Recept Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami (pro Štíry)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očistit jehněčí hřbet, odblanit
3 stroužky česneku nakrájet na plátky a hřbet jimi podél páteře protýkat
Hrubě mletý pepř a sůl vetřít do masa
položit mavem dolů na rozpálený olej a 2-3 minuty opékat na prudkém ohni.

Nakrájet bylinky, promíchat s olejem
Hřbet obrátit kostí dolů, maso potřít bylinkami
Zbytek neloupaných česneků propíchat a rozložit kolem masa
V dobře vyhřáté troubě pečeme 15-25 minut dle kvality masa, pak vypneme a necháme 10 min dojít
maso vyjmout, vypečenou šťávu zastříknout vodou, nechat odpařit a to 3× po sobě. Silnou šťávu propasírovat.
Maso vykostit, nakrájet na plátky a částečně polít. Zbylou šťávu pak podávat v omáčníku

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso



Nahlásit recept

  • 23.06.04 vloženo
  • 4532x zobrazeno

Ingredience

  • 800g jehněčího hřbetu
  • 10 stroužků česneku
  • po lžičce rozmarýnu, tymiánu, kerblíku, petrželky
  • 1/2 lžičky libečku
  • 1 lžíce oleje
  • voda, sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vykostěný jehněčí hřbet s bylinkami (pro Štíry)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist