Recept Zbojnická krkovice

(Hodnoceno 7x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zbojnická krkovice

Postup

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme, opepříme a obalíme v mouce. Ochucené maso zprudka orestujeme na horkém oleji a uložíme stranou.
Do výpeku vložíme nakrájenou slaninu, cibuli, houby, česnek, nové koření, pepř, přidáme zpět maso, zalijeme vývarem nebo horkou vodou a dusíme doměkka. Během dušení občas ode dna zamíchat, omáčka zahuštěná moukou se trochu usazuje.

Recept je z kategorií: Krkovička



Nahlásit recept

  • 14.01.06 vloženo
  • 190649x zobrazeno

Ingredience

  • 600 g krkovičky
  • 50 g hladké mouky
  • 100 g slaniny
  • 200 g hub
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 5 kuliček nového koření
  • sůl
  • pepř
  • olej.

Doporučená příloha

  • vařený brambor nebo šunková rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Olga Korbelová 09.04.16 15:45

Vyzkoušela jsem mohu říct VÝBORNÉ,jen jsem to nedusila,ale zapekla

Odkaz na uvaření

Kackuch 10.11.15 11:06

Nejvíc nejlepší!

Odkaz na uvaření

Smells 18.01.15 01:37

Výborné.Barva krásně hnědá,velice žratelné :-) K dotazu k sušeným houbám.Já jsem použil sušené houby,jsou o mnohel lepší jak mražené ba dokonce i čerstvé.Sušené houby jsem dal do misky,zalil vařící vodou z konvice,vodu scedil a uschoval a potom přidal do omáčky,aby se neztratila houbová chuť.Takto spařené houby lze restovat spolu s cibulí a slaninou jak je psáno v receptu.

Odkaz na uvaření

Pavla 127 13.01.14 21:45

chtěla jsem se zeptat lesti místo čerstvých hub můžu dát sušené?? děkuju za rady :-)

Odkaz na uvaření

Karel5 20.05.13 08:51

Je to fakt dobré. A ani se moc nenastojím u plotny :-)

Odkaz na uvaření

Svenja 18.03.13 12:01

Přidala jsem taktéž bobkový list, nedala však houby, muž je nejí, a tohle by se blbě cedilo, takže jsem použila houbové koření, protože chuť či aroma hub mu nevadí a byla to bomba!!!

Odkaz na uvaření

alf_war 13.09.12 07:11

Moc dobré!
Jsem sice kuchařský začátečník, ale povedlo se.
Po přečtení reakcí na tento recept jsem také přidal bobkový list a jako přílohu zvolil klasickou rýži.
Dávám do oblíbených, děkuji a doporučuji všem.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Romca.B 03.05.12 09:11

Mamka koupila krkovici a musela do práce a tak řekla: „Udělej s tim masem něco k obědu třeba řízky…“ A jelikož řízků už mám po krk, tak jsem zalovila po nějakém receptu na internetu a zaujal mě tento recept, který moc chválím, protože je jednoduchý, rychlý a moc dobrý :) Sice jsem chvíli myslela, že to dělám blbě - nakonec se vše podařilo a od rodiny jsem sklidila pochvalu. Takže děkuju za skvělý recept, který si přidám do své kuchařky, abych ho do budoucna mohla ještě udělat :) A myslím, že i mamču překvapilo, že nebyly řízky :D :)

Odkaz na uvaření

FENDI 23.02.12 17:50

Díky za výborný nápad! Je to vynikající.

Odkaz na uvaření

papa1649 04.02.12 22:08

Neustále je u nás v oblibě.....máme dost sušených hub.

Odkaz na uvaření

papa1649 12.12.11 13:28

Super recept......vsem chutnalo

Odkaz na uvaření

danda 14.04.06 00:00

Marmeládo, došlo na zbojníky :-) a bylo to mňam…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Zbojnická krkovice

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Ačraj
697 příspěvků 11.05.13 15:02
Zbojnická krkovice

Zbojnická krkovice výborná, velká pochvala - díky!!! :mavam:
Já jsem to dusila, ale originál vypadá jako pečený. :?:

Příspěvek upraven 11.05.13 v 15:04

 
Ačraj
697 příspěvků 10.05.13 12:57
Zbojnická

Toto jídlo se dusí, jak je psáno v receptu, nezáleží ;) na hrnci, či pánvi. Hlavně to „udusit“. :mavam:

 
Cibul
1 příspěvek 10.05.13 12:29

Je tohle jídlo na pánvi? nebo v hrnci? 8o

 
Sylvie
2302 příspěvků 04.01.13 12:01

Toto jídlo moje děti zbožňují s bramborovou kaší.
Marmeládko, krásný recept.

 
Ačraj
697 příspěvků 03.01.13 19:30

Krkovička ze zbojníka? :P Já zde mám zase kotletu z kovboje „Kovbojská kotleta“ :palec:

 
Joudazhor
5 příspěvků 03.01.13 15:32

Furt dokola rizky. Tohle je skvely napad. Bobkovy list a jalovec tomu podpori chut praveho zbojnika. :-)

 
FENDI
1 příspěvek 23.02.12 17:50

Díky za výborný nápad! Je to vynikající.

 
papa1649
2 příspěvky 04.02.12 22:08

Neustále je u nás v oblibě.....máme dost sušených hub.

 
papa1649
2 příspěvky 12.12.11 13:28

Super recept......vsem chutnalo

 
Labužník bibik02
1 příspěvek 12.08.10 20:50
Re: Zbojnická krkovice

Výborné! Nemohu si tento recept vynachvalit. Původně jsem nevěřila tomu, že by by tato krkovička mohla tak skvěle chutnat, ale opak je pravdou! Také jsem přidala ještě bobkový list, jako přílohu jsem podávala pečené brambory ve slupce s trochou česneku. Děkuji za tip na vynikající oběd!

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

Tak u nás bylo tohle dnes k obědu, také jsem tam přidala bobkáč, jako příloha byly vařené, nové brambory a bylo to naprosto úžasné. Maso z krkovice se jen rozpadalo a všichni chválili, Dávám do oblíbených a budu dělat častěji, skvělý recept.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

To jsem ráda, že chutnalo. Asi zase musím tohle uvařit, už jsem zbojníka dlouho nevařila, vyprovokovali jste mě! Díky za chválu, potěší!

 
blanca.xy
647 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice-marmeládko,

dnes jsme měli k obědu (z původně plánovaných drůbežích jatýrek sešlo), dělala jsem z kýty, protože u nás musí být maso libové, ale tu slaninu jsem tam podstrčila a všichni se jen olizovali :-). Jako příloha byla rýže (bez šunky), neohlášeně přijela i dcera s přítelem a z uvedeného množství to bylo pro pět lidí akorát. Ještě jsem tam šoupla pro vůni jeden bobkový list a myslím, že to nepokazil. Díky za recept, už je v oblíbených i vytištěný. Hezký zbytek deštivého dne :-). B.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

Tak tohodle „zbojníka“ jsem dnes udělala k obědu, teď jsme dohodovali a výborný. marmelado, díky za recept a nemohu nic jiného, než doporučit všem. Ještě se olizujeme, ale máme ještě na zítra a už teď ač najedená se těším.....
Hezký den!

 
Waterwolf
16 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

hmm muže bejt dobry..příště vyzkouším..právě dělám dušenou krkovici ..naklepat..o­solit,,opepřit,,slad­kou papriku..zprudka osmahnout na :,-(le..pridat cibuli.bobkovy list..nove koření.podlit vodou dusit do měka..pridat bujon..a je to:-)přiště napíšu jak chutnala od tebe marmeladko:-)

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice- Marmeladko,

dnes se ještě dojídalo a pochval bylo opět hodně, tak Ti je tímto tlumočím…:-)) Asi budu muset realizovat často (ale ráda!), je to taková chuťová klasika, která - pokud někdo nemá vyloženě něco proti houbám - prostě musí chutnat každému..
A pro kuchaře je sympatická i klasická příprava s oddechovou, odpočinkovou fází…:-))

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

Bono - díky za vyzkoušení a pochvalu, potěší. Jednoduché recepty já ráda.

Housenko - autor receptu se nezlobí :)) - dělám ji v PH taky a ráda. Hlavně, že chutnalo.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

Za tento recept dávám 1*, místo krkovice jsem použila upravené plátky s vykostěného krůtího stehna a po osmažení jsem dala do pomalého hrnce a dusila 2 hod na HIGH, odpadla mi tak starost s mícháním, stejně by se to dalo upravit i v troubě.

Snad se na mne autor receptu nebude za to zlobit, ale výsledný pokrm byl opravdu moc dobrý, jen více takových receptů.

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice-Marmeládko,

právě jsme dojedli - byla s obyčejnou rýží - a musím napsat pochvalu. Moc dobré, díky za recept. Dala jsem hříbky z mrazáku, samé krásné 1-2 cm velké praváčky vcelku, tak to i krásně vypadá… Bona

 
georgehradec
350 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

Jednoduché a skvělé. To je ono! V jednoduchosti je síla. Doporučuju! Dávám 1*!

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

Marmeládo, dodělala jsem poslední houby do zbojníka a nelituji :-) Výborné :-)

 
Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

Marmeladko, vyzkouseno, i kdyz jsem pouzila to plecko, jak jsem se zminila a protoze hriby nemam a to ani susene, tak jsem pouzila cerstve zampiony a bylo to strasne dobre. K tomu jsem podala hezky ryzi, obycejnou varenou v mikrovlnce a ke stesti nic nechybelo. Manzel chrochtal blahem a jeste stastnejsi byl, kdyz musel na nocni a ja si tady lebedim. Vyzkousejte labuznici, stoji to za to…
Marmeladko, dekuji za prakticky receptik a at se dari.

 
Marjanka2
210 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

Je to žůžo i se sušenými houbami, omáčka je podstatně voňavější.
Díky za inspiraci na večeři.

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

Taky už je v oblíbených, jen nemám ty houby. A žampiony…to asi nebude ono.
Ale já si POČKÁM až budou!!!
Díky za receptík.

 
Cuso
342 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

Super recept. Už putuje do obľúbených. V dohľadnom čase určite vyskúšam.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

marmeládko, vařím něco dost podobného, ale z libových věpřových plátků. Ta krkovice asi bude šťavnatější ;o) Děkuji Ti za recept!

Krásnou neděli Ti přeje,

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

Díky za reakce. Ještě dopíšu do receptu varování. Jak je to maso balené v mouce, má omáčka sklon se usazovat, chce to občas míchnout.
Jinak jsem opravdu ráda, že se to s těmi americkými prasaty vyjasnilo.

 
Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

Kamilio, jooo, my tady krkovici mame, ale jak pise Esmeralda, nenachazi se zrovna v mem mrazaku. My tady mame prasatka se vsim vsudy. Jako vsude jinde… Ale stejne to vyzkousim s tim veprovym pleckem.
Esme, vyzkousej, mne se ten recept take moc libi.

 
esmeralda
4805 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice - Kamilio,

Yvette asi myslela že zrovna nemá krkovičku doma. I za velkou louží mají prasátka krky. ;-)))))
Recept také určitě vyzkouším. Vypadá móóóóc pěkně.

 
kamilio
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

To je škoda Yvett, že za tou velkou louží nemáte krkovičku. Je tak krásně prorostlá a šťavnatá, až mi kapají sliny na klávesnici. No prostě maso dvou barev po česku.

 
Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice

Sup a uz je v oblibenych, nemam sice krkovicku, ale kdyz jej nahradim pleckem, urcite se ni nestane. Udelam co nejdrive, ponevadz takove receptiky mam moc v oblibe. Neni s tim moc prace a je to jednoduche a urcite to bude moc dobre. Marmeladko, moc dekuji a preji krasnou nedeli.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Nejlepší linecká kolečka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist