Recept Žampionová omáčka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žampionová omáčka

Postup

Jídlo velice jednoduché, moc dobré, maso není třeba. Žampióny oloupeme, nakrá­jíme na menší kousky (jak jsme zvyklo a dusíme bez tuku asi 20 minut. Mezitím si při­pravíme světlou jíšku z uve­deného množství másla a mouky.

Podušené žampióny přidáme do jíšky, rozředím zhruba 1/4 litrem vody a přidáme šlehačku. Povaříme při stálém míchání na mírném oh 10–15 minut. Dochutíme citronem a solí.

Recept je z kategorií: Omáčky



Nahlásit recept

  • 61893x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g žampiónů
  • 1 šlehačka
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g más­la
  • sůl
  • citrónová šťáva.

Doporučená příloha

  • vařené brambory, osmažené brambory, bramborový i houskový knedlík.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žampionová omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Zmrzlina s vlašskými ořechy

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist