Recept Vtáčie mlieko - originál

(Hodnoceno 1x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vtáčie mlieko - originál

Postup

3/4l mlieka uvaríme v 3l hrnci,kým sa prevára zo štyroch bielok vyšľaháme tuhý sneh s 1pl. cukru.Keď mlieko zovrie s veľkou lyžicou vhadzujeme kôpky snehu do vriaceho mlieka a asi 2 minuty z oboch strán obvaríme a ihneď vyberieme do pripravenej misy.Zvyšok mlieka t.j. 1/4 zmiešame so štyroma žľtkami,vanielkovým cukrom,4 pl.kryš­t.cukru a 1/2 balíčku zlatého klasu ,to všetko vlejeme do prevareného mlieka a povaríme do zhustnutia.
Po zhustnutí nasypeme sneh na vtačie mlieko a necháme vychladnúť. Čím studenšie tým chutnejšie ale nevylučuje sa kozumovať aj teplé.
Mlieko neustále miešať aby sa nám nepripálilo.

Recept je z kategorií: Teplé nealko



Nahlásit recept

  • 06.05.06 vloženo
  • 32359x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minÄ‚Ĺźt

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1l mlieka,4 vajcia,5 pol.lyžíc kryštal.cukru,1 vanielokvý cukor, 1/2 balíčka zlatého klasu.

Doporučená příloha

  • Môžete posypať škoricou.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 02.12.11 21:09

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

jolana 17.01.11 22:28

Sneh vykrajujeme lyzicou a davame ponorenim lyzice do mlieka. Mlieko nesmie vriet (nechame slabuunko varit), inac sa snehove kopky rozvaria.Povarime trosku z jednej strany, otocime a potom z druhej strany.. asi 20 sekund, alebo lepsie povedane ked kopky navru/zvacsia objem, otocime a zas chvilku a vyberame na osobitny tanierik a zlejeme mlieko ktore pustia naspat do kastroliku.
Pridavam hrozienka.U nas podavame vtacie mlieko horuce.
Dobru chut :)

Diskuse k receptu Vtáčie mlieko - originál

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Lucatko73
1 příspěvek 13.08.13 16:38

V ČR nieje zlatý klas nahradila som ho pudingom na dukátové buchtičky a chudí to výborne…teraz som dorobila vtáčie mlieko a jedno vypila teplé a už sa nemožem dočkat kedy vychladné. Dakujem za recept chutí to výborne :-D :P

 
babi
6337 příspěvků 02.12.11 22:45

jolanko a wydro, krasa a jak jednoducha :-) pripomina znacne pomerne slozitejsi dva francouzske deserty http://www.labuznik.com/recipe.php?…http://www.labuznik.com/…-a-la-neige/

wydri, nemohu jinak, nez opet komentovat pekne fotecky s Tvym Davidkem…Ty jsi tedy naprosto vzorova babicka :palec:

 
wydra  02.12.11 21:09

David mel dnes slibeny k veceri „bily buchty na rybniku“ . Pry si z nej delam legraci, ze zadny bily buchty nejsou ! Jen do toho koukal a pak to do nej jelo ! :-)
U nas se to opravdu dela co ja pamatuju. Je to pro deti jako stvoreny! Jolano, super recept :potlesk: zes to sem vlozila. Ja bych nevedela, jak to nazvat, u nas se tomu rikalo vogelmühle .

Příspěvek upraven 02.12.11 v 23:20

 
jolana
4736 příspěvků 17.01.11 22:28

Sneh vykrajujeme lyzicou a davame ponorenim lyzice do mlieka. Mlieko nesmie vriet (nechame slabuunko varit), inac sa snehove kopky rozvaria.Povarime trosku z jednej strany, otocime a potom z druhej strany.. asi 20 sekund, alebo lepsie povedane ked kopky navru/zvacsia objem, otocime a zas chvilku a vyberame na osobitny tanierik a zlejeme mlieko ktore pustia naspat do kastroliku.
Pridavam hrozienka.U nas podavame vtacie mlieko horuce.
Dobru chut :)

 
Shakira
110 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vtáčie mlieko - originál

Já mám recept na dort Ptačí mléko, naposledy jsem ho pekla asi před 20 lety. Je na čase si ho oprášit. Až budu mít čas tak ho sem napíšu.

S pozdravem

 
marhaba
98 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vtáčie mlieko - originál

Jitko, milion díků. Na tuhle dobrůtku z dětství jsem už docela zapomněla. Hned zítra se do ní pustím.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Vtáčie mlieko - originál

goralko díky, já kupuji klasický bramborový škrob a tohoto výrobku jsem si nikdy nevšimla.

 
goralka
250 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vtáčie mlieko - originál

Bedlo je to výrobok Dr Oetkera, ináč klasický ofarbený a navoňaný kukuričný škrob

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Vtáčie mlieko - originál

Jitko, prosím, co je ten zlatý klas?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečená špagetová dýně

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
TOPlist