme a hmotu rozestřeme do zapékací mísy nebo pekáčku - výška hmoty by neměla být moc vysoká, nejvýše 3 cm. Dáme péci do trouby na 180 °C.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.06.06 vloženo
  • 3495x zobrazeno

Čas přípravy

  • podle vybavenÄ‚Â

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 1 kg kořenové zeleniny v klasickém poměru 1/2 mrkve, 1/4 petržele, 1/4 celeru)
  • 3 vejce
  • 15 dg hladké mouky
  • 1 hlavička česneku (nebo podle chuti)
  • sůl, pepř, majoránka, zázvor mletý
  • 10 dg sádla

Doporučená příloha

  • zelný salát (jakýkoli)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninový prejt

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist