Recept Zapečená krkovička s nivou a žampiony

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečená krkovička s nivou a žampiony

Postup

Cibuli nakrájíme na kolečka a žampiony na čtvrtky, posolíme, popepříme, lehce osladíme a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme, ale jenom chvilku, jen co lehce zesklovatí cibulka. Vyndáme z pánvičky a dáme stranou.
Maso nakrájíme na silnější plátky podle počtu strávníků, posolíme, popepříme, lehce pocukrujem a stejně jako žampiony zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran tak, aby masíčko dostalo pěknou kůrčičku. :)
Vyndáme z pánve, přesuneme do pekáčku, na každé maso navrstvíme kopeček žampionů s cibulkou, položíme silnější plátek nivy, zalijeme smetanou a zapékáme v troubě.
Když je niva úplně rozteklá, vyndáme pekáč z trouby, zkontrolujem, jestli není smetana ještě příliš tekutá, a jelikož pravděpodobně bude, opatrně vyndáme maso i se vším, co je na něm a smetanu vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne.
Maso vrátíme do omáčky a podáváme.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky



Nahlásit recept

  • 29.03.06 vloženo
  • 12524x zobrazeno

Ingredience

  • Krkovička, popř. kuřecí stehenní řízky podle množství strávníků
  • niva
  • žampiony
  • větší cibule
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • sladká smetana (ke šlehání)
  • olej

Doporučená příloha

  • pečené, vařené brambory, rýže, zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Terie 29.05.11 19:50

Něco podobného jsem dnes vařila. Kuřecí prsa - žampiony - pórek - niva - smetana (a sůl, pepř, grilovací koření a kari). Jako přílohu jsem vybrala opečené brambory (vařené ve slupce). Před blížícím se létem nic dietního :wink: zato výborná krémová chuť.

Diskuse k receptu Zapečená krkovička s nivou a žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Terie
66 příspěvků 29.05.11 19:50

Něco podobného jsem dnes vařila. Kuřecí prsa - žampiony - pórek - niva - smetana (+ sůl, pepř, grilovací koření, kari a olej). Jako přílohu jsem vybrala opečené brambory (vařené ve slupce). Před blížícím se létem nic dietního :wink: zato výborná krémová chuť.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist