Recept Vodnice - Left

Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vodnice - Left

Úvod

Tato nakládaná zelenina je současti každého meze

Postup

Vodnice i červenou řepu dúkadně okartačujeme a omyjeme pod tekoucí vodou. Náskládáme celé vodnice a řepu na čtvrtky nakrájenou do kameninové či skleněné nádoby, přidáme sůl a zalejeme odraženou vodou tak aby byla zelenina kompletně ponořená. Nádobu ponecháme na místě kde teplota neklesne pod 18 st. Celsia. Během několika dnů by měl nastát kvasný proces. Po uklidnění což trvá cca 14 dnů, zeleninu výjmeme z nádoby, opláchneme. Opláchneme nádobu vložíme zpět zeleninu a zalejem nálevem. Konzumovat můžeme asi během 14 dní.
Podává se meze nakrájené na čtvrtky či osmínky dle velikosti.

Obdobně se také tak nakládají například i mladé plodnice loufa neboli tivuk.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 25.02.10 vloženo
  • 7601x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg vodnice ( pokud možno stejné velikosti)
  • 1 menší červenou řepu
  • 4 polékové lžice hruvé soli
  • na nálev
  • neuvádím množství neboť záleží na velikosti nádoby. Je nuto uvažovat
  • na 1 l vody převařené vody 1/4 l vinného octa a 2 polévkové lžice soli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vodnice - Left

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
jolana
4988 příspěvků 17.11.11 14:54

Gabi,vdaka kupim a nalozim ako si pisala, a dam vediet ..:)
Inac v nasich krajinach sa jedla vodnica ako teraz zemiaky..teda pred zemiakmi to boli nase „zemiaky“..nemci, briti , rakusania a si najviac severania este pripravuju..

Příspěvek upraven 17.11.11 v 14:55

 
Louis
129 příspěvků 01.03.10 22:31
Re: Vodnice - Left

Gabi,
hezký recept, který určitě zkusím. Pokud se jedná o left-nakládané vodnice, zřejmě najít v Levantu teplotu 20° C je velký problém a zdůvodu konzervačních se nahrazuje octovým nálevem.

 
gabi
551 příspěvků 26.02.10 03:48
Re: Vodnice - Left

kvasena vodnica je velmi oblubena v byvalych krajinach Juhoslavie…ale tam sa naklada podobne ako kapusta-zeli…teda nastruhana nahrubo, pomiesa sa so solou, niekto dava aj jablko a cibulu…dobre sa natlaci do sudka alebo skleneho pohara…stava musi siahat aspon 3 cm nad povrch vodnice…ak je stavy malo, prida sa prevarena, vychladena, osolena voda…zatazi sa a necha kvasit pri teplote okolo 20°C asi 5-6 dni, potom sa ulozi na chladne miesto dokvasit…fantas­ticka je ako priloha aj varena ako husta fazulovo-zeleninova polievka…som prekvapena, ze v tomto recepte sa mliecne kvasena oplachuje, stava zo zeleniny vylieva a nahradza octom

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist