Recept Zeleninové špízy obalené v těstíčku z Hrašky Veg Bezlep

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zeleninové špízy obalené v těstíčku z Hrašky

Úvod

Smažené zelenina na špejli v těstíčku z Hrašky vás překvapí svojí lahodnou chutí a jednoduchostí přípravy. Navíc je toto těstíčko zdravější pro vysoký obsah vlákniny a je zdrojem hořčíku, zinku a železa. Navíc neobsahuje cholesterol, lepek ani vejce. Pochutnáte si a ještě máte na talíři tolik potřebné živiny.

Recept je zveřejněn s vědomím administrátorů stránek.

Postup

Hrašku smícháme s vodou anebo mlékem na hladké těstíčko.
Zeleninu, žampiony i cerii naporcujeme na kousky přibližně stejné velké a střídavě napichujeme na špejli a stlačíme k sobě. Špejle se zeleninou postupně namáčíme v těstíčku. Těstíčko necháme okapat a postupně klademe do horkého oleje tak, aby špejle byly lehce ponořené.

Je-li tuk správně rozehřátý, povrch těstíčka se rychle zatáhne a nehrozí nebezpečí, že by se těstíčko přilepilo ke dnu pánve. Smažíme zvolna dozlatova, po vyndání necháme okapat na sítku, případně přebytečný tuk osušíme na ubrousku.

Podáváme s vařeným bramborem, koprovým dressingem a zeleninovým salátem.

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Bezmasá jídla Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 19.01.12 vloženo
  • 8923x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g nejrůznější zeleniny na osobu, tedy 400 g (my jsme použili pórek, červenou papriku, brokolici, žampiony a cerii)
  • 100 g Hrašky pikantní
  • 150 ml vody nebo mléka
  • olej na smažení (doporučujeme řepkový, olivový nebo palmový)
  • 4 špejle na napichování

Doporučená příloha

  • Brambory, salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zeleninové špízy obalené v těstíčku z Hrašky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Drobek  20.01.12 23:03
Bento i jiní

já si nemyslím, že reklama je špatná, chápu, že z něčeho musí žít server a lidé kolem něj. Nedělá to každý pro zábavu a na vlastní náklady, něco o tom vím.
Myslím si však, že nejvíc pobouření tady vzniklo proto, že reklama byla zařazena mezi mezi normální recepty, a ještě k tomu to vlastně dublovalo co už tu, byť v trochu pozměněné formě, bylo.
Teprve po mém kometáři ze sne 19.1.2012 ve 21.20 „Ale Glamo,
tohle je přece něco úplně jiného.
Tamto je cibule, tady naopak cibule chybí.
Tohle je od Lady hraška, tamto je od Wydry a ta určitě za reklamu pro svou firmu nezaplatila.
Tak vidíš, to je přece zásadní rozdíl.
“ přiznala Tereza, že je to reklama.
Prezentujte to jako reklamu od začátku, čestně a otevřeně, a věřím, že to Labužnictvo, které to takhle cítí jako podraz pochopí. nebo snad ne? Za sebe řeknu, že já ano.

 
esmeralda
4804 příspěvků 20.01.12 23:00

Kecale, za takovéto demokratické výbuchy bys mohl jít klečet na Hrašku. :cert:

 
Bento
794 příspěvků 20.01.12 17:52

Tak aj ja pridam , dnes som bol na letisku a pol hodiny parkovania ma stal $ 15.00 . Co to ma s Hraskou asi tolko ako vacsina komentarov od veci. Vsetko sa zmenilo a za poslednych par rokov to co bolo zadarmo za to sa plati. Na slovensku vela stranok uctuje za pridavanie komentarov … vola sa to Piano. Takze stranka musi z dacoho zit. Ked chcete aby prezila tak radsej nekomentujte ked ste neskusali vyrobok. Vola sa to komercna realita.

 
jolana
5020 příspěvků 20.01.12 15:46

Mili labuznici,ale davate adminovi .....som sa zasmiala..sa pamatam, aki poniektori vedeli byt ked len zasvietil pepicek online..ako holubatka :mrgreen: ..jj..ono pepicek sa totizto v podste s nikym nebavil, takze stacilo ked sa len objavil :P ..navyse viac ako 3/4 z toho o com tu tocite ste si vyslovene vydupali sami.. :P

 
Kecal
126 příspěvků 20.01.12 14:59
Ordnung muss sein.

Terezo, pravite ze: Už několikrát jsem navrhla, ať se založí diskuse, kde svůj názor na ni můžete sdílet, jak je libo. Nechte místo pod receptem na to, pro co je určené – na zkušenosti a doporučení k receptu.
Ovsem neukazneni uzivatele bez discipliny si zjevne Vasi moudre rady nevazi.
Muzete to vsak lehce vyresit. Zruste uzivatelske ucty, a piste vsechny komentare sama. Pak to bude presne tak jak si to predstavujete.

 
Admin Labužník.cz
609 příspěvků 20.01.12 14:20

Recept jsem upravila, jeden je na obalované maso, druhý na zeleninové špízy. Stejně tak jsou tu vkládány recepty na varianty pajšlů, způsobu příprav kukuřičných klasů, bramborových salátů, štrůdlů, polévek aj., které tu již samozřejmě ve svých obměnách jsou. Tereza

 
glama  20.01.12 08:42

Hledat recepty s Hraškou tady snad není problém. Problém asi ale bude, že už tu jsou..
Jeden za všechny, pár let starý.. http://www.labuznik.com/…ny-v-hrasce/

Kdyby byl recept v něčem inovativní, ne prosté obalení nebo sypání do polévky, sem s ním..

Pokud se tu stále řeší duplikáty, toto je příklad… Měl by se vymazat celý tento nový recept.

A není to nic proti Hrašce..naopak, já ji chválím, ale proti vkládání receptů, které tu již jsou…
Snad existuje jeden metr, nebo už ne?

 
Admin Labužník.cz
609 příspěvků 20.01.12 00:26

Představte si, že existují lidé, kteří doma Hrašku mají a chtějí si najít recepty, kde ji mohou využít. Místo komentářů pod receptem se tu musí pročítat houštím poznámek, které se k receptu nevztahují. Mohli byste tuto myšlenku přijmout za svou a uvědomit si, že se nemusíte vyjadřovat ke všemu? Pod recepty na játýrka na cibulce nepsat, že z jater se vám zvedá žaludek a pod recepty s kaviárem psát, že na to nemáte peníze - a pod tento recept zase, že Hraška není pro vás…?

Kolik z komentujících ji vlastně ochutnalo? (Já už jsem měla možnost hrašku několikrát ochutnat - máma v ní často obaluje). Už několikrát jsem navrhla, ať se založí diskuse, kde svůj názor na ni můžete sdílet, jak je libo. Nechte místo pod receptem na to, pro co je určené - na zkušenosti a doporučení k receptu. Tereza

 
Drobek  19.01.12 21:49
Mně taky,

ale doma aspoň musí napsat procenta, tady je to jen seřazeno od čeho je nejvíc směrem dolů.

 
glama  19.01.12 21:48

jj.. mě doslova fascinuje tohle:
Originální granulovaná směs 10 druhů zeleniny a bylinek = 8,8 % :,(

 
Drobek  19.01.12 21:44
Takže

vegeta či podravka jinde apod jiným jménem vyrobená. Děkuju.

 
glama  19.01.12 21:41

Ale právě že viděla, Drobku :-D
Harmónie chuti? Granulovaná příroda, ne?
Charakteristika výrobku Originální granulovaná směs 10 druhů zeleniny a bylinek, koření a ochucovadel. Malé, praktické balení Složení výrobku Jodidovaná jedlá sůl 68,2 %, chuťové látky (glutamát sodný, inosinát sodný, guanylát sodný), cukr, sušená zelenina 8,8 % (mrkev, cibule, petrželová nať, celerová nať, bílé zelí, pórek, kapusta, pastiňák, červená paprika, rajčata), rostlinný olej, extrakt česneku, směs koření, aroma zeleniny, barvivo (riboflavin). Upozornění, varování apod. Může obsahovat stopy sóji, lepku, vajec, mléka a celeru. Příprava Kořenící přípravek Harmonie chuti aroma přidáváme do jídel podle chuťi nebo 10 g (přibližně 1 zarovnaná polévková lžíce) ochutí 1 litr tekutiny. Dávkování 10 g na 1 litr

Podle této logiky to nedávno vypadalo, že tu bude jeden jediný původní superprapraguláš od Adama s Evou a všechny variace se naperou do komentářů pod něj…
A najednou změna názoru? Hraška pro každou zeleninu zvlášť…

Nebylo by férovější napsat, že tohle je placená reklama, která se tváří jako kterýkoliv jiný vložený recept?? A že to bude zřejmě nový způsob placené propagace ..

Příspěvek upraven 19.01.12 v 21:43

 
Drobek  19.01.12 21:33
Právě že nebaví,

proč sem vůbec píšu? Abych si zvýšil hladinu adrenalinu?

