Recept Zadělávané žaludky ve smetanové omáčce

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zadělávané žaludky ve smetanové omáčce

Postup

Žaludky uvaříme ve slané vodě doměkka. Přecedíme a pokrájíme na plátky. Do smetany zakvedláme mouku a prochladlý vývar a povaříme až omáčka zhoustne. Vmícháme plátky žaludků, podle chuti osolíme a opepříme, vmícháme citron. šťávu a petrželku.

Recept je z kategorií: Drůbež



Nahlásit recept

  • 07.09.07 vloženo
  • 5814x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1/2 kg drůbežích žaludků
  • 1/4 l smetany
  • 1 PL hladké mouky
  • 1/8 l vývaru ze žaludků
  • mletý pepř, sůl
  • 1 ČL citronové šťávy
  • petrželka

Doporučená příloha

  • houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zadělávané žaludky ve smetanové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Frantiska
921 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zadělávané žaludky ve smetanové omáčce

moc mi to chutnalo, jen pro mě to bylo bez petrželky

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Zadělávané žaludky ve smetanové omáčce - housenko :-)

já dávám ještě celer a mrkev, celkově to je dobrota , kterou máme nejraději s rýží. Dík za receptík .-)

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zadělávané žaludky ve smetanové omáčce

Já je zase dělám na paprice, smetanu používám kysanou a okrájím jen to tvrdé okolo masíčka, jinak nechávám. Příloha - jasně těstoviny:-)) Mňam, u nás velmi, velmi oblíbené…

 
herakes
16 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zadělávané žaludky ve smetanové omáčce

Já tam dávám i uvařený karfiol cca 1:1 a muškát. květ. Jím to zá:,–(ně se širokými nudlemi. Jinak to nemá chybu. Žaludky se nemusí až tak krájet , aby bylo do čeho se zakousnout.

Vložit nový komentář
Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuře na medu Kuře na medu
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist