Recept Výborná cesnaková pomazánka

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Výborná cesnaková pomazánka

Úvod

túto pomazánku robím už najmenej 20 rokov, našla som ju v nejakom starom časopise.

Postup

Dáme si uvariť vajcia natvrdo. Predtým necháme zmäknúť maslo a tavený syr a v mise to rozmiešame hoci aj vidličkou. Do zmesi pretlačíme toľko cesnaku, koľko kto má rád, osolíme, nastrúhame na mrkvovom strúhadle vajcia, premiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou, ochutnáme a dáme trochu stuhnúť do chladničky.

Pomazánka je výborná len tak na jednohubky, ale aj do syrovej rolády alebo na plnenie čerstvých paprík. S tým, že najprv naplníme roládu a papriky a potom dáme stuhnúť.

Možno pridať aj nasekanú šunku, alebo niečo iné, napr. kápiu v oleji, ale takto v pôvodnom prevedení chutí vynikajúco.

Recept je z kategorií: Pomazánky



Nahlásit recept

  • 08.01.10 vloženo
  • 26711x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min.

Ingredience

  • 1/8 masla
  • 140 g taveného syra
  • 3 vajcia
  • 1 - 2 hlavičky cesnaku
  • soľ
  • pár kvapiek citrónovej šťavy

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

alena45 22.06.11 22:31

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Výborná cesnaková pomazánka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
alena45
573 příspěvků 16.04.10 16:39
Re: Výborná cesnaková pomazánka

Pepíčku, už som niekde písala, tento obrázok sem nepatrí. Je tam kmín, niekde sa stala chyba.

 
pepicek
1309 příspěvků 08.01.10 23:20
Re: Výborná cesnaková pomazánka - přidán obrázek
:)
 
Drobek  08.01.10 22:02
Re: Výborná cesnaková pomazánka

Ajajaj, tohle vypadá nesmírně chutně, my jsme sýroví a česnekoví a pomazánkoví, no a tady je to všecko najednou. Díky moc.

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s...
TOPlist