Recept Zapekaný patizón alebo cuketa

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapekaný patizón alebo cuketa

Postup

Všetky suroviny zmiešame - najskôr sypké ingrediencie a nakoniec pridáme olej a vajíčka. Hmotu vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.

Podávame so zemiakovými prílohami, s chlebom, pečivom a zeleninovým šalátom.
Chutí aj len tak - samotné, teplé ako aj studené.

PS: Recept je u nás veľmi obľúbený. Veľakrát vyskúšaný. Obyčajne robíme z dvoch dávok, na jeden väčší plech.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.07.17 vloženo
  • 935x zobrazeno

Ingredience

  • patizón alebo cuketa, po očistení 600 g, nastrúhané na hrubom strúhadle
  • 1/2 šálky oleja
  • 1/2 šálky nadrobno pokrájanej cibule
  • 1/2 šálky nastrúhaného tvrdého syra
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 4 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 PL petržlenovej vňate (nadrobno pokrájanej)
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL mletého čierneho korenia, alebo podľa chuti
  • 1 ČL majorán

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 22.07.17 13:41

Upekla jsem ještě jednou, chtěla jsem si ověřit, jestli je tam nutný prášek do pečiva… I když jsem nešlehala sníh, ale jen celá vajíčka - do opravdu nadýchané pěny (nabyla do skoro poloviny mísy robota), tak tam prdopeč podle mne opravdu není nutný. Použila jsem opět ementál, sedí mi tam asi nejvíc, a doporučuji i méně oleje než je v receptu, stačí opravdu je trochu. Navrch jsem posypala plátky mandlí.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 13.07.17 15:12

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Zapekaný patizón alebo cuketa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Ford53
24 příspěvků dnes v 07:59

Přidal jsem 25 dkg domácího uzeného bůčku a vynikající :)

Příspěvek upraven 24.07.17 v 08:00

 
Lyduska
287 příspěvků 17.07.17 20:20

@Eja, som rada, že chutilo. Na Slovensku to v lete robievame zvyčajne viackrát a vždy to veľmi rýchlo zmizne. Syr dávame ementál alebo nejaký podobný :-). Čedar sme nevyskúšali zatiaľ nikdy.

Příspěvek upraven 17.07.17 v 20:20

 
Eja
3691 příspěvků 16.07.17 20:23

Výborné. Použila jsem ementál, trochu jsem váhala nad čedarem, ale ten by podle mne byl moc výrazný.
Lydusko, děkuji :kytka: :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist