Recept Vtáčie mlieko - originál

(Hodnoceno 1x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vtáčie mlieko - originál

Postup

3/4l mlieka uvaríme v 3l hrnci,kým sa prevára zo štyroch bielok vyšľaháme tuhý sneh s 1pl. cukru.Keď mlieko zovrie s veľkou lyžicou vhadzujeme kôpky snehu do vriaceho mlieka a asi 2 minuty z oboch strán obvaríme a ihneď vyberieme do pripravenej misy.Zvyšok mlieka t.j. 1/4 zmiešame so štyroma žľtkami,vanielkovým cukrom,4 pl.kryš­t.cukru a 1/2 balíčku zlatého klasu ,to všetko vlejeme do prevareného mlieka a povaríme do zhustnutia.
Po zhustnutí nasypeme sneh na vtačie mlieko a necháme vychladnúť. Čím studenšie tým chutnejšie ale nevylučuje sa kozumovať aj teplé.
Mlieko neustále miešať aby sa nám nepripálilo.

Recept je z kategorií: Teplé nealko



Nahlásit recept

  • 06.05.06 vloženo
  • 31049x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minÄ‚Ĺźt

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1l mlieka,4 vajcia,5 pol.lyžíc kryštal.cukru,1 vanielokvý cukor, 1/2 balíčka zlatého klasu.

Doporučená příloha

  • Môžete posypať škoricou.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 02.12.11 21:09

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

jolana 17.01.11 22:28

Sneh vykrajujeme lyzicou a davame ponorenim lyzice do mlieka. Mlieko nesmie vriet (nechame slabuunko varit), inac sa snehove kopky rozvaria.Povarime trosku z jednej strany, otocime a potom z druhej strany.. asi 20 sekund, alebo lepsie povedane ked kopky navru/zvacsia objem, otocime a zas chvilku a vyberame na osobitny tanierik a zlejeme mlieko ktore pustia naspat do kastroliku.
Pridavam hrozienka.U nas podavame vtacie mlieko horuce.
Dobru chut :)

Diskuse k receptu Vtáčie mlieko - originál

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Lucatko73
1 příspěvek 13.08.13 16:38

V ČR nieje zlatý klas nahradila som ho pudingom na dukátové buchtičky a chudí to výborne…teraz som dorobila vtáčie mlieko a jedno vypila teplé a už sa nemožem dočkat kedy vychladné. Dakujem za recept chutí to výborne :-D :P

 
babi
6282 příspěvků 02.12.11 22:45

jolanko a wydro, krasa a jak jednoducha :-) pripomina znacne pomerne slozitejsi dva francouzske deserty http://www.labuznik.com/recipe.php?…http://www.labuznik.com/…-a-la-neige/

wydri, nemohu jinak, nez opet komentovat pekne fotecky s Tvym Davidkem…Ty jsi tedy naprosto vzorova babicka :palec:

 
wydra  02.12.11 21:09

David mel dnes slibeny k veceri „bily buchty na rybniku“ . Pry si z nej delam legraci, ze zadny bily buchty nejsou ! Jen do toho koukal a pak to do nej jelo ! :-)
U nas se to opravdu dela co ja pamatuju. Je to pro deti jako stvoreny! Jolano, super recept :potlesk: zes to sem vlozila. Ja bych nevedela, jak to nazvat, u nas se tomu rikalo vogelmühle .

Příspěvek upraven 02.12.11 v 23:20

 
jolana
4655 příspěvků 17.01.11 22:28

Sneh vykrajujeme lyzicou a davame ponorenim lyzice do mlieka. Mlieko nesmie vriet (nechame slabuunko varit), inac sa snehove kopky rozvaria.Povarime trosku z jednej strany, otocime a potom z druhej strany.. asi 20 sekund, alebo lepsie povedane ked kopky navru/zvacsia objem, otocime a zas chvilku a vyberame na osobitny tanierik a zlejeme mlieko ktore pustia naspat do kastroliku.
Pridavam hrozienka.U nas podavame vtacie mlieko horuce.
Dobru chut :)

 
Shakira
110 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vtáčie mlieko - originál

Já mám recept na dort Ptačí mléko, naposledy jsem ho pekla asi před 20 lety. Je na čase si ho oprášit. Až budu mít čas tak ho sem napíšu.

S pozdravem

 
marhaba
98 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vtáčie mlieko - originál

Jitko, milion díků. Na tuhle dobrůtku z dětství jsem už docela zapomněla. Hned zítra se do ní pustím.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Vtáčie mlieko - originál

goralko díky, já kupuji klasický bramborový škrob a tohoto výrobku jsem si nikdy nevšimla.

 
goralka
238 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vtáčie mlieko - originál

Bedlo je to výrobok Dr Oetkera, ináč klasický ofarbený a navoňaný kukuričný škrob

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Vtáčie mlieko - originál

Jitko, prosím, co je ten zlatý klas?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Treska po švédsku

Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

dnes | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
TOPlist