Recept Zapečená krkovička s nivou a žampiony

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečená krkovička s nivou a žampiony

Postup

Cibuli nakrájíme na kolečka a žampiony na čtvrtky, posolíme, popepříme, lehce osladíme a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme, ale jenom chvilku, jen co lehce zesklovatí cibulka. Vyndáme z pánvičky a dáme stranou.
Maso nakrájíme na silnější plátky podle počtu strávníků, posolíme, popepříme, lehce pocukrujem a stejně jako žampiony zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran tak, aby masíčko dostalo pěknou kůrčičku. :)
Vyndáme z pánve, přesuneme do pekáčku, na každé maso navrstvíme kopeček žampionů s cibulkou, položíme silnější plátek nivy, zalijeme smetanou a zapékáme v troubě.
Když je niva úplně rozteklá, vyndáme pekáč z trouby, zkontrolujem, jestli není smetana ještě příliš tekutá, a jelikož pravděpodobně bude, opatrně vyndáme maso i se vším, co je na něm a smetanu vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne.
Maso vrátíme do omáčky a podáváme.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky



Nahlásit recept

  • 29.03.06 vloženo
  • 8883x zobrazeno

Ingredience

  • Krkovička, popř. kuřecí stehenní řízky podle množství strávníků
  • niva
  • žampiony
  • větší cibule
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • sladká smetana (ke šlehání)
  • olej

Doporučená příloha

  • pečené, vařené brambory, rýže, zeleninový salát

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Terie 29.05.11 19:50

Něco podobného jsem dnes vařila. Kuřecí prsa – žampiony – pórek – niva – smetana (a sůl, pepř, grilovací koření a kari). Jako přílohu jsem vybrala opečené brambory (vařené ve slupce). Před blížícím se létem nic dietního :wink: zato výborná krémová chuť.

Diskuse k receptu Zapečená krkovička s nivou a žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Terie
66 příspěvků 29.05.11 19:50

Něco podobného jsem dnes vařila. Kuřecí prsa – žampiony – pórek – niva – smetana (+ sůl, pepř, grilovací koření, kari a olej). Jako přílohu jsem vybrala opečené brambory (vařené ve slupce). Před blížícím se létem nic dietního :wink: zato výborná krémová chuť.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí perníkové koření

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Květáková polévka Květáková polévka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s...
TOPlist