Recept Zapečená krkovička s nivou a žampiony

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečená krkovička s nivou a žampiony

Postup

Cibuli nakrájíme na kolečka a žampiony na čtvrtky, posolíme, popepříme, lehce osladíme a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme, ale jenom chvilku, jen co lehce zesklovatí cibulka. Vyndáme z pánvičky a dáme stranou.
Maso nakrájíme na silnější plátky podle počtu strávníků, posolíme, popepříme, lehce pocukrujem a stejně jako žampiony zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran tak, aby masíčko dostalo pěknou kůrčičku. :)
Vyndáme z pánve, přesuneme do pekáčku, na každé maso navrstvíme kopeček žampionů s cibulkou, položíme silnější plátek nivy, zalijeme smetanou a zapékáme v troubě.
Když je niva úplně rozteklá, vyndáme pekáč z trouby, zkontrolujem, jestli není smetana ještě příliš tekutá, a jelikož pravděpodobně bude, opatrně vyndáme maso i se vším, co je na něm a smetanu vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne.
Maso vrátíme do omáčky a podáváme.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky



Nahlásit recept

  • 29.03.06 vloženo
  • 8500x zobrazeno

Ingredience

  • Krkovička, popř. kuřecí stehenní řízky podle množství strávníků
  • niva
  • žampiony
  • větší cibule
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • sladká smetana (ke šlehání)
  • olej

Doporučená příloha

  • pečené, vařené brambory, rýže, zeleninový salát

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Terie 29.05.11 19:50

Něco podobného jsem dnes vařila. Kuřecí prsa – žampiony – pórek – niva – smetana (a sůl, pepř, grilovací koření a kari). Jako přílohu jsem vybrala opečené brambory (vařené ve slupce). Před blížícím se létem nic dietního :wink: zato výborná krémová chuť.

Diskuse k receptu Zapečená krkovička s nivou a žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Terie
66 příspěvků 29.05.11 19:50

Něco podobného jsem dnes vařila. Kuřecí prsa – žampiony – pórek – niva – smetana (+ sůl, pepř, grilovací koření, kari a olej). Jako přílohu jsem vybrala opečené brambory (vařené ve slupce). Před blížícím se létem nic dietního :wink: zato výborná krémová chuť.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
TOPlist