Recept Zázračná, pěkně blbá, kynutá – nekynutá, jogurtová dobrůtka

(Hodnoceno 8x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zázračná, pěkně blbá, kynutá – nekynutá, jogurtová dobrůtka

Postup

Smícháme jogurt, mouku, cukr, prášek do pečiva a 2 vejce. Vše řádně umixujeme. Tuto hustou směs nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto rozetřeme po celé ploše plechu. Nelekejte se, ono to na první pohled vypadá, že je toho těsta málo, ale zdání klame…

Na těsto klademe jablka nebo borůvky, tvaroh, mák atd. Každému to, co má rád. Povrch posypeme drobenkou. Pečeme asi 15-20 minut na 200 stupňů. Tato skvěle vonící jogurtová pochoutka chutná jako kynuté těsto, takže můžete své strávníky lehce ošálit Vaším kuchařským uměním :o)

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 62571x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 kelímky bílého jogurtu
  • 3 kelímky polohrubé mouky
  • 1,5 kelímku cukru krystalu
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • jablka, borůvky, tvaroh, mák…
  • máslo, polohrubá mouka a cukr na drobenku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 27.04.16 15:15

Rebarbora na kousky chvíli promíchaná s cukrem demerara. Na poslední chvíli ještě neloupané jablko na malé kousky - přišlo mi jí málo. Do drobenky přidány ovesné vločky.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.04.16 18:27

Dělala jsem s angreštem (z loňské úrody, z mrazáku).
Jednoduché, rychlé, výborné - tak to má být :) ;)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

DanaJ 09.06.14 11:45

Výborné. Zkusila jsem s tím maskarpone, jogurtem a pudinkovým práškem a na to hrušky a drobenka. A další jsem ozdobila polovinama švestek, pokladla máslem a posypala strouhaným perníkem. Mňam.:D

Odkaz na uvaření

Lyduska 17.02.13 19:04

Cesto: 3 dl hustého tureckého jogurtu; 1 dl Cottage cheese; 1 dl šľahačkovej smotany; 7,5 dl polohrubej múky; 3,75 dl cukru; 2 vajcia; 2 ČL prášku do pečiva.
Piekla som na plechu s rozmermi 25×38 cm, pri 200 stupňov Celzia, 25 minút.
Upečený koláč je vysoký 4 cm.

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

Baborka 13.01.12 14:37

Fakt moc dobrá a jednoduchá

Odkaz na uvaření

blanca.xy 16.09.11 19:01

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

anthemis 04.09.11 12:36

Tak jsem ji dnes opět zkoušel, tentokrát kamarádům na piknik dnes odpoledne. Jelikož jsem se nemohl rozhodnout, s čím ji udělat, udělal jsem každou třetinu jinou :). Jedna je s nakrájenýma čerstvýma hruškama a skořicovým cukrem, druhá s čerstvýma švestkama a mletým mákem s cukrem (co mi zbyl ze sladkých nudlí předevčírem - vyhazovat jídlo se nemá, že jo ;)…), a ta třetí je s na kousky nakrájenýma broskvema a vanilkovým cukrem. Na vše jsem ještě dal tvaroh umíchaný s cukrem a trochou pravé vanilkové esence - vždycky do středu plánované porce jednu lžičku, a posypal drobenkou. Teď je teda dopečíno, a já už i ochutnal od každě třetiny kousek…tak snad než dojedu na piknik, ještě i něco zůstane :))). Jen tak na okraj, a obzvlášť pro ty, kterým se tahle skvěla buchta nevede - používám jako měrku 200 ml kelímek od zakysané smetany, jogurt vždycky Hollandia - selský jogurt, a míchám velkou lžící a zásadně jen ručně, mixér je zbytečný nádobí :). Hold jsem línej, ale někdy s eto snad i vyplatí, haha…

Odkaz na uvaření

glama 08.07.11 19:34

Tedy…
Vyfoceny plechy, na kterých obvykle peču.
Menší vyšší - 27×35×7 cm
Větší nižší - 29×38×4 cm
Přidávám ještě obrázek jogurtů (i s měřítkem - krabička sirek a normální běžná propiska :-D )
Jogurty mají 150g.

