Recept Žampionová omáčka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žampionová omáčka

Postup

Jídlo velice jednoduché, moc dobré, maso není třeba. Žampióny oloupeme, nakrá­jíme na menší kousky (jak jsme zvyklo a dusíme bez tuku asi 20 minut. Mezitím si při­pravíme světlou jíšku z uve­deného množství másla a mouky.

Podušené žampióny přidáme do jíšky, rozředím zhruba 1/4 litrem vody a přidáme šlehačku. Povaříme při stálém míchání na mírném oh 10–15 minut. Dochutíme citronem a solí.

Recept je z kategorií: Omáčky



Nahlásit recept

  • 51892x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 g žampiónů
  • 1 šlehačka
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g más­la
  • sůl
  • citrónová šťáva.

Doporučená příloha

  • vařené brambory, osmažené brambory, bramborový i houskový knedlík.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žampionová omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: VIDEO: Nepečený cheesecake

Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s...
TOPlist