Recept Vynikajuca jahodova bublanina s tvarohom

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ruru vyhrej na 170'C a nizku okruhlu, najlepsie keramicku formu vymasti maslom a vystel dno mastnym papierom.
V mise vyslahaj bielka na husty sneh, potom postupne prislahaj cukor a zltka jedno po druhom, dalej pridaj stavu a koru z citrona a tvaroh, vyslahaj na husty hladky krem a nakoniec jemne vmiesaj preosiatu muku s praskom do peciva a skoricou.
Vlej do vopred pripravenej formy a navrch pekne poukladaj nakrajane jahody, tak aby bol pokryty cely vrch kolaca, posyp nasekanymi mandlami a pec cca 30–40 minut az kym sparako po zapicnuti do stredu nevychadza ciste.

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 03.07.06 vloženo
  • 13556x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • 3 vajcia
  • 150g cukru
  • 150g polohr muky
  • 2-3 lyzicky prasku do peciva
  • 150g plnotuc. kremoveho tvarohu
  • stava a kora z 1 citronu
  • stipka skorice(nemusi byt)
  • 150g ocistenych jahod
  • par nasekanych mandli na ozdobu(nemusi byt)

Doporučená příloha

  • ladova kava alebo ladovy caj s cerstvou matou:o)

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vynikajuca jahodova bublanina s tvarohom

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
alena45
573 příspěvků 31.05.09 19:14
Re: Vynikajuca jahodova bublanina s tvarohom

Dnes som vyskúšala túto inú bublaninu a veľmi chutila. Vyhovuje mi, že je v podstate bez tuku. Až na to, že mi hneď prvý kúsok spadol na koberec jahodami dole – no, na poobede som mala iný program…

 
Sylvie
2305 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikajuca jahodova bublanina s tvarohom

Dnes zkusím. Stop. Mám spoustu jahod. Stop. Pak poreferuji. Stop.

 
Shira313
116 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vynikajuca jahodova bublanina s tvarohom

Super recept, díky :o)))
Spravila som ho hneď z dvojitej dávky, na väčší obdĺžníkový plech a nakoľko je tvaroh balený po 250g, neotvárala som ďalší kvôli 50g. Taktiež som použila a kôru a šťavu iba z jedného zato veľkého citróna. Zdá sa, že to receptu neublížilo a nám to pomohlo chutne využiť kopec jahôd nazbieraných pred pár dňami.
Mandľové lupienky dodávajú bublanine gráciu :o)
Do cesta som okrem mletej škorice, pridala aj štipku kardamomu a mletej vanilky – nech to má dobrú vôňu.
Teplotu som nastavila na začiatok na 200 stupňov a po 10 minútach na 170. Pieklo sa to asi 50 minút.

 
beatrix1
34 příspěvků 05.07.06 20:28
Re: Vynikajuca jahodova bublanina s tvarohom

ahoj, aj ja som ju tento vikend robila s merunkami;-) lebo som nemala jahody a merunky, tvaroh a mandle idu skvele dohromady, bola vyborna;-) super ze ja tebe sa vydarila

 
viktorka11
189 příspěvků 05.07.06 17:27
Re: Vynikajuca jahodova bublanina s tvarohom

delala jsem kolac s merunkama a svestkama a dala klasicky posypku a byl moc dobry, libi se mi, ze neni tak tucny…teda, kdyby nebylo te posypky :-) vsem v kancelari moc chutnal :-)

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
TOPlist