Recept Zaječí předek se žampiony

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zaječí maso naporcujeme, osolíme a okořeníme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na troše oleje ji rozškvaříme.Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, lehce jí osmahneme, vložíme maso a po obou stranách opečeme.Podlijeme vínem a vývarem, vložíme do trouby a dusíme doměkka.

V průběhu pečení přeléváme vypečenou šťávou, podléváme a maso obracíme. Žampiony pokrájené na plátky osmažíme na másle, mírně je osolíme a pokmínujeme špetkou kmínu. Přidáme k měkkému masu.

Rajčata spaříme ve vařící vodě, sloupneme slupku, nakrájíme je na kousky a přidáme do pekáče. Ještě chvíli společně dusíme. Podáváme s bramborovými kroketami.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík



Nahlásit recept

  • 22.03.04 vloženo
  • 3966x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 zaječí předek
  • 50 g slaniny
  • olej
  • 1 cibule
  • sklenka červeného vína
  • šálek vývaru z bujonové kostky
  • 150 g žampionů
  • 3 lžíce másla
  • kmín
  • sůl
  • pepř, nebo koření divočina
  • 5 rajčat.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zaječí předek se žampiony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zaječí předek se žampiony

a jsme zase u zaječí (králičí) ňamky…yum..yum…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist