Recept Zapečené brambory se salámem Pra

aneb Zapečené brambory s vejci, sýrem a salámem

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečené brambory se salámem

Postup

Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka, po vychladnutí je rozkrájíme na kolečka. Středně velký pekáč vymažeme sádlem a jeho dno pokryjeme kolečky brambor. Osolíme je, opepříme, nepatrně pokmínujeme a posypeme usekanou zelenou petrželkou.

Potom na ně rozložíme na kostičky rozkrájené vuřty (můžeme místo vuřtů přidat zbylé maso z předešlého dne). Opět klademe vrstvu nakrájených brambor, osolíme, popaprikujeme, posypeme jemně usekanou zelenou petrželkou a celou plochu zakryjeme usekanými vejci.

Třetí vrstvu brambor osolíme, opaprikujeme a pokryjeme strouhaným sýrem. Horní vrstva jsou brambory, které potřeme sádlem a dáme do předem vyhřáté trouby zapéci. Po 15 minutách brambory vytáhneme z trouby, zalijeme je po celé ploše mlékem s rozkvedlanými vejci a znovu dáme na 10 minut zapéci.

Podáváme s hlávkovým nebo okurkovým salátem.
Zapečené brambory můžeme prokládat vrstvami dušených hub.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 21.06.04 vloženo
  • 51374x zobrazeno

Ingredience

  • 1 1/4 kg oškrábaných brambor
  • 3 špekáčky
  • 4 vejce natvrdo vařená
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 lžíce sádla
  • zelená petrželka
  • sůl, kmín
  • paprika, pepř
  • 2 dl mléka
  • 2 celá vejce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 29.06.12 16:00

Dnes zapečené brambory ze syrových brambor z vlastní zahrádky:Na sádle orestuji cibuli, uzené maso (uzený bůček) pokrájím na drobno, taktéž kyselou okurku, brambory na plátky, vše promíchám, osolím, opepřím, vložím do zapékací mísy a zaliji třemi rozkvedlanými vejci-upeču. Okurky vlastní výroby nastrouhám, přidám sůl, pepř, ocet, česnek, vše dle vlastní chuti, nic jiného nepřidávat-ve vlastní šťávě.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 13.05.12 15:01

Klasika, se kterou se nedá nic pokazit, zvlášť když se ještě přidá hrst nasekaných mladých kopřiv, mladá jarní cibulka a pár stroužků česneku :)
Místo plátků jsem brambory promáčkla přes strunový kroužek, jako na bramborový salát a místo špekáčků nastrouhala vepřový junior (salám).
Tomu pečícímu papíru se nedivte… nepoužívám moc tuky, proto vše, co jde, dělám na papíře a pokud jde o pokrm, kde troška omastku být prostě aspoň na chuť musí, tak ten papír jen lehce a stejnoměrně vymáznu sádlem…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Zapečené brambory se salámem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Zuzka1973
1726 příspěvků 29.06.12 18:46

Já ten pečící papír používám kvůli omezení tuků, ale pod podobné dobroty ho silnějš pomáznu sádlem ;) (Stejně tak vršek…), přeci jen jsou pokrmy, které tu mastnotu mít musí, aby byly správně jedlé :kytka:

Arčaj - okurky dělám také jen ve vlastní šťávě, jako ty, jsou tak nejlepší :kytka: Někdy přidávám kopr, ale jen lehce.

 
birkana
1500 příspěvků 29.06.12 16:39
... už se těším!

Ačraj, Zuzka1973: uvařily/i jste to opravdu báječně. Jen já si budu muset ještě měsíc na moje „domácí“ brambůrky počkat (žiju v 650 m nad mořem a tak je tady vše později).
Ač jindy pečpapír používám, na zapečené brambory ne - máme rádi „to opečené a křupavé“. Občas se u nás strhne tahanice o obzvláště vypečené okraje (teď mě asi skalní zastánci zdravé výživy šmahem zavrhli :pocitac: ).

Ačraj: parádní skleník - fóliák :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Kuře na medu Kuře na medu
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist