Recept Zabijačková specialita-nadívaný vepřový žaludek z města Pfatz

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zabijačková specialita-nadívaný vepřový žaludek z města Pfatz

Postup

Vložit žaludek do osolené vody do druhého dne. Potom ho pořádně propláchnout. Namočit housku v mléce .

Nakrájet maso ze žebírek a bůčky na kostky asi 2cm velké. Oloupat a hrubě nasekat cibuli a na kostky nakrájet oloupané brambory.

Osmažit maso s cibulí na sádle a potom také brambory. Nechat maso a brambory vychladnout.

Vymačkat housku a smíchat ji s klobáskovou náplní, vejci a kořením a solí. Pořádně směs prohníst a naplnit s ní vyčištěný žaludek. Žaludek dobře zašít a položit ho do lněné utěrky. Zavázat na koncích utěrku.

Omýt, očistit a nakrájet zbývající zeleninu a petrželku. Vložit vše i se žaludkem do velkého hrnce se slanou vodou a nechat pomalinku probublávat po 3-4 hodiny.

P.S. V Pfatzu během zabijačky bylo zvykem shromaždit zbytky a s brambory je dát do vypraného žaludku a uvařit to. Kdysi to byl pokrm pro chudé, který však našel se svým vylepšením cestu mezi speciality, které mimo jiných lidí obdivoval i bývalý německý kancléř Helmut Kohl, rodák z Pfatzu a prohlásil, že to je jeho jedno z nejoblíbenějších jídel ;o)

Bude zde obrázek......­...........

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality



Nahlásit recept

  • 09.02.05 vloženo
  • 7973x zobrazeno

Ingredience

  • 1 vepřový žaludek
  • 1 zatvrdlá houska
  • mléko
  • 250g masa z žebírek
  • 250g bůčku bez kosti
  • 2 cibule
  • 500g uvařených brambor
  • vepřové sádlo
  • 300g čerstvé klobáskové náplně
  • 2 vejce
  • sůl a pepř
  • majoránka, tymián, kmín a muškátový oříšek podle chuti
  • mrkev, pórek, petržel a petrželka

Doporučená příloha

  • Bauernbrot/německý selský chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zabijačková specialita-nadívaný vepřový žaludek z města Pfatz

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
jolana
4988 příspěvků 21.10.13 23:20

Kohlove najoblubeenejsie jedlo, hostil tym aj zahranicne navstevy :mrgreen:…reze sa na kolecka ktore sa opecu, podava sa s prehriatou kyslou kapustou na bielom vine, zemiaky so slaninou.. :palec:..

 
sveva
751 příspěvků 06.05.11 23:30

Recept je zajímavý, ale město Pfatz opravdu nevím kde se nachází. Možná se jedná o region Pfalz, odkud Kohl pochází.

 
JanP
141 příspěvků 06.05.11 16:02

Podobá sa to na našu tlačenku, ktorá sa krajovo nazýva tiež Presswurst. Meno jej asi dali nemeckí kolonisti, ktorí v minulosti pôsobili ako baníci v karpatskej kotline a na východe Slovenska.
Ano, to čo vidno na obrázku, je skutočne žalúdok z ošípanej - rozumej z prasete.

 
alena45
585 příspěvků 17.05.09 04:54
Re: Zabijačková specialita-nadívaný vepřový žaludek z města Pfatz

niečo som hľadala a narazila na tento recept. Na dolnej zemi sa bravčový žalúdok naplní tlačenkovou zmesou, zašije a šup do údiarne. No starého otcove 250 kilové bravy ho mali o poznanie väčší ako na obrázku.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist