Recept Zabíjačkový ovar

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zabíjačkový ovar

Postup

Vepřovou hlavu i koleno očistíme, opálíme chloupky a dáme do hrnce. Zalijeme vroucí vodou, osolíme, přidáme cibuli a pepř, přivedeme k varu a zvolna vaříme, dokud není maso měkké.

Pak je necháme odkapat a podáváme ještě teplé s chlebem a různými přílohami (hořčice, nastrouhaný křen s jablky, nakládané okurky, kyselé zelí)

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality



Nahlásit recept

  • 12.05.03 vloženo
  • 26532x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vepřové hlavy
  • 500 g vepřového kolena
  • 2 cibule
  • pár kuliček černého pepře
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 31.12.12 17:32

Hlava nebyla… ale kolínko pro nás dva bohatě stačilo ;)
Přesně takto, jednoduše, máme ovar nejraději… Nesměl chybět chléb bez hnětení dle ačraj - ten už u nás zdomácněl tak, že kupovaný chléb už dááávno neznáme :)
Všem z Labužníka a adminům též: šťastné vykročení do roku 2013!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ačraj 28.09.12 21:51

Ovar, z laloku (podbradek) tak, jak chutná nám, studený, pepř, sůl, česnek a dobrý chléb.
Teplý ovar je výborný zase s hořčicí a křenem…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Zabíjačkový ovar

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4407 příspěvků 31.12.13 17:07
Hihi, a já jako ta poslední sudička...

… abych to zlomilo, tak přeju naopak těm, kteří si to nezaslouží :) Tedy, mimo jiných i nám :mavam: :kytka: :hug: :mrgreen:

 
Ačraj
697 příspěvků 31.12.13 13:48

Do nového roku - jistotu kroku.
Jinak hlavně zdraví, protože všechno ostatní můžeme, při troše štěstí, buď koupit, ukrást, nebo zdědit. :lol: Šťastný a veselý rok 2014, Tobě a všem Labužníkům, kteří si to zaslouží… :mavam:

 
Zuzka1973
1784 příspěvků 31.12.13 11:27

Už se vaří :palec:

Všem veselého a příjemně stráveného Silvestra a šťastné vykročení do roku 2014 :mavam: :kytka:

 
Kralda
17 příspěvků 31.12.13 10:20

Tak jdem na to :lol: přeji pohodový rok 2014 :mavam:

 
Zuzka1973
1784 příspěvků 31.12.12 19:05

@Ačraj Také já za nás všechny přeji krásného Silvestra a šťastné vykročení do roku 2013 tobě i celé rodině :kytka:
Kolínko už jsme sbaštili - vážně se povedlo, bylo kupované, ta z našeho čuníka už jsou fuč dávno :D Ale není nad to mít mezi kamarády pár spolehlivých řezníků :D :mavam:

 
Ačraj
697 příspěvků 31.12.12 18:49
Ovar

Zuzko, kolínko máš pěkně libové, já si ho dám za chviličku, přeji také všem veselého Silvestra a do roku 2013 stálé zdraví. :mavam:

 
babi
6360 příspěvků 03.07.10 05:48
Re: Zabíjačkový ovar

casino, prosim o smilovani. Z tohoto cteni se mi snad neco prihodi ;))) Pekne povidani, moc pekne!

 
casino
4407 příspěvků 02.07.10 20:36
Re: Zabíjačkový ovar - OCTOVÁ ZÁLIVKA

U nás je o zabíjačce první jídlo, jen co si pašík lehne, mozečkový mozeček; ovar je druhé jídlo v pořadí. Říkáme tak všemu co prošlo kotlem před výrobou tlačenek: hlavy, nožičky, ocásek, vnitřnosti. Kromě sleziny a plic se pak nakrájí část jater, ledvin, brzlíku, srdce, jazyka, líček, rypáčků, oušek, ovarů (u nás je zoveme podbradky). Samozřejmě se vše přikupuje, aby ochutnali všichni přítomní „pomocníci“ a ještě zbylo do tlačenek a jitrnic :-)
K ovaru vedle chleba patří na stůl různé hořčice, nakládané okurky, cibule, stouhaný křen, koření. Nejdůležitejší je ale OCTOVÁ ZÁLIVKA! Jedná se o horkým vývarem poředěný a povařený ocet (jedině ten NÁŠ, kvasný lihový!!!) s utřeným česnekem, pepřem, solí, špetkou cukru a stouhaným křenem (toho si každý může přidat podle vlastní chuti).
Tož tak. Zimu mám stejně nejraději… :-)))

 
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zabíjačkový ovar

Klasika a už mám hlad.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mandle s čokoládou

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist