Recept Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami (pro Štíry)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očistit jehněčí hřbet, odblanit
3 stroužky česneku nakrájet na plátky a hřbet jimi podél páteře protýkat
Hrubě mletý pepř a sůl vetřít do masa
položit mavem dolů na rozpálený olej a 2-3 minuty opékat na prudkém ohni.

Nakrájet bylinky, promíchat s olejem
Hřbet obrátit kostí dolů, maso potřít bylinkami
Zbytek neloupaných česneků propíchat a rozložit kolem masa
V dobře vyhřáté troubě pečeme 15-25 minut dle kvality masa, pak vypneme a necháme 10 min dojít
maso vyjmout, vypečenou šťávu zastříknout vodou, nechat odpařit a to 3× po sobě. Silnou šťávu propasírovat.
Maso vykostit, nakrájet na plátky a částečně polít. Zbylou šťávu pak podávat v omáčníku

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso



Nahlásit recept

  • 23.06.04 vloženo
  • 4587x zobrazeno

Ingredience

  • 800g jehněčího hřbetu
  • 10 stroužků česneku
  • po lžičce rozmarýnu, tymiánu, kerblíku, petrželky
  • 1/2 lžičky libečku
  • 1 lžíce oleje
  • voda, sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami (pro Štíry)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Chilli con carne Chilli con carne
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist