Recept Zapečená krkovička s nivou a žampiony

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapečená krkovička s nivou a žampiony

Postup

Cibuli nakrájíme na kolečka a žampiony na čtvrtky, posolíme, popepříme, lehce osladíme a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme, ale jenom chvilku, jen co lehce zesklovatí cibulka. Vyndáme z pánvičky a dáme stranou.
Maso nakrájíme na silnější plátky podle počtu strávníků, posolíme, popepříme, lehce pocukrujem a stejně jako žampiony zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran tak, aby masíčko dostalo pěknou kůrčičku. :)
Vyndáme z pánve, přesuneme do pekáčku, na každé maso navrstvíme kopeček žampionů s cibulkou, položíme silnější plátek nivy, zalijeme smetanou a zapékáme v troubě.
Když je niva úplně rozteklá, vyndáme pekáč z trouby, zkontrolujem, jestli není smetana ještě příliš tekutá, a jelikož pravděpodobně bude, opatrně vyndáme maso i se vším, co je na něm a smetanu vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne.
Maso vrátíme do omáčky a podáváme.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky



Nahlásit recept

  • 29.03.06 vloženo
  • 8407x zobrazeno

Ingredience

  • Krkovička, popř. kuřecí stehenní řízky podle množství strávníků
  • niva
  • žampiony
  • větší cibule
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • sladká smetana (ke šlehání)
  • olej

Doporučená příloha

  • pečené, vařené brambory, rýže, zeleninový salát

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Terie 29.05.11 19:50

Něco podobného jsem dnes vařila. Kuřecí prsa – žampiony – pórek – niva – smetana (a sůl, pepř, grilovací koření a kari). Jako přílohu jsem vybrala opečené brambory (vařené ve slupce). Před blížícím se létem nic dietního :wink: zato výborná krémová chuť.

Diskuse k receptu Zapečená krkovička s nivou a žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Terie
66 příspěvků 29.05.11 19:50

Něco podobného jsem dnes vařila. Kuřecí prsa – žampiony – pórek – niva – smetana (+ sůl, pepř, grilovací koření, kari a olej). Jako přílohu jsem vybrala opečené brambory (vařené ve slupce). Před blížícím se létem nic dietního :wink: zato výborná krémová chuť.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Chilli con carne Chilli con carne
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s...
TOPlist