Recept Yorkshire pudink

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát troubu na 220°C. Do těžkého plechu, velikosti asi 22cm krát 45cm dát sádlo, nebo tuk z pečínky. Plech položit do trouby a nechat hodně rozehřát.

V míse smíchat mouku se solí, muškátovým oříškem a udělat důlek. Do něho vlít našlehaná vejce, mléko a postupně velkou vidličkou vše zašlehávat do mouky.

Vlít těstíčko do rožhaveného tuku a dát do trouby péct asi 20-25min., až se pudink nafoukne a dostane zlatou barvu. Ihned pudink nakrájet na čtverce, pokapat šťávou z masa a podávat horký s masem.

P.S.:
V Anglii se ¨Yorkshire pudding¨podává k ¨Roast beef¨(pečenému hovězímu). A zde je jeste jeden Yorkshire Pudding…jak ho připravuji já

Recept je z kategorií: Přílohy



Nahlásit recept

  • 21.09.02 vloženo
  • 12653x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 80g polohrubé mouky
  • 2 vejce, našlehaná
  • 250ml studeného mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 3-4 lžíce sádla, nebo tuku z pečínky
  • Posledni dobou je bezne pripravovat puding v jednotlivych porcich

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Yorkshire pudink

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4382 příspěvků 13.09.10 04:20
Re: Yorkshire pudink.

babi, viz 10.09.2010 14:51 druhá a třetí věta… Znovu se omlouvám. Děkuji.

 
babi
6360 příspěvků 13.09.10 03:52
Re: Yorkshire pudink.

dalsi debata v me nepritomnosti, ktera mi naprosto unika, casino.

 
Sylvie
2302 příspěvků 11.09.10 00:19
Re: Yorkshire pudink.

No, naštěstí mně takový typ „buchty“ chutná, k pečenému kuřeti to bylo dobré. :)

Ta forma se k tomuto receptu nehodila, tak jsem použila ten pekáč.

 
Sylvie
2302 příspěvků 10.09.10 22:22
Re: Yorkshire pudink.

Milý casino, na počest naší slušné staroanglické konverzace jdu upéct ten puding. Vážně, sehnala jsem si na to i speciální formu. Vydyndala jsem ji na prodavačce, která ho v krámě sice neměla, ale válel se jí doma na půdě.

Můžu poprosit o tykání?

 
casino
4382 příspěvků 10.09.10 21:51
Re: Yorkshire pudink.

sylvie, jsem rád, že jste velkoryse vynechala veprostřed slova „geniální“ tu souhlásku :)
Také nevím, co tím chtěl autor naznačit, či snad dokonce říci… :-(((
Bylo-li by lze přijmouti omluvu, pak se za tu babylonštinu omlouvám. Zvlášť se omlouvám i františka.
Maně jste mi připomněla, že už je tomu rok, co jsem si s domorodci pochutnával na této jejich krmi s Plněné skopové hrudí a já jako předkrm připravil Jazyk v kuřeti

 
Sylvie
2302 příspěvků 10.09.10 20:05
Re: Yorkshire pudink.

Pro casina:
Nerada rýpu do lidí, ale ve svém textu jsi buď něco napsal špatně nebo jsem prostě nepochopila Tvůj nadlidsky geniální příspěvek. Neříkám, že píšu vždy chytré věci a někdy se červenám, co jsem tu už stačila svým vykecáváním napáchat…
Jinak většinou se snažím Tvé příspěvky pochopit a většinou se mi to i daří a směju se Tvému vtipu. Teď jsem ale v koncích.

 
Frantiska
922 příspěvků 31.03.09 20:41
Re: Yorkshire pudink.

casino jelikoz sem chodim uz tri roky tak vetsinu receptu od babi mam projitych a cast i uvarenych … nechapu Vasi poznamku … a pudink si dam tak 2× do roka (jsem proste lina ho delat :) poprve jsme ho jedla v Londyne

 
anickav
2904 příspěvků 31.03.09 20:36
Re: Yorkshire pudink.

Milujem Herriota (aj) a vždy mi vŕtalo v hlave, čo za pudingom sa to kŕmi. Z detstva mám obľúbený BB, tak som tú predstavu zahnala. Teraz som pochopila - slané palacinkové cesto nasuflované. Niekde je tu recept na párky s tým cestom zaliate a upečené, tiež anglické jedlo, ktoré som kedysi realizovala. Ďakujem za vytiahnutie receptu!

 
casino
4382 příspěvků 31.03.09 20:03
Re: Yorkshire pudink-Františka

A jak často vzpomenete A.Ch. a J.H.?:)…babi zde má 3892 receptů; Použiji citátu z POSTŘIŽIN: …musíte se víc snažit…, neboť stávajícím tempem Vám bude trvat dva roky … :o()

 
Sylvie
2302 příspěvků 31.03.09 19:38
Re: Yorkshire pudink.

Tak jsem chtěla napsat to samé co Františka. :-)

 
Frantiska
922 příspěvků 31.03.09 19:10
Re: Yorkshire pudink.

kdyz tohle jim, tak si vzpomenu na Agatu Christie a James Herriota :)

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Yorkshire pudink.

Děkám ho už dobu, úplně stejně jako babi, jenom přidávám trochu pepře. Máme ho moc rádi ke všemu, co se podává s masovou šťávou - hovězí pečeně, libová vepřová pečeně, různé plátky, ale třeba i guláš. Hodně záleží na tom, aby těsto bylo dobře ušlehané a odpočinuté a trouba pěkně vyhřátá, pak puding pěkně vyběhne a je lehký a zlatový. Horší je, když vám ho někde předloží tuhý a gumovatý. Co jsem ale nikdy nepochopila je jeho servírování s ovocem nebo marmeládou, jak se to praktikuje v některých anglických rodinách.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Yorkshire pudink.

Kulik a rosničko, přidala jsem ještě jeden recept včetně triků při přípravě ;o). Ty opravdu pomohou. Jsem zvědava na recept od Eleeen ;o)

Kulík, máš ale naprostou pravdu, ne každému chutnají na příklad knedle…

 
rosnicka
262 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Yorkshire pudink.

mno, chutná to…teda spíše nechutná, vážně, je to něco jako rohlík bez chuti. Ja to v Anglii dostávala servírované jako trakovou bábovičku (myslím, že to dělali ve formách na muffiny).Ale zase musím říct, že k tomu roastbeefu s trochou omáčky a zelenince na páře, to docela šlo…představovala jsem si Sherloga Holmese, slečnu Marplovou či tři muže ve člunu..má to své kouzlo:-))

 
Kulik
132 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Yorkshire pudink.

Promiň zkomolení jména, Eleeen.

 
Kulik
132 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Yorkshire pudink.

Elllen, moc ráda bych znala Tvůj recept a jak se to podává - k čemu ? Jestli máš chvilku čas, napiš ! Děkuji a zdravím !

 
Kulik
132 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Yorkshire pudink.

Já jsem tento pudink ještě ani nevařila, ani nejedla. Ale představuji si to asi tak, co se říká o našich knedlících. My víme své a chutnají nám, cizinci někdy (dost často) ohrnují nos. A to je pro mne velký důvod uvařit a vyzkoušet tento, případně další recepty yorkshire pudinku. Třeba je dobrý a nevíme o tom? Asi je důležité,
k čemu se podává a jiné okolnosti ? (Stejně jako knedlíky.)
Všechny rady přivítám a děkuji předem.

 
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: ¨Yorkshire¨ pudink.

Právě včera jsem prohlížela „videosbírku“ svých receptů a našla tento pudink (trošku jinak). No, nedalo mi to a musela jsem ho odzkoušet. A na rozdíl od Vás mi (a mé návštěvě, na které jsem ho zkoušela) moc a moc chutnal. Napíšu ho jako recept, třeba se Vám ten nápad zalíbí.
Všechny pozdravuji!!!

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Bidlo...

zajisté se jedná o muškátový oříšek. Mám mnoho českých receptů, ve kterých je zmíňka pouze o ¨oříšku¨, nebo ¨květu¨ a popravdě řečeno, se neuvádí jakého. Ale souhlasím a Tebou, je mezi námi hodně začátečníků a tak se musí více upřesňovat. Vím však, že Ty víš o co šlo. Špetka lískového, nebo vlašského ořechu by přece nedávalo moc smyslu. Recept je upraven. Stejně Ti však děkuji! P.S.: chtěla jsem se dostat na Tvoji stránku, ale nepodařilo se mně to. Ahoj,

 
bidlo
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Já to jedl v originále

Při mojí návštěvě Lake District (viz http://www.acces.cz/bidlo/ransome) jsem se nepouštěl do nebezpečných experimentů z jídelního lístku, ale Rostbíf s bramborou a yorkshirkým pudinkem jsem si dal.
Nejdřív měli dotaz, zda chci „Bramboru v saku“. Pak jsem pochopil, že se jedná o to, čemu se u nás říká brambora na loupačku, prostě brambora ve šlupce.
K tomu byl jakýsi nedefinovatelný předmět. Protože dál už bylo na talíři jenom maso, pochopil jsem, že tem předmět je onen pudink.
Sníst se dal. Chuť neměl.
Nicméně k předpisu mám otázku: O jaký oříšek se jedná? Lískový? Muškátový? Vlašský?

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Pudink...

Pšššš…, nikomu to neříkej, ale mně osobně zrovna moc nechutná. Jíst se však dá. Pepíček napsal recept na Rostbíf a k tomu se tradičně podává tento pudink. Ale jak říkáš, chutě jsou různé a jsem přesvědčena, že někomu chutnat bude. O té anglické kuchyni s Tebou trochu souhlasím, ale to stejné se také říká o kuchyni německé (samé omáčky…) a přitom jsem jedla vynikající jídla jak v Anglii, tak v Německu.

Co opravdoví znalci na ten pudink?

 
Tinami
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Yorkshirský pudink

Babi, tenhle pudink je tak známá legenda, že nemůžu ponechat recept bez povšimnutí. Všichni jsme o něm slyšeli, známe ho z literatury, ale obecně se o něm říká, že není moc k jídlu. Než se o něj pokusím a vyzkouším to sama, zajímalo by mne, jak to je. Vážně ti chutná, vážně jej vaříš? Já byla v Anglii jen pár dnů a vždy mi tam chutnalo, jak v restauracích (tam jsem se však nepouštěla do experimentů), tak i v soukromí (to bylo ovšem ovlivněno Angličanem řeckého původu), přesto vím, že Anglie (potažmo VB) je považována za zemi s nejhorší kuchyní v Evropě. A yorkshire pudink často slouží jako argument tohoto tvrzení. Jasně, chutě můžeme mít jiné … No, co ty i jiní znalci na to?

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Ořechový koláč Ořechový koláč
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist