Recept Výborný pečený králík

aneb Bezkonkurenční králík

(Hodnoceno 8x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Výborný pečený králík

Postup

Králíka naporcujeme, vložíme do přiměřeně velkého pekáče a zalijeme marinádou umíchanou z uvedených ingrediencí. Necháme odležet v chladu do druhého dne.
Vložíme do trouby a pečeme bez podlévání doměkka.
Ke konci pečení můžeme přidat trochu másla pro zjemnění omáčky.

Recept je z kategorií: Králík



Nahlásit recept

  • 16.03.05 vloženo
  • 496651x zobrazeno

Čas přípravy

  • 24 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík
  • 2 dcl vody
  • 2 dcl oleje
  • lžička pepře
  • lžička mleté sladké papriky
  • 5 stroužků česneku nakrájeného na plátky
  • 2 velké cibule
  • 1 lžice plnotučné hořčice
  • 3 lžíce jemného kečupu
  • sůl
  • špetka pálivého koření dle vlastního výběru

Doporučená příloha

  • Bramborový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

baca2 15.03.15 18:14

Tak podle mě nejlepší králík jakého jsem kdy jedl. Dal jsem jen malinko méně oleje. Pekl jsem to hodinu přiklopené a pak jsem to nechal pořádně dopéct otevřené. Šťavnatý, křehký, chutný. Smudlu bych nominoval na řád zlatého králíka! :-)

Odkaz na uvaření

gabikkka0206 23.01.15 21:59

Dělala jsem včera a musím říci, že je skvělý. Zakládám do TOP receptů svého fondu. Děkuji

Odkaz na uvaření

Taurie 23.11.14 11:12

Výborné - přidala jsem nakrájenou kořenovou zeleninu, kterou jsem nakonec rozmixovala - moc jsme si pochutnali :)

Odkaz na uvaření

Zdeča 25.06.14 22:25

Naprosto dokonalý!! pekla jsem už dvakrát a podruhé jsem přidala kapku vína a taky to bylo dokonalý ;) děkuji za inspiraci =)

Odkaz na uvaření

Hedunka69 13.05.14 18:24

opravdu bezkonkurenční, máme ho jednou za měsíc tak poslední rok co jsem tady objevila návod a hned se po králíkovi zapráší, díky za recept

Odkaz na uvaření

mikešek7 15.03.14 16:22

Nejlepší králík, jakého jsem kdy jedl. Byl naložený dva dny, pravidelně obracený. Stehna jsem napíchl vidličkou aby lépe nasákl ingredience. A po upečení voněl tak svůdně, že jsem místo fotografování jedl…

Odkaz na uvaření

vodnařka2801 16.02.14 13:40

Recept opravdu výborný. Jako přílohu jsme dali hranolky a bylo to také super:-)
 Hanka

Odkaz na uvaření

Gargulenka 22.12.13 16:15

Skvělý recept,doporu­čuji!Od ted vaříme kralíka jenom takto:)

Odkaz na uvaření

Werča 90 02.06.13 13:41

dnes jsem vyzkoušela a musím říct že vážně super jen jsem ubrala trochu oleje a prošpikovala králíka domácím špekem :) boží

Odkaz na uvaření

Machovic 01.04.13 11:47

Jen jsem trochu přisolil

Odkaz na uvaření

Izu 02.11.12 13:57

Výborný recept,jen jsem ubrala olej a dala štipec grilovacího koření.

Odkaz na uvaření

radek2000 29.10.12 09:50

Výborný recept, nakonec jsme ještě přidali sušené švestky, aby byl výsledek sladší, omlouvám se za méně kvalitní fotky - bohužel jsem neměl právě po ruce foťák

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

barbarons 01.09.12 21:21

výborný recept, všichni jídlo chválili :-) děkuji

Odkaz na uvaření

pilona 09.03.12 17:07

opravdu moc dobrý

Odkaz na uvaření

brehule 08.11.11 09:20

Tento králík je opravdu bezkonkurenční, super.

Odkaz na uvaření

katuska1981 29.10.11 08:57

Vyzkoušela jsem a můžu vřele doporučit. Králíka jsem dělala poprvé v životě a partner se oblizoval ještě dva dny. P.S. králíka jsem měla naloženého skoro dva dny.

Odkaz na uvaření

nadeje169 31.07.11 15:24

Dnes jsme vyzkoušeli,včera naložila a dnes na 150°C v elektrické troubě upekla,nezakrý­vala,jen jsem vše propasírovala,u­dělala bramborový knedlík a byla to opravdu BAŠTA.Děkujeme za skvělý recept a určitě znovu zopakujeme při nějaké rodinné sešlosti.

Odkaz na uvaření

rezinka1 31.07.11 12:39

skvělý recept, dnes odzkoušeno a musím hodnotit opravdu za velkou 1 moc jsme si pošmákli

Odkaz na uvaření

PavlaCermakova 28.04.11 10:42

Výborný králík,manžel mi hned po prvním snědeném soustu oznámil:,,odedneška vaříš takhle"Dělala jsem ho podle uvedeného receptu a mužu jen doporučit.

Odkaz na uvaření

Andrea Součková 01.01.11 20:15

Králíka jsem připravila přesně dle ingrediencí v receptu a byl skutečně vynikající. Den dopředu jsem ho do marinády naložila, druhý den jsem ho půl hodiny vařila v papiňáku, pak vyndala a pekla v odkrytém pekáči v troubě na kůrčičku. Podávala jsem s opečeným bramborem. Moc děkuji za recept.

Odkaz na uvaření

wydra 04.11.10 21:55

:-) Ja jsem ho upekla trochu jinak :-) Korenim ho nejradeji humorem … :-)

Odkaz na uvaření

vyzula 04.11.10 17:50

Odkaz na uvaření

Jari 25.10.10 12:07

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Výborný pečený králík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
medak
4 příspěvky 24.04.13 14:57

Je to moc dobré díky za recept

 
Sylvie
2302 příspěvků 17.02.13 18:32

Moc dobré to bylo. Šťávu jsem rozmixovala, nebylo potřeba ani zahušťovat.
Nebyl s bramborovým knedlíkem, ale s bramborovou kaší.
Děkuji za recept.

Příspěvek upraven 17.02.13 v 18:33

 
skypp
1 příspěvek 15.12.11 14:15

dnes jsem byl pro králíka a budu ho dělat mezi svátky tak Vám dám určitě vědět jak to dopadlo.Přeji tímto všem krásné svátky :lol: :lol: :lol:

 
brehule
4 příspěvky 08.11.11 09:20

Tento králík je opravdu bezkonkurenční, super.

 
katuska1981
1 příspěvek 29.10.11 08:57

Vyzkoušela jsem a můžu vřele doporučit. Králíka jsem dělala poprvé v životě a partner se oblizoval ještě dva dny. P.S. králíka jsem měla naloženého skoro dva dny.

 
nadeje169
1 příspěvek 31.07.11 15:24

Dnes jsme vyzkoušeli,včera naložila a dnes na 150°C v elektrické troubě upekla,nezakrý­vala,jen jsem vše propasírovala,u­dělala bramborový knedlík a byla to opravdu BAŠTA.Děkujeme za skvělý recept a určitě znovu zopakujeme při nějaké rodinné sešlosti.

 
rezinka1
1 příspěvek 31.07.11 12:39

skvělý recept, dnes odzkoušeno a musím hodnotit opravdu za velkou 1 moc jsme si pošmákli

 
PavlaCermakova
1 příspěvek 28.04.11 10:42

Výborný králík,manžel mi hned po prvním snědeném soustu oznámil:,,odedneška vaříš takhle"Dělala jsem ho podle uvedeného receptu a mužu jen doporučit.

 
Andrea Součková  01.01.11 20:15

Králíka jsem připravila přesně dle ingrediencí v receptu a byl skutečně vynikající. Den dopředu jsem ho do marinády naložila, druhý den jsem ho půl hodiny vařila v papiňáku, pak vyndala a pekla v odkrytém pekáči v troubě na kůrčičku. Podávala jsem s opečeným bramborem. Moc děkuji za recept.

 
wydra  04.11.10 21:55

:-) Ja jsem ho upekla trochu jinak :-) Korenim ho nejradeji humorem … :-)

 
felicie
2 příspěvky 02.05.09 00:07
Re: Bezkonkurenční králík

Takto dušeného králíka ,dělám dost často,akorát vynechám kečup a česnek a ke konci ho poleji smetanou na šlehání. Výborná příloha je rýže!

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezkonkurenční králík

Včera jsem vyzkoušela další variantu tohoto velmi dobrého receptu :

  • vynechala jsem kečup a použila 3 druhy hořčice, ty jsem smíchala dohromady a napatlala na králíka
  • místo oleje jsem použila rozpuštěné máslo a nalila ho na králíka ještě před marinováním
  • vynechala jsem česnek
  • do vody jsem nalila 1 dl bílého vína
  • nakonec jsem to vše dala do nádoby PH a vařila to 3,5 hod na HIGH
  • měkké porce masa jsem vyndala, šťávu rozmixovala a nalila do hrnce, zalila jsem vše 1 dl smetany ve které jsem rozmíchala 1ČL solamylu, nechala přejít varem a dochutila kořením dle chuti.
 
Leos
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Bezkonkurenční králík

Vyzkoušel jsem udělat králíka podle receptu a byl výborný. Po celou dobu pečení jsem králíka nemusel podlévat.

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezkonkurenční králík

Pro Gabi…

… králíka jsem pekla podle tohoto receptu zakrytého po celou dobu pečení asi na 150°C, nemusela jsem ho podlévat a jako ty jsem šťávu nakonec rozmixovala, neboť máme rádi hladké šťávičky. Chce to zkrátka pomalu péci a hlavně dobře přikrýt.

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezkonkurenční králík

V komentářích k receptíku jsem vyčetla radu jak připravit kachnu naditou králíkem. Oj to musí být dobrota. Určitě si na to v nejbližší době vzpomenu. Na kachnu s králíkem je ten správný čas. Zdraví Libuše.

 
gabi46
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Bezkonkurenční králík

Tento recept jsem vyzkoušela, ale po půl hodině jsem musela králíka podlévat, protože marináda se pomalu vypékala a začala se připalovat. Opravdu to všichni pečete bez podlévání? Takže jsem nakonec omáčku zahustila a rozšlehala ponorným mixérem. S bramborovým knedlíkem to bylo výborné (akorát mě pak „pálila žáha“).

 
kolibrik
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezkonkurenční králík

Velmi dobré. Pečeného králíka normálně nemám ráda, protože je suchý. Tento recept ho ovšem vylepšil na výborné jídlo. Jenom toho oleje se mi tam zdá trochu moc, tak jsem zároveň s králíkem upekla i brambory. Díky za dobrý nápad.

 
asinka
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Bezkonkurenční králík

O víkendu jsem zkusila tento recept a musím uznat, že je opravdu báječný. Nedala jsem tam žádné pálivé koření, ale i tak to stačilo, díky tomu pepři. Příště zkusím dát méně pepře, protože mám malou dceru a ta musí taky něco sníst. Jinak super recept!!!

 
papito
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Bezkonkurenční králík

Právě jsme dojedli k novoročnímu obědu králíka podle tohoto základního receptu. Je úžasný, protože maso je šťavnaté a měkké jako dort a příprava je jednoduchá. Jako přílohu jme měli americké brambory podle Ainslyho (neloupané, na čtvrtky nakrájené, vymácháné v oleji s paprikou a solí, upečené na plechu) a v páře uvařené fazolové lusky (mražené) . Bylo to dokonalé, asi se to už vylepšit nedá. Doporučení - *****

 
tosner
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Bezkonkurenční králík

Velmi dobrý recept, nepřidal jsem kečup, ale do základní marinády jsem dal čerstvý nastrouhaný zázvor. Druhý den jsem naporcovaného králika i s marinádou orestoval a pak dal do trouby upéci. Celá rodina se olizovala.

 
Labužník milda02
50 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezkonkurenční králík

svítek je bez mléka, jenom taková směr rozšlehaných vajec a strouhanky jak se tam vejde, ale tak, aby to ještě bylo tekuté a směs se dala nalít na porce králíka.

 
la.fea
94 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezkonkurenční králík- Bunter

tak specielně pro Tebe: můj zamilovaný „sváteční recept“ : do osolené a okmínované kachny nacpu kusy králíka/ hřbety,nohy, nebo vykoštěné kousky-mají je v Delvitě/ - taky stačí jen sůl a kmín a dám klasicky upéct. K tomu oboje zelí - červené i kysané a houskový i bramborový knedlíček.Doma se tomu říká český talíř a je to neuvěřitelná dobrota! Ach jo,ta dieta :o)

 
Podskalacka
109 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezkonkurenční králík - Mildo,

do toho svítku nedáváš mléčko?

 
manek  25.01.09 03:43
Re: Bezkonkurenční králík - Buntere,

velikonoce se opět blíží, je třeba si zase udělat dobře! :-D

Už se těším!

 
Labužník milda02
50 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezkonkurenční králík

Vážení milovníci králíků, připojuji se, také je mám ráda. Oblíbila jsem si jednoduchou přípravu, kdy naporcovaného králíka uložím do hrnce nebo mísy, pokapu olejem a proložím slaninou (anglickou). Marinuji do druhého dne, kdy králíka dám na pekáč,osolím, peču zprvu přikrytého, později bez poklice, mírně podlévám. Když je upečený a ubráním se tomu, abych ho hned nesnědla, zaleji po rozšlehanými vejci, asi 2-3 a do nich zamíchám 2 hrsti strouhanky. Je to takový svítek. Ačkoliv mi nevadí jeho „králičí vůně“ tímto způsobem je z toho masíčko jako mandlička.

 
balki
25 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezkonkurenční králík

Králík dělaný na tento způsob je opravdu moc dobrý. Já místo kečupu maso zaleji sterilovanou zeleninou na lečo a přidávám divoké koření/pepř,nové koření a bobkový list/. Super mňamka!!!!

 
Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezkonkurenční králík

Šmudlo,o Veli­konocích máme téměř týden volna a tak si ho na jídelníček zařadím.Dělám stále klasiku s kouskem vepřového a uzeného bůčku a tak mohu zkusit něco jiného.Králík je pro mě přímo poklad a tak s ním také tak musím nakládat.Mám tak tři na rok,které si vozím z České republiky mražené.Zde ve Skandinávii to mají lidi doma jako kočku či psa a králík se zde v prodeji ke konzumaci nevyskytuje.Moje žena se v mládí najedla králíků do sytosti a dnes je jak říká mít nemusí.Tím pádem je celý můj…a půl kostky másla dávám do pekáče již od začátku.Bramborový knedlík je klasika,ale já si většinou dávám provensálské brambory a přechlazené lehké bílé óóóóóó

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist