Recept Zapékaná kapusta s houbami

(Hodnoceno 1x) Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na 1 PL sádla osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a dusíme 15 minut.

Dále přidáme propláchnutou rýži, podlijeme 2 šálky vody a dusíme dále asi 10 minut.

Listy kapusty povaříme v osolené vodě, necháme okapat a nakrájíme na proužky.

Zapékací misku vymastíme a klademe do ní střídavě vrstvu kapusty a vrstvu rýže s houbami. Posypeme strouhaným sýrem a jemně nasekanou petrželovou natí. Přelijeme 1 PL smetany a trochou rozpuštěného sádla.

Horní vrstvu tvoří kapusta politá zbytkem smetany, posypaná strouhankou a pokapaná zbytkem sádla.

Před vložením do předem vyhřáté trouby, špejlí nebo vidličkou pěkně
propícháme.

Pečeme v mírné troubě asi 30 minut. Podáváme jako samostatný pokrm nebo s krajíčkem chleba.

Další variantu jsem si vymyslela sama, prokládám na sádle a cibuli orestované hovězí maso, ochucené červenou paprikou, pepřem a trochou leča, nebo jiné zeleniny.

Zdroj: výstřižky z časopisů

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 16.03.06 vloženo
  • 4052x zobrazeno

Ingredience

  • 1000 g kapusty
  • 250 g čerstvých hub nebo 350 g sušených hub-máčených v mléce
  • 1 cibule
  • 150 g rýže
  • 2 svazky petrželové natě
  • 100 g tvrdého strouhaného sýra
  • 100 g strouhanky
  • 3 PL sádla
  • 0,2 l smetany
  • sůl
  • pepř
  • špetka muškátového květu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Klaarina 11.11.10 10:35

Včera jsem vyzkoušela, moc dobré, díky!

Diskuse k receptu Zapékaná kapusta s houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Klaarina
7 příspěvků 11.11.10 10:35

Včera jsem vyzkoušela, moc dobré, díky!

Vložit nový komentář
Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist