Recept Zapečené banány

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečené banány

Postup

Do zapékací mušle (misky) dáme banány rozkrájené na řezy, pokapeme je rozpuštěným máslem a cukrem smíchaným s rumem a citrónovou šťávou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15–20 minut.

Mušle dáme na dezertní talířky a na banány položíme řez z polárky, ozdobíme šlehačkou, strouhanými oříšky a čokoládou.

Čerpáno z časopisu Praktická žena.

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 14.05.04 vloženo
  • 5177x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25-30 minut

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • *Manželka drží nesmyslnou dietu a Vy, pánové máte chuť na něco sladkého?...a ještě k tomu s rumem?...zkuste si připravit následující mls.*
  • 2 banány
  • 10 g másla
  • 1 ČL cukru
  • 3 ČL rumu (*zbytek raději rychle uschovejte, nemuselo by to dobře dopadnout!*)
  • citrónová šťáva
  • 200 g polárky
  • šlehačka
  • oříšky a čokoláda na ozdobení

Doporučená příloha

  • fotbalový či hokejový přenos v TV a mlčící manželka…

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečené banány

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle...
TOPlist