 
Admin Labužník.cz
609 příspěvků 19.01.12 21:32

Podle této logiky bych pak asi měla po zveřejněném obalovaném květáku v trojobalu smazat i ten na obalovanou brokolici a možná i smažený řízek. A ještě by si někdo mohl dovolit vložit recept na smažák… Že vás to baví :think: Tereza

 
Drobek  19.01.12 21:30
Glamo,

tys neviděla ten rejpanec? Jo a na podravku a vegetu mi nesahej, ty nenávidím už dlouho. :lol:
Mimochodem, doma, tedy v Česku se běžně prodává Harmonie chuti. Já vím, že v podravce je plno MSG, že je to berlička pro ty co nic neumějí. Jak je to s Harmonií?

 
glama  19.01.12 21:26
Jen se smějte...

však on vás ten smích přejde, až sem začnou prát recepty od Knorra…od Maggi…od Vegety…od Podravky…
To bude kulinařina na vzestupu… ;-) :-D
:mrgreen:

 
Drobek  19.01.12 21:20
Ale Glamo,

tohle je přece něco úplně jiného. :think:
Tamto je cibule, tady naopak cibule chybí. :lol:
Tohle je od Lady hraška, tamto je od Wydry a ta určitě za reklamu pro svou firmu nezaplatila. :lol:
Tak vidíš, to je přece zásadní rozdíl. :potlesk:

 
casino
4407 příspěvků 19.01.12 18:50

No, má-li to býti vyzmizíkováno, tak budu laškovné:
gmp, zdá se, že Mates je gurmán po páníčkovi :mrgreen: Či snad dokonce gurmet? :think:

 
zébulon  19.01.12 18:26

gmp, to je trefny. Zkusim to podrtit a neco v tom obalit :-). Mame toho pul patnactikilovy­ho pytle.

 
glama  19.01.12 18:17

Tento recept vymazat!

Je to jenom variace již zveřejněného receptu http://www.labuznik.com/…ky-v-hrasce/ varianty se dají přidat pod recept již zveřejněný…
Snad je řečeno jasně, že duplikáty se mažou, ne? A toto je duplikát.

A nebo bude příští recept Smažený květák v Hrašce, další Smažená brokolice v Hrašce, Smažená cuketa v Hrašce..a další zelenina v Hrašce?

 
Frantiska
922 příspěvků 19.01.12 17:43

ha :) doufam gmp, ze je to konzerva pro kocky a jeste prozradis znacku

 
gmp
1598 příspěvků 19.01.12 16:45
-

Tohle taky nevypadá špatně a je v tom taky hrách.
SLOŽENÍ: Jehněčí maso a moučka, sušené celé vejce, kuřecí tuk, lněné semínko, rýže natural, ječmen, rýžová moučka, vláknina z hrachu, moučka z mořských řas, extrakt yucca schidigera, vitaminová a minerální přísada.
DEKLAROVANÉ JAKOSTNÍ ZNAKY: Dusítaké látky (proteiny) 220 g/kg, tuk 120 g/kg, vláknina 35 g/kg, vlhkost 10%, minerály 90 g/kg, kalcium 20 g/kg, fosfor 13 g/kg, vitamin A 12000 m j./kg, vitamin D3 1200 m j./kg, vitamin E 150 m j./kg, vitamin B6 3,5 mg/kg, sodík 0,39%, metabol. energie 3200 kcal/kg.
Co by člověk mohl chtět víc… :cert: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

 
wydra  19.01.12 16:13

Nemuzu si pomoct, ale tohle je uplne stejny recept jako ty cibulove krouzky, jen je napichana zelenina na spejli jina nez jen krouzky z cibule. Pridejte fotku k te cibuli a text do diskuze.
 http://www.labuznik.com/…ky-v-hrasce/

 
Hraška lady
6 příspěvků 19.01.12 15:33

Pěkný den, jedná se o rostlinnou bílkovinu, více info můžete najít na :) http://www.slunecnice-cb.cz/…ACH/67-CERIA

 
casino
4407 příspěvků 19.01.12 15:19

No, trochu si přijdu jako kolegyně G. ;) ale přítel g. mi ukazuje jakousi poloviční anorektičku, když zadám „cerie“ (snad je to 1.p.j.č.) Co to tedy je…? :oops: :think:

Edit: …ještě jsem zkusil „ceria“ :palec: …hmmm, patrně další prefabrikát 8)

Příspěvek upraven 19.01.12 v 15:43

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist