Recept Žampiony s celerovo sýrovou náplní Veg

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žampiony s celerovo sýrovou náplní

Úvod

Kombinace chuti žampionu a celeru je skvělá.

Postup

Očištěné, neloupané hlavičky žampionů, kterým vyříznu nožičku co nejvíc.

Nastrouhám eidam a celer ve stejném poměru, smíchám v míse, trošku osolím a opepřím. Přidala jsem pár lístků petrželky.

Kloboučky naplním hodně, aby náplň udělala větší kopeček. Vyskládám do pekáčku a při 180°C horkovzduchem peču cca 20 min.

Není-li 45% eidam, použijeme 30% a přidáme do směsi máslo.
Výborné náplň je ještě s přidáním mletého, kuřecího masa.

Výborná chuťovka za studena, nebo horké s bramborem.
Dnes byly s tureckým pide.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.03.12 vloženo
  • 9006x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Ingredience

  • větší žampiony
  • 45% eidam
  • celer
  • zelená petrželka
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • nic, pečivo, vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.03.15 18:25

Ne že by to bylo úplně top, ale povedlo se. Je pravda, že netuším, co jsem tam dával za sýr. Možná s jiným by to bylo lepší. Taky plynová trouba to trošku vysušila. Zajímavé by to určitě bylo se slaninkou nebo s kuřecím masíčkem. Každopádně oceňuji rychlost. Je to opravdu za moment hotové.

Odkaz na uvaření

2905 29.03.12 21:13

Žampiony použity hnědé, celer 8 minut předvařený a vše zapečeno na cizrně.

Odkaz na uvaření

Cuso 26.03.12 21:15

Tak som tento recept vyskúšal. Ako som už avizoval, dal som stopkatý celer. Dopadlo to vynikajúco, ledva som ich pár zachránil na zajtrajší obed (pôvodne mali byť len na obed a boli aj na neskoršiu večeru.). Nožičky húb som posekal a pridal do plnky. Ak sa niekedy u nás stretne hľuzový celer a šampiňóny, vyskúšam aj pôvodnú variantu. Určite bude dobrá.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

wydra 18.03.12 21:47

Diskuse k receptu Žampiony s celerovo sýrovou náplní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 30.03.12 03:34

Wydro, i já mohu syrový, jemně nastrouhat, nakrájed suš. rajčátko, špetku bílého pepře, soli a pár kapek oleje, nic víc ;)
Jsem sama komu takto chutná, předvaření je kompromis.
Prosadit tady jídlo bez sosíku, omáčky a klasické přílohy bývá těžké,
zatím vyhrávám ;)
Máš pravdu, je báječné čerpat inspiraci, a že jí tu je :palec:

 
2905
753 příspěvků 30.03.12 01:13

Glamo, už bylo vysvětleno, zní to podivně, vím. Nedaří se mi použít čerstvý, častěji ukrajuji, nebo dloubu lžičkou. Zmrzlý usekávám, když je třeba jen trochu. V tomto případě jsem použila uzený /ten tmavší/ :mavam:

 
wydra  29.03.12 22:46

glamo, zrejme ho mela v podobe amarounu ! :lol:

2905, mne zadn yceler neutikal a mam rada i syrovy, tak zadny predvar. Ale jsi napadita a kreativni, i ja mam mnoho receptu, ktere mam jen jako voditko. Kazda jdeme ale na opacnou stranu. Ja z receptu spis ubiram, ty pridavas. No neni to krasa? Fotka dela radost nejen tobe, bude inspiraci treba i jinym labuznikum :kytka:

 
Anitta
521 příspěvků 29.03.12 22:41

Glama na kostky prece..... :lol:

 
glama  29.03.12 22:34

Jak se krájí vývar…? 8o
:mrgreen:

Příspěvek upraven 29.03.12 v 22:34

 
2905
753 příspěvků 29.03.12 21:32

Wydro, malé úpravy byly. Celer i sýr strouhaný na větších slzách. Náplň jemně strouhanou jsem zkoušela do rajčete, utíkala ven. Snad tučným sýrem. Šlo o oběd, proto poduška z cizrny, předvařené, mírně opečené.
Před posledním zapečením jsem nakrájela kousky uzeného vývaru, žampionům jsem udělala čepičku.
Zbylo trochu náplně, přidala jsem sušená rajčata, pár bobulek cizrny, 3 lžíce oleje z rajčat, bílý pepř, kousek zeléno z cibulky. Bašta veliká, luštěniny jsou vhodnou poduškou pro podobné zapékání. Jak jinak, pochvala :potlesk: :mavam:

 
wydra  27.03.12 08:19

Cuso, potesi kdyz i jinde chutna :lol:

 
2905
753 příspěvků 20.03.12 02:34

Wydro, chvála celeru, na tento taky dojde :potlesk: , a to jsem si říkala že nejdříve uložím vše, co jsem navařila. Hromadím foto dva roky, pracně dohledávám komu patří :mrgreen::mavam:

 
wydra  19.03.12 20:33

Cuso, na me je rapikaty celer moc aromaticky, jestli ty rad, urcite vycpi zampiony tim a syrem. Mozna zkus i obyc. celer, jaky bude rozdil?
Jsem zvedava, co tomu reknes. Kdo ma rad celer, jiste si pochutna.

Příspěvek upraven 19.03.12 v 22:28

 
Cuso
342 příspěvků 19.03.12 20:26
wydro,

Toto vyzerá dobre. Určite to uvarím, len mám v pláne použiť stopkatý celer. Ten mi chutí viac. :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist