Recept Zapečená zmrzlina II (omeleta s překvapením)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do ohnivzdorné misky, pánve nebo pekáčku vložíme piškotový plátek. Z bílků vyšleháme za postupného přidávání cukru pevný sníh. Na piškotový plátek asi 2 cm od okraje navršíme zmrzlinu a ozdobně přestříkáme vyšlehanými bílky s cukrem (zmrzlina musí být zcela zakryta). Každý kopeček zmrzliny můžeme dekorovat jiným typem ušlehaného sněhu - bílým, oříškovým, čokoládovým. Omeletu ozdobíme okapaným ovocem, posypeme moučkovým cukrem a v dobře vyhřáté troubě krátce zapečeme. Povrch omelety je po zapečení lehce narůžovělý až mírně nazlátlý.

Piškotový plátek můžeme před navršením zmrzliny pokropit jemným aromatickým likérem; místo zmrzliny lze použít polárkový krém - před nastříkáním sněhu lze zmrzlinu překrýt tenkým piškotovým plátkem pokropeným jemným likérem.

Poznámka:
Omeletu s překvapením můžeme podávat „hořící“ - kolem hotové zapečené omelety nalijeme trochu silného destilátu a zapálíme.

Recept je z kategorií: Dezerty



Nahlásit recept

  • 07.11.06 vloženo
  • 3236x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 piškotový plátek silný 10-15 mm
  • 2-3 dl zmrzliny *(1-3 druhy)*
  • 3 bílky
  • 60 g krupicového cukru
  • kompotové ovoce *(třešně, višně, broskve, pomeranče, ryngle apod.)*
  • moučkový cukr
  • jemný aromatický likér.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapečená zmrzlina II (omeleta s překvapením)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist