Recept Yorkshire pudink

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 220°C. Do těžkého plechu, velikosti asi 22cm krát 45cm dát sádlo, nebo tuk z pečínky. Plech položit do trouby a nechat hodně rozehřát.

V míse smíchat mouku se solí, muškátovým oříškem a udělat důlek. Do něho vlít našlehaná vejce, mléko a postupně velkou vidličkou vše zašlehávat do mouky.

Vlít těstíčko do rožhaveného tuku a dát do trouby péct asi 20-25min., až se pudink nafoukne a dostane zlatou barvu. Ihned pudink nakrájet na čtverce, pokapat šťávou z masa a podávat horký s masem.

P.S.:
V Anglii se ¨Yorkshire pudding¨podává k ¨Roast beef¨(pečenému hovězímu). A zde je jeste jeden Yorkshire Pudding…jak ho připravuji já

Recept je z kategorií: Přílohy



Nahlásit recept

  • 21.09.02 vloženo
  • 12942x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 80g polohrubé mouky
  • 2 vejce, našlehaná
  • 250ml studeného mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 3-4 lžíce sádla, nebo tuku z pečínky
  • Posledni dobou je bezne pripravovat puding v jednotlivych porcich

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Yorkshire pudink

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
casino
4389 příspěvků 13.09.10 04:20
Re: Yorkshire pudink.

babi, viz 10.09.2010 14:51 druhá a třetí věta… Znovu se omlouvám. Děkuji.

 
babi
6360 příspěvků 13.09.10 03:52
Re: Yorkshire pudink.

dalsi debata v me nepritomnosti, ktera mi naprosto unika, casino.

 
Sylvie
2302 příspěvků 11.09.10 00:19
Re: Yorkshire pudink.

No, naštěstí mně takový typ „buchty“ chutná, k pečenému kuřeti to bylo dobré. :)

Ta forma se k tomuto receptu nehodila, tak jsem použila ten pekáč.

 
Sylvie
2302 příspěvků 10.09.10 22:22
Re: Yorkshire pudink.

Milý casino, na počest naší slušné staroanglické konverzace jdu upéct ten puding. Vážně, sehnala jsem si na to i speciální formu. Vydyndala jsem ji na prodavačce, která ho v krámě sice neměla, ale válel se jí doma na půdě.

Můžu poprosit o tykání?

 
casino
4389 příspěvků 10.09.10 21:51
Re: Yorkshire pudink.

sylvie, jsem rád, že jste velkoryse vynechala veprostřed slova „geniální“ tu souhlásku :)
Také nevím, co tím chtěl autor naznačit, či snad dokonce říci… :-(((
Bylo-li by lze přijmouti omluvu, pak se za tu babylonštinu omlouvám. Zvlášť se omlouvám i františka.
Maně jste mi připomněla, že už je tomu rok, co jsem si s domorodci pochutnával na této jejich krmi s Plněné skopové hrudí a já jako předkrm připravil Jazyk v kuřeti

 
Sylvie
2302 příspěvků 10.09.10 20:05
Re: Yorkshire pudink.

Pro casina:
Nerada rýpu do lidí, ale ve svém textu jsi buď něco napsal špatně nebo jsem prostě nepochopila Tvůj nadlidsky geniální příspěvek. Neříkám, že píšu vždy chytré věci a někdy se červenám, co jsem tu už stačila svým vykecáváním napáchat…
Jinak většinou se snažím Tvé příspěvky pochopit a většinou se mi to i daří a směju se Tvému vtipu. Teď jsem ale v koncích.

 
Frantiska
922 příspěvků 31.03.09 20:41
Re: Yorkshire pudink.

casino jelikoz sem chodim uz tri roky tak vetsinu receptu od babi mam projitych a cast i uvarenych … nechapu Vasi poznamku … a pudink si dam tak 2× do roka (jsem proste lina ho delat :) poprve jsme ho jedla v Londyne

 
anickav
2904 příspěvků 31.03.09 20:36
Re: Yorkshire pudink.

Milujem Herriota (aj) a vždy mi vŕtalo v hlave, čo za pudingom sa to kŕmi. Z detstva mám obľúbený BB, tak som tú predstavu zahnala. Teraz som pochopila - slané palacinkové cesto nasuflované. Niekde je tu recept na párky s tým cestom zaliate a upečené, tiež anglické jedlo, ktoré som kedysi realizovala. Ďakujem za vytiahnutie receptu!

 
casino
4389 příspěvků 31.03.09 20:03
Re: Yorkshire pudink-Františka

A jak často vzpomenete A.Ch. a J.H.?:)…babi zde má 3892 receptů; Použiji citátu z POSTŘIŽIN: …musíte se víc snažit…, neboť stávajícím tempem Vám bude trvat dva roky … :o()

 
Sylvie
2302 příspěvků 31.03.09 19:38
Re: Yorkshire pudink.

Tak jsem chtěla napsat to samé co Františka. :-)

 
Frantiska
922 příspěvků 31.03.09 19:10
Re: Yorkshire pudink.

kdyz tohle jim, tak si vzpomenu na Agatu Christie a James Herriota :)

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Yorkshire pudink.

Děkám ho už dobu, úplně stejně jako babi, jenom přidávám trochu pepře. Máme ho moc rádi ke všemu, co se podává s masovou šťávou - hovězí pečeně, libová vepřová pečeně, různé plátky, ale třeba i guláš. Hodně záleží na tom, aby těsto bylo dobře ušlehané a odpočinuté a trouba pěkně vyhřátá, pak puding pěkně vyběhne a je lehký a zlatový. Horší je, když vám ho někde předloží tuhý a gumovatý. Co jsem ale nikdy nepochopila je jeho servírování s ovocem nebo marmeládou, jak se to praktikuje v některých anglických rodinách.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Yorkshire pudink.

Kulik a rosničko, přidala jsem ještě jeden recept včetně triků při přípravě ;o). Ty opravdu pomohou. Jsem zvědava na recept od Eleeen ;o)

Kulík, máš ale naprostou pravdu, ne každému chutnají na příklad knedle…

 
rosnicka
262 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Yorkshire pudink.

mno, chutná to…teda spíše nechutná, vážně, je to něco jako rohlík bez chuti. Ja to v Anglii dostávala servírované jako trakovou bábovičku (myslím, že to dělali ve formách na muffiny).Ale zase musím říct, že k tomu roastbeefu s trochou omáčky a zelenince na páře, to docela šlo…představovala jsem si Sherloga Holmese, slečnu Marplovou či tři muže ve člunu..má to své kouzlo:-))

 
Kulik
132 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Yorkshire pudink.

Promiň zkomolení jména, Eleeen.

 
Kulik
132 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Yorkshire pudink.

Elllen, moc ráda bych znala Tvůj recept a jak se to podává - k čemu ? Jestli máš chvilku čas, napiš ! Děkuji a zdravím !

 
Kulik
132 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Yorkshire pudink.

Já jsem tento pudink ještě ani nevařila, ani nejedla. Ale představuji si to asi tak, co se říká o našich knedlících. My víme své a chutnají nám, cizinci někdy (dost často) ohrnují nos. A to je pro mne velký důvod uvařit a vyzkoušet tento, případně další recepty yorkshire pudinku. Třeba je dobrý a nevíme o tom? Asi je důležité,
k čemu se podává a jiné okolnosti ? (Stejně jako knedlíky.)
Všechny rady přivítám a děkuji předem.

 
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: ¨Yorkshire¨ pudink.

Právě včera jsem prohlížela „videosbírku“ svých receptů a našla tento pudink (trošku jinak). No, nedalo mi to a musela jsem ho odzkoušet. A na rozdíl od Vás mi (a mé návštěvě, na které jsem ho zkoušela) moc a moc chutnal. Napíšu ho jako recept, třeba se Vám ten nápad zalíbí.
Všechny pozdravuji!!!

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Bidlo...

zajisté se jedná o muškátový oříšek. Mám mnoho českých receptů, ve kterých je zmíňka pouze o ¨oříšku¨, nebo ¨květu¨ a popravdě řečeno, se neuvádí jakého. Ale souhlasím a Tebou, je mezi námi hodně začátečníků a tak se musí více upřesňovat. Vím však, že Ty víš o co šlo. Špetka lískového, nebo vlašského ořechu by přece nedávalo moc smyslu. Recept je upraven. Stejně Ti však děkuji! P.S.: chtěla jsem se dostat na Tvoji stránku, ale nepodařilo se mně to. Ahoj,

 
bidlo
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Já to jedl v originále

Při mojí návštěvě Lake District (viz http://www.acces.cz/bidlo/ransome) jsem se nepouštěl do nebezpečných experimentů z jídelního lístku, ale Rostbíf s bramborou a yorkshirkým pudinkem jsem si dal.
Nejdřív měli dotaz, zda chci „Bramboru v saku“. Pak jsem pochopil, že se jedná o to, čemu se u nás říká brambora na loupačku, prostě brambora ve šlupce.
K tomu byl jakýsi nedefinovatelný předmět. Protože dál už bylo na talíři jenom maso, pochopil jsem, že tem předmět je onen pudink.
Sníst se dal. Chuť neměl.
Nicméně k předpisu mám otázku: O jaký oříšek se jedná? Lískový? Muškátový? Vlašský?

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Pudink...

Pšššš…, nikomu to neříkej, ale mně osobně zrovna moc nechutná. Jíst se však dá. Pepíček napsal recept na Rostbíf a k tomu se tradičně podává tento pudink. Ale jak říkáš, chutě jsou různé a jsem přesvědčena, že někomu chutnat bude. O té anglické kuchyni s Tebou trochu souhlasím, ale to stejné se také říká o kuchyni německé (samé omáčky…) a přitom jsem jedla vynikající jídla jak v Anglii, tak v Německu.

Co opravdoví znalci na ten pudink?

 
Tinami
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Yorkshirský pudink

Babi, tenhle pudink je tak známá legenda, že nemůžu ponechat recept bez povšimnutí. Všichni jsme o něm slyšeli, známe ho z literatury, ale obecně se o něm říká, že není moc k jídlu. Než se o něj pokusím a vyzkouším to sama, zajímalo by mne, jak to je. Vážně ti chutná, vážně jej vaříš? Já byla v Anglii jen pár dnů a vždy mi tam chutnalo, jak v restauracích (tam jsem se však nepouštěla do experimentů), tak i v soukromí (to bylo ovšem ovlivněno Angličanem řeckého původu), přesto vím, že Anglie (potažmo VB) je považována za zemi s nejhorší kuchyní v Evropě. A yorkshire pudink často slouží jako argument tohoto tvrzení. Jasně, chutě můžeme mít jiné … No, co ty i jiní znalci na to?

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist