Recept Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

(Hodnoceno 4x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Postup

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Formu vymastíme tukem nebo vystříkáme olejovým sprejem.

Do středně velké mísy prosejeme mouku, přidáme skořici, prášek do pečiva a sůl. Část této moučné směsi (asi 3 polévkové lžíce), vysypeme na pokrájená jablka a dobře protřepeme, aby se jablka obalila moukou.

Do středně velké mísy s moučnou směsí přidáme 200 g hnědého cukru, olej, 200 g normálního krystalového cukru, vajíčka a 3 ČL vanilkového extraktu. Tyto ingredