Recept Žampionová omáčka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žampionová omáčka

Postup

Jídlo velice jednoduché, moc dobré, maso není třeba. Žampióny oloupeme, nakrá­jíme na menší kousky (jak jsme zvyklo a dusíme bez tuku asi 20 minut. Mezitím si při­pravíme světlou jíšku z uve­deného množství másla a mouky.

Podušené žampióny přidáme do jíšky, rozředím zhruba 1/4 litrem vody a přidáme šlehačku. Povaříme při stálém míchání na mírném oh 10–15 minut. Dochutíme citronem a solí.

Recept je z kategorií: Omáčky



Nahlásit recept

  • 55584x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g žampiónů
  • 1 šlehačka
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g más­la
  • sůl
  • citrónová šťáva.

Doporučená příloha

  • vařené brambory, osmažené brambory, bramborový i houskový knedlík.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žampionová omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí perníkové koření

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka...
TOPlist