Zítra upeču s meruňkami ;-)

Odkaz na uvaření

dagmar460 07.07.11 22:07

Já jsem dala 2 bílé Activie o obsahu 120g (1)x2 = 240g ,tedy celkem a pak jsem odměřovala odměřovacím hrnečkem po 200g,vyšlehala v robotu ,začala jsem vejcem s cukrem ,řádně jsem ho vyšlehala a pak přidávala další ingredience ,potom jsem po vyšlehání těsto,které je dost tuhé ale tvárné dala na plech vyložené pečícím papírem,na to přidala odpeckované meruňky a pak v ruce promnutou drobenku a dala jsem buchtu péci do středně rozpálené trouby a jelikož má horkovzdušnou troubu měla jsem ji upečenou za ani ne 1/2 hodiny a krásně mi nabyla.Je moc dobrá až budou české švestky ,udělám ji také ,meruňky už nejsou,zavařila jsem je a rozdala příbuzným a kamarádce. :palec: :lol: :-P

Odkaz na uvaření

SSarahh 07.07.11 11:45

přidej 1 pudinkový prášek a trochu mléka, je to mlask mlask

Stránka:  1 2 3 4 5 6 Další »

Diskuse k receptu Zázračná, pěkně blbá, kynutá – nekynutá, jogurtová dobrůtka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Ivous0077
17 příspěvků 15.02.15 15:05
léty prověřený s jinými poměry

Tenhle koláč jsem pekla řadu let, protože je tak snadný a dobrý, až mě trochu přestal bavit a přešla jsem na kynuté. Suroviny jsem dávala v trochu jiném poměru:
1 kelímek jogurtu nebo ještě lépe kefíru (jogurt míval tehdy 150g)
1,5 kelímku polohr. mouky, 0,5 kelímku cukru(krupička),
1 prášek do pečiva,
3 vejce.
Vařečkou všechno zamíchat, nalít do vymazaného a vysypaného pekáčku, dát ovoce, drobenku a do trouby. Zásadně se ale dávalo do STUDENÉ trouby a až pak se zapínala. Myslím, že těm, kdo měli problém, že jim koláč nevyběhl, by tohle pomohlo. Předpokládám, že postupné teplo pomůže, že se koláč od začátku nepeče, ale těsto jako kdyby „kynulo“.

 
Monpy
9 příspěvků 31.08.14 19:03
Vyborny kolac

Prvýkrát som pridala 4 lyžice oleja a cesto bolo príliš nízke. Dnes som sa držala pôvodného receptu, na cesto išli ríbezle, marhule a jablka podusené na masle so škoricovým cukrom. Skvelé a rýchle.

 
Eja
3565 příspěvků 02.05.14 11:14
S rebarborou

Do koláčové formy - 1 kelímek jogurtu, 1 kelímek mouky, 1 vejce, trochu hnědého cukru, trochu oleje, půl sáčku prdopeče.
3 vrchovaté PL mascarpone, 4 vrchovaté PL jogurtu, 3 PL vanilkového pudinku ( prášek), důkladně našlehat, rozetřít na těsto.
Posypat kousky rebarbory ( chvíli nechat prosypané hnědým cukrem), navrch drobenku se skořicovým cukrem.
:potlesk:

 
Eja
3565 příspěvků 10.08.13 11:28
Neplánovaná inovace

Obrýlenci s 3 dioptriemi na blízko pochopí :mrgreen: bez brýlí do kuchyně nelez, minulý víkend jsem tak do kuchyně vlezla a když byl v míse místo prdopeče prášek do perníku, bylo pozdě :dance: tak asi polovinu se mi podařilo vybrat, přisypala jsem půlku prdopeče…navrch švestky a meruňky…a vůbec to nebylo špatné.

 
Eja
3565 příspěvků 25.06.13 19:34
připomínka

Je doba koláčů, vytahuji proto tento recept. Dnes klasika s meruňkami :mavam:

 
Anitta
521 příspěvků 06.07.12 20:21

Casino, tak zkus vylezt jeste o 400m vys, pec z hladke mouky a pouzij stejne mnozstvi prasku do peciva… a upeces co? :mrgreen: :mavam:

 
Uživatel je onlinecasino
4378 příspěvků 05.07.12 00:25
NEVÍM, PROČ SE BUCHTA NEDAŘÍ…

Túto buchýnku pečiem bez najmenších problémov už desaťročia, raz dokonca aj so sadrou na ruke…
…tak si snad mohu dovolit známou filmovou hlášku: TO BY ZVLÁDLA I JEDNORUKÁ OPICE :mrgreen:
Napřed jsem myslel, že kočka je zakopána v blbém překladu američtiny z pangeatického receptu. Kouzlo je v jednoduchosti, tak jaképak „Vše řádně umixujeme.“ Stačí zamíchat vidličkou, vařečkou… Receptura je vychytaná a těsto má takovou konzistenci, že se spojí takřka samo (já dávám na uvedenou dávku pouze 2 kelímky mouky a navíc 4 PL oleje; je to sice dražší, ale „práší“ se pak ještě míň od úst)
Podle očekávání těsto mixováním zřidlo (viz foto). Naopak překvapující je, že mixované těsto pečením vyběhlo o 1/3 více, než těsto pouze umíchané (že se to ve finále srovnalo, je neméně zajímavé)
Byl použit čerstvý černý rybíz. Na část těsta v přiměřeném množství, na druhou část v množství dvojnásobném – bobulka vedle bobulky, místy i bobule přes bobule. Bohatě sypáno drobenkou…; na plech padlo 100g másla, 100g cukru a 140g polohrubé mouky)
S rybízem jsem to očividně přehnal – koláč byl černý jako moje duše, ale přesto nadýchaný a lehoučký jako moje hlava.
Peču při 180°C asi 30 minut (podle barvy a na dotek – pokud se koláč zdá moc „živý“, snížím na 150°C a pár minut „dosuším“)

NEVÍM, PROČ SE BUCHTA NEDAŘÍ…
Teoreticky už to může bejt snáď jen velikostí použitejch vajec… :think:
Prakticky to může bejt i podle fáze Měsíce… já pek předevčírem, při úplňku… :)
A pak už to může bejt jen nadmořskou výškou… 8)
Já mám odzkoušíno pečení pouze ve vejškách 1, 220 a 386 m/mořem… :P

 
Eja
3565 příspěvků 09.06.12 10:40

:mavam: Kopretinko. Verze asi padesátápátá…ke­límek Selského jogurtu, 1,5 kelímku mouky, půl kelímku hnědého cukru, vajíčko, prášek do pečiva, špetka soli. Rozprostřít do keramické koláčové formy, na těsto naklást 1 Mascarpone ušlehané s 1 vajíčkem a 1/2 sáčku vanilkového pudinku bez vaření (Oetker), na to podušená rebarbora a posypat drobenkou z hnědého cukru a trochou skořice. 40 minut na 180 stupňů.
Mix rebarbora/ jahody nebo rebarbora/jablka zcela jistě možný.

 
Anitta
521 příspěvků 10.05.12 21:39

Sylvie kdepak, furt to samy :mavam:

 
Sylvie
2302 příspěvků 10.05.12 19:26

Anitto, stále se podmínky na Sněžce nezměnily? :D

 
Anitta
521 příspěvků 10.05.12 18:23

jeka - zkus to upect na Snezce, pak poznas :mrgreen:

 
jeka
4 příspěvky 10.05.12 13:38

Tahle dobrůtka je prostě dobrůtka, ať si říká kdo chce co chce … O víkendu jsem vyzkoušela s rebarborou, kterou miluju - a jak jinak, byla super. :P Jak se někomu může nepovést??? A to nejsem žádná kuchařinka!

 
Sylvie
2302 příspěvků 18.04.12 19:04

Opět nezklamala.

 
Sylvie
2302 příspěvků 18.04.12 17:30

Konečně, jak já se jí nahledala. Pořád jsem měla za to, že je od AničkyV. Neviete prečo?

 
Baborka
18 příspěvků 13.01.12 14:37

Fakt moc dobrá a jednoduchá

 
blanca.xy
647 příspěvků 16.09.11 19:00

Dnes jsem taky vyzkoušela tento recept, musím se přidat k těm, kteří si koláč pochvalují, dělala jsem se švestkami a drobenkou, těsto se lít nedalo, ale vypadalo jako trochu řidčí kynuté. Cukru jsem dala jen jeden kelímek, mně to stačí.

 
Anitta
521 příspěvků 14.09.11 17:44

Povedlo se! Asi ty kradene svestky :lol: V kazdem pripade se na tomhle kopecku neda pect z ridkeho testa, musi byt hutnejsi, takze se na plech neda vylejt a jelikoz pouzivam recky husty netucny jogurt, prikapla jsem trochu oleje a pecu o neco pomaleji, no - dilo se podarilo, konecne! :potlesk:

 
Anitta
521 příspěvků 13.09.11 21:06

JO, mas pravdu Glama ! :-D Takove sajrajty nejim :mrgreen: Oblibila jsem si recky husty plain - ale ne zahustovany, pouze odstredeny - nebo odkapany, netucny, organic jogurt znacky Fage… :-D
Nebo, ze by byl moc husty? Spis si myslim, ze to dela high altitude, vy jste kolem 300m a ja 1600m. Neco proste nevychazi dobre. Vcera jsme nakradli male chutne svestky, tak premyslim, co s nimi provedu… :mrgreen: :-D

 
Alis
2617 příspěvků 13.09.11 16:48

Míšo, to jsem ráda :-) Ať se dílo podaří. A ono se podaří, věřím. Čím dál tím víc jsem přesvědčená, že se mi koláč srazil kvůli přemíře ovoce. A možná taky proto, že mi na výsledku záleželo :-D

 
Bento
794 příspěvků 13.09.11 14:24

:roll: tiez nad tym rozmyslam , uvidim ci vide cas, dnes som prave kupil tu drahu mandlovu muku ze spravim cez weekend taku jablkovu tortu s tym madlovym kremom „frangipane“ 8-o

 
Sylvie
2302 příspěvků 13.09.11 13:58

Alis, udělala jsi této buchtě bezva reklamu. :-)
Už třetí den mám na ni chuť. :-)

 
wydra  13.09.11 13:52

.......... navic je to „dobrůtka“ :roll: :-P

 
wydra  13.09.11 13:46

glamo, my si tu hubu neošidíme, viď ? :mrgreen:

 
Bento
794 příspěvků 13.09.11 13:46

:roll: glama, pred par rokmi som isiel robit taku Slovensku bielu omacku , a som mudroval tak som dal nizkokaloricky jogurt ,cele to islo do kybla lebo sa to seklo a roztieklo.
Pytal som sa sefkuchara a ten mi poradil , z v jogurtoch a smotanach nahradzaju tuk -chut , zelatinou. :palec: Teraz to uz robim automaticky ze na varenie pouzivam len plnotucne jogurty a smotanu.

Příspěvek upraven 13.09.11 v 13:50

 
glama  13.09.11 13:04

Tahle buchta je taky úžasná a vláčná…jen je to prostě jiná struktura, než piškot.
Jak jsem psala, dělám ji běžně a se vším možným.
Těsto není piškot :-) ale je kypré a chutné.
Ano, Pilos a Hollandia! Pořád mám velký bílý v lednici! Ochucený mi chutná smetanový Florián. A nedostižné jihočeské ve skleničce. A vynikající řecký Elinas, s medem a ořechy!!!
:mrgreen:

 
SaraL
26 příspěvků 13.09.11 12:59

Tedy to se nám to rozjelo… tahle buchta je tak jednoduchá, že se to snad ani nedá zkazit… ale asi dá. Jogurty používám úplně obyčejné a když náhodou dojdou tak :-D tam dám zakysanku a také to je v poho. Stačí dodržet poměry, myslím, že nic víc na tom není.

 
wydra  13.09.11 12:54

Pokud porovnam tuhle buchtu s Bentovou kterou jsem vcera pekla, ktera je take z jogurtu, v cem je tak markantni rozdil, ze tuhle buchtu mnozi zatracuji? Ta Bentova je tak uzasna , vlacna ! Jogurty ja zasadne kupuju a jim a miluju je Pilos z Lidlu a chocensky .

 
glama  13.09.11 12:48

Ještě mě napadá… nemohlo by mít vliv to, jaký „jogurt“ se použije…?
Já to dělám vždycky z JOGURTU. Pravého, přírodního.
Nepoužívám umělohmotné sajrajty od Danone a spol, které dokonale umrtví, naperou do nich škroby, plnidla a zahušťovadla a pak je halasně prezentují jako lahůdku, do níž PŘIDALI živé jogurtové bakterie… Které, zcela nehalasně, jsou v každém obyčejném pravém jogurtu zcela přirozeně..a bez reklamy..
Nevím, jestli by se použití podobného rádobyjogurtu nemohlo takhle negativně projevit… Ale asi ne, protože to by Anitta asi nepoužila… :think:

Mimochodem.. někde jsem četla, že podle norem EU, se smí názvem JOGURT nazývat jen to, co je opravdu přírodní a pravý živý jogurt. A teď hádejte, proč se ty umělohmotné nazývají Dobrá máma…Dobrý táta…Activia..aj. a slovo „jogurt“ se ve spojitostmi s nimi nesmí používat..
Když si to chce někdo koupit jako…krém?…sa­mozřejmě může.. ale proč se to pořád snaží tvářit jako jogurt?? A lidi si to jako jogurt taky kupují, neboť nevědí… :-?

To, co mi vadí je, že se podobné věci za jogurty vydávají a že lidé nevědí, že to si kupují nejsou žádné jogurty…
:mrgreen:

Příspěvek upraven 13.09.11 v 12:56

 
wydra  13.09.11 11:58

Jestli ono petrushak nebude kus nejakeho jesitneho babochlapa !? 8-o

Příspěvek upraven 13.09.11 v 11:58

 
anka22
95 příspěvků 13.09.11 11:46

Petrushak, nerozčiluj se. Dlaždičkou myslela Alis koláč (hutnost, hustotu a možná i další vlastnosti), ne Tebe. Ale výrazy bys mohla umírnit, to je fakt. My jsme halt asi „přeslušné“.

 
iva  13.09.11 09:32

petrushak, několikrát jsem tento koláč dělala, ale nijak mne neuchvátil. Jinak výrazy, které jsi použila, jsou hodny spíš spodiny kanální. Nás vždycky učili, že člověk jí, kdežto zvěř žere.

Glamo, těsto bych nazvala „hutným“.

Příspěvek upraven 13.09.11 v 09:33

 
petrushak
5 příspěvků 13.09.11 01:54

dlaždičce???? tomu nějak nerozumím a nebo vy všechny jste tady asi hodně přeslušné, ne???? v mém příspěvku bylo jedno neslušné slovo a to „prdel“…což si nemyslím, že by bylo na dlaždičku.....a jinak ta buchta se nedá žrát, tak proto šla do koše… :-P

 
Alis
2617 příspěvků 12.09.11 23:47

To jsou takové záhady na světě, Glamo. Jsi zázračná pekařka. :-) Nikdy se mi nepovede tak dokonalý bramborák, jako mé sestře, ona se vzteká, že se jí sráží tatarka a mně ne.

Taky jsem nemixovala, jen umíchala. Ovoce jsem dala ale hodně a myslím, že pustilo moc šťávy do těsta. Oproti dlaždičce Petrushak jsem ale nevyhazovala, moji potomci to snědli, dokonce pochvalovali a tvářili se blahosklonně, že maminka kecá a tím, že svůj výtvor haní, vynucuje si pochvalu. :-) Nicméně maminka ví, jak má dokonalý koláč vypadat a proto se vrací k osvědčenému :-)

Ne, nepletu si piškot a kynuté, stejně tak kynuté nerovná se sražené. Sražené byl zdrcnutý mokrý brousek. Kynuté přirovnat ke sraženému - rovná se vyfasovat pětku do indexu :-D

 
glama  12.09.11 23:19

Já to nikdy nemixovala..!
Prostě jen všechno naházím do mísy a zamíchám… Vůbec nad tím nepřemýšlím… (jj..nejlepší brambory prý mívá nejblbější sedlák… :lol: )
Těsto je ale dost husté, lít určitě nejde, tak ho jednoduše rozetřu. Zdá se ho málo, ale je ho dost..
Alis…ale proč jsem nikdy neměla problém já..? pekla jsem to už snad se vším, co tě napadne..a množství ovoce? Kolik mám, tolik dám..často víc, než těsta :wink:
Buď mi sražené nepřipadá sražené a nebo jsem prostě zázračná pekařka .. :lol:

Anitto, tak to nemixuj a přesně odměřuj. měřítkem je velikost kelímku jogurtu.. jednodušší už to být nemůže…

Nečekáte, doufám, nadýchané kypré těsto jako piškotové…?
Je to podobnější kynutému…čili…ta­kové…jako…sra­žené… :lol: :mrgreen:

 
Anitta
521 příspěvků 12.09.11 23:02

Tak tady jsem na tom jako Alis, proste nevede se :-( Pouze jednou, domnivam se, ze jsem uslehala vejce s cukrem, lehce vmichala mouku a na zaver pridala jogurt, ale uz moc nemichala a toho jogurtu jsem dala mene. Kdyz vse radne umixuju, jak je psano v receptu, tak se to nepekne zdrcne. Myslim, ze uz to pect nebudu. :wink:

 
Alis
2617 příspěvků 12.09.11 21:54

Glamo, je to jen moje teorie, ale myslím, že u tohoto receptu ze všeho nejvíc záleží na množství ovoce a jeho šťavnatosti. Těsto je (dle mého úsudku) dost háklivé na množství šťávy, která vyteče při pečení.

 
glama  12.09.11 21:43

Je to zajímavé… jsou některé recepty, které ať se komukoliv zdají sebesnazší, se vždycky najde někdo, komu se prostě nepovedou.. :think:
A často i opakovaně..
Tuhle buchtu jsem už dělala snad stokrát, s různými náplněmi a nikdy jsem neměla sebemenší problém..
Docela by mě zajímalo, proč se někomu nepovede… :think:
Ale i já mám svou jednu buchtu, která zase tak úplně nezazářila a nechutnala extra mně, ač jiní jsou z ní nadšeni..
:mrgreen:

Příspěvek upraven 12.09.11 v 21:46

 
petrushak
5 příspěvků 12.09.11 21:20

co je za problém s mým příspěvkem????

 
anthemis
30 příspěvků 12.09.11 21:15

Tak evidentně jsou zde i spokojení i nespokojení. Pro mě osobně to ovšem celé stojí a padá na předávání si zkušeností a postřehů…poslední příspěvek přede mnou se mi ale moc nelíbí. Chtělo by to možná trošku popřemýšlet o vhodných slovech…Většinou je totiž pravdou, že nejde až tak moc o to, co se řekne/napíše, jako spíš o to, JAK se to řekne/napíše…Ta­kovýto příspěvěk ovšem nepomůže nikomu a sdělná hodnota opravdu dost nevalná…

 
petrushak
5 příspěvků 12.09.11 21:10

takže, buchtu jsem udělala, nejsem teda žádnej antitalent na pečení…ale…buchta se srazila, jela jsem podle receptu a nedopadla nic moc dobře…chuťově jakžtakž, ale nic, z čeho bych si sedla na prdel!!!! pro příště zůstanu u své osvědčené a nebudu muset za stálého lámání házet do kýblu:-((

 
glama  12.09.11 20:19

Lze :-)

 
petrushak
5 příspěvků 12.09.11 19:46

lze to udělat ze zakysané smetany??

 
Alis
2617 příspěvků 11.09.11 19:16

Minulý měsíc jsem zkusila, vyšla mi sražená buchta. Míchala jsem ručně, přísady podle uvedených poměrů. Přitom jsem pekla se švestkami a mákem. Vracím se k osvědčenému:

1/2 l hl. mouky
1/4 l cukru (raději méně)
1/4 l smetany (jogurtu apod.)
3 vejce
1 prašopeč

ovoce
drobenka

Sníh z bílků lehce zamíchám do umíchaného těsta z mouky, cukru, žloutků, jogurtu a prášku. Ovoce, drobenka, do trouby :-)

Promiň, Kopretinkio, pro mě je ta tvoje buchta ještě moc složitá :-)

 
anthemis
30 příspěvků 04.09.11 12:36

Tak jsem ji dnes opět zkoušel, tentokrát kamarádům na piknik dnes odpoledne. Jelikož jsem se nemohl rozhodnout, s čím ji udělat, udělal jsem každou třetinu jinou :). Jedna je s nakrájenýma čerstvýma hruškama a skořicovým cukrem, druhá s čerstvýma švestkama a mletým mákem s cukrem (co mi zbyl ze sladkých nudlí předevčírem - vyhazovat jídlo se nemá, že jo ;)…), a ta třetí je s na kousky nakrájenýma broskvema a vanilkovým cukrem. Na vše jsem ještě dal tvaroh umíchaný s cukrem a trochou pravé vanilkové esence - vždycky do středu plánované porce jednu lžičku, a posypal drobenkou. Teď je teda dopečíno, a já už i ochutnal od každě třetiny kousek…tak snad než dojedu na piknik, ještě i něco zůstane :))). Jen tak na okraj, a obzvlášť pro ty, kterým se tahle skvěla buchta nevede - používám jako měrku 200 ml kelímek od zakysané smetany, jogurt vždycky Hollandia - selský jogurt, a míchám velkou lžící a zásadně jen ručně, mixér je zbytečný nádobí :). Hold jsem línej, ale někdy s eto snad i vyplatí, haha…

 
SaraL
26 příspěvků 06.08.11 22:37

Tak jak jsem slíbila - se švestkami a mákem je to naprosto dokonalá ňamka. Kynutý švestkový koláč zmizel v propadlišti dějin. Díky moc, Kopretinko

 
SaraL
26 příspěvků 06.08.11 20:10

Včera jsem ho upekla a hned zmizel. Takže si ho dnes zopáknu a zkusím švestky. Borůvkový byl senzační. Dám vědět jak dopadne.

 
Anitta
521 příspěvků 14.07.11 18:05

Tak jsem to konecne vychytala a ten treti kolac byl perfektni, s jahodama. :potlesk: :-D Zjistila jsem, ze I tady se pece s jogurtem, ale s plnotucnym, jinak se pridava olej, smetana… No a v te me vysce se musi pect take trochu jinak. Upravila jsem si pomer ingredienci, cast mouky nahradila celozrnnou a upekla kolac v kulate forme o prumeru asi 26 cm, coz nam uplne staci, abychom se zbytecne neprezirali! :mrgreen: Diky za rady, je to dobrutka :-D

 
anickav
2903 příspěvků 14.07.11 15:14

Anitta, pri mojom pomere surovín sa cesto leje, používam tiež nízkotučný jogurt. Olej do cesta nejde.

 
glama  14.07.11 15:02

Děkuji za vrácení původního názvu! :-D
:potlesk:

 
Anitta
521 příspěvků 11.07.11 17:40

Aha, tak prece jen to byl recept, ktery si pamatuju jako …uplne blba kynuta nekynuta….. to se mi tenkrat nepovedlo a ted nepovedlo znovu, tak nevim zda je to nadmorskou vyskou, ze to s tim jogurtem nepracuje a nebo jsem mela tuhe testo, pri dodrzeni vseho se vylit na plech rozhodne nedalo. Take jogurt byl fat free (netucny), nepatri tam nejaky olej? Jist se to dalo, ale zadna slava. Peceni s jogurtem me opravdu laka, ale kde je ten zakopany pes? :mrgreen: :think:
Tak jsem jeste upekla piskotovou bublaninu s tresnemi podle hrnickove kucharky, kterou jsem si jednou dovezla z Ceska, ve ktere je plno chyb a ta byla vyborna. :-D

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 3 4 5 6 Další »

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist