Recept Žampionová omáčka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žampionová omáčka

Postup

Jídlo velice jednoduché, moc dobré, maso není třeba. Žampióny oloupeme, nakrá­jíme na menší kousky (jak jsme zvyklo a dusíme bez tuku asi 20 minut. Mezitím si při­pravíme světlou jíšku z uve­deného množství másla a mouky.

Podušené žampióny přidáme do jíšky, rozředím zhruba 1/4 litrem vody a přidáme šlehačku. Povaříme při stálém míchání na mírném oh 10–15 minut. Dochutíme citronem a solí.

Recept je z kategorií: Omáčky



Nahlásit recept

  • 52552x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g žampiónů
  • 1 šlehačka
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g más­la
  • sůl
  • citrónová šťáva.

Doporučená příloha

  • vařené brambory, osmažené brambory, bramborový i houskový knedlík.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žampionová omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Švestkový koláč - Tarte

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým...
TOPlist