Recept Zabijačková specialita-nadívaný vepřový žaludek z města Pfatz

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zabijačková specialita-nadívaný vepřový žaludek z města Pfatz

Postup

Vložit žaludek do osolené vody do druhého dne. Potom ho pořádně propláchnout. Namočit housku v mléce .

Nakrájet maso ze žebírek a bůčky na kostky asi 2cm velké. Oloupat a hrubě nasekat cibuli a na kostky nakrájet oloupané brambory.

Osmažit maso s cibulí na sádle a potom také brambory. Nechat maso a brambory vychladnout.

Vymačkat housku a smíchat ji s klobáskovou náplní, vejci a kořením a solí. Pořádně směs prohníst a naplnit s ní vyčištěný žaludek. Žaludek dobře zašít a položit ho do lněné utěrky. Zavázat na koncích utěrku.

Omýt, očistit a nakrájet zbývající zeleninu a petrželku. Vložit vše i se žaludkem do velkého hrnce se slanou vodou a nechat pomalinku probublávat po 3-4 hodiny.

P.S. V Pfatzu během zabijačky bylo zvykem shromaždit zbytky a s brambory je dát do vypraného žaludku a uvařit to. Kdysi to byl pokrm pro chudé, který však našel se svým vylepšením cestu mezi speciality, které mimo jiných lidí obdivoval i bývalý německý kancléř Helmut Kohl, rodák z Pfatzu a prohlásil, že to je jeho jedno z nejoblíbenějších jídel ;o)

Bude zde obrázek......­...........

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality



Nahlásit recept

  • 09.02.05 vloženo
  • 8205x zobrazeno

Ingredience

  • 1 vepřový žaludek
  • 1 zatvrdlá houska
  • mléko
  • 250g masa z žebírek
  • 250g bůčku bez kosti
  • 2 cibule
  • 500g uvařených brambor
  • vepřové sádlo
  • 300g čerstvé klobáskové náplně
  • 2 vejce
  • sůl a pepř
  • majoránka, tymián, kmín a muškátový oříšek podle chuti
  • mrkev, pórek, petržel a petrželka

Doporučená příloha

  • Bauernbrot/německý selský chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zabijačková specialita-nadívaný vepřový žaludek z města Pfatz

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jolana
5020 příspěvků 21.10.13 23:20

Kohlove najoblubeenejsie jedlo, hostil tym aj zahranicne navstevy :mrgreen:…reze sa na kolecka ktore sa opecu, podava sa s prehriatou kyslou kapustou na bielom vine, zemiaky so slaninou.. :palec:..

 
sveva
751 příspěvků 06.05.11 23:30

Recept je zajímavý, ale město Pfatz opravdu nevím kde se nachází. Možná se jedná o region Pfalz, odkud Kohl pochází.

 
JanP
141 příspěvků 06.05.11 16:02

Podobá sa to na našu tlačenku, ktorá sa krajovo nazýva tiež Presswurst. Meno jej asi dali nemeckí kolonisti, ktorí v minulosti pôsobili ako baníci v karpatskej kotline a na východe Slovenska.
Ano, to čo vidno na obrázku, je skutočne žalúdok z ošípanej - rozumej z prasete.

 
alena45
585 příspěvků 17.05.09 04:54
Re: Zabijačková specialita-nadívaný vepřový žaludek z města Pfatz

niečo som hľadala a narazila na tento recept. Na dolnej zemi sa bravčový žalúdok naplní tlačenkovou zmesou, zašije a šup do údiarne. No starého otcove 250 kilové bravy ho mali o poznanie väčší ako na obrázku.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: rostbíf (studený nářez)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist