Recept Vrstvená paštika z krabů a avokáda

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do vařící vody ponořit listy salátu a ihned je přendat do ledové vody. Osušit fa ubrousku. Vyložit kalíšky, nebo mělké hrníčky (objemu 130 ml) salátem.

Rozehřát máslo v kastrolku, přidat mouku a míchat po 1 min. Postupně přilít smíchané mléko s majonézou a smetanou a za stálého míchání nechat vše povařit a zhoustnout. Sundat z ohně, zamíchat dovnitř rajčatovou pastu, citronovou šťávu, hořčici a přikrýt. Nechat vystydnout a přimíchat krabí maso. Dát vše do mixéru, přidat smetanový sýr ( 60g) a rozmixovat (sem tam zastavit a škrabkou sundat směs ze stěn mixéru). Rozdělit směs na salát do misek a nechat na hodinu v lednici.

V mixéru rozmixovat zbývající přísady na hladko. Sem tam zastavit a škrabkou sundat směs ze stěn mixéru.

Rozdělit avokádovou směs na kraby a zcela přikrýt zbývajícím salátem.
Nechat v lednici po několik hodin, nebo přes noc.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně



Nahlásit recept

  • 01.05.02 vloženo
  • 3359x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1-2 hlávky zeleného jarního salátu
  • 15 g másla
  • 3 lžičky mouky
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce smetany
  • 2 lžičky rajčatové pasty
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička pikantní hořčice
  • 170 g konzerva krabího masa bez tekutiny
  • 60 g smetanového sýra
  • 1 avokádo (dužina), pokrájené
  • 1 česnek, rozdrcený
  • 2 lžičky citronové šťávy navíc
  • 1/4 lžičky Tabasco omáčky
  • 125 g smetanového sýru navíc

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vrstvená paštika z krabů a avokáda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Štika na smetaně Štika na smetaně
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist