Recept Závin plněný mletým masem s kapustou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Závin plněný mletým masem s kapustou

Postup

1. Kapustu očistíme, jednotlivé listy omyjeme a povaříme v osolené vodě. Prudce ochladíme a necháme okapat. Listy složíme přes sebe do čtverce (40×50 cm). Zbytek rozkrájíme.

2. Rozmrazené těsto rozválíme do obdélníku 30×40 cm. Ve vodě namočený rohlík vymačkáme, cibuli posekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Cibuli a kapustu na ni osmahneme. Troubu předehřejeme na 180 °C.

3. Smícháme maso, rohlík, směs cibule a kapusty. Vejce a smetanu, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Rozprostřeme na listy a srolujeme, položíme na těsto a zabalíme. Ze zbylého těsta vykrojíme ozdobné tvary, položíme na závin, potřeme jej žloutkem a pečeme asi 45 minut.

Recept je z kategorií: Mleté maso



Nahlásit recept

  • 3870x zobrazeno

Čas přípravy

  • 95 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g kapusty
  • 450 g mraženého listového těsta
  • 1 tmavší rohlík
  • 1 cibule
  • 50 g slaniny
  • 500 g mletého masa
  • 2 vejce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • 2 žloutky

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Závin plněný mletým masem s kapustou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnekové trojúhelníčky

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Chilli con carne Chilli con carne
Houbová smaženice Houbová smaženice
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
TOPlist