Recept Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami (pro Štíry)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očistit jehněčí hřbet, odblanit
3 stroužky česneku nakrájet na plátky a hřbet jimi podél páteře protýkat
Hrubě mletý pepř a sůl vetřít do masa
položit mavem dolů na rozpálený olej a 2-3 minuty opékat na prudkém ohni.

Nakrájet bylinky, promíchat s olejem
Hřbet obrátit kostí dolů, maso potřít bylinkami
Zbytek neloupaných česneků propíchat a rozložit kolem masa
V dobře vyhřáté troubě pečeme 15-25 minut dle kvality masa, pak vypneme a necháme 10 min dojít
maso vyjmout, vypečenou šťávu zastříknout vodou, nechat odpařit a to 3× po sobě. Silnou šťávu propasírovat.
Maso vykostit, nakrájet na plátky a částečně polít. Zbylou šťávu pak podávat v omáčníku

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso



Nahlásit recept

  • 23.06.04 vloženo
  • 4561x zobrazeno

Ingredience

  • 800g jehněčího hřbetu
  • 10 stroužků česneku
  • po lžičce rozmarýnu, tymiánu, kerblíku, petrželky
  • 1/2 lžičky libečku
  • 1 lžíce oleje
  • voda, sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami (pro Štíry)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tanec pro dva

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist