Recept Zapékaná kapusta s houbami

(Hodnoceno 1x) Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na 1 PL sádla osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a dusíme 15 minut.

Dále přidáme propláchnutou rýži, podlijeme 2 šálky vody a dusíme dále asi 10 minut.

Listy kapusty povaříme v osolené vodě, necháme okapat a nakrájíme na proužky.

Zapékací misku vymastíme a klademe do ní střídavě vrstvu kapusty a vrstvu rýže s houbami. Posypeme strouhaným sýrem a jemně nasekanou petrželovou natí. Přelijeme 1 PL smetany a trochou rozpuštěného sádla.

Horní vrstvu tvoří kapusta politá zbytkem smetany, posypaná strouhankou a pokapaná zbytkem sádla.

Před vložením do předem vyhřáté trouby, špejlí nebo vidličkou pěkně
propícháme.

Pečeme v mírné troubě asi 30 minut. Podáváme jako samostatný pokrm nebo s krajíčkem chleba.

Další variantu jsem si vymyslela sama, prokládám na sádle a cibuli orestované hovězí maso, ochucené červenou paprikou, pepřem a trochou leča, nebo jiné zeleniny.

Zdroj: výstřižky z časopisů

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 16.03.06 vloženo
  • 4025x zobrazeno

Ingredience

  • 1000 g kapusty
  • 250 g čerstvých hub nebo 350 g sušených hub-máčených v mléce
  • 1 cibule
  • 150 g rýže
  • 2 svazky petrželové natě
  • 100 g tvrdého strouhaného sýra
  • 100 g strouhanky
  • 3 PL sádla
  • 0,2 l smetany
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátového květu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Klaarina 11.11.10 10:35

Včera jsem vyzkoušela, moc dobré, díky!

Diskuse k receptu Zapékaná kapusta s houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Klaarina
7 příspěvků 11.11.10 10:35

Včera jsem vyzkoušela, moc dobré, díky!

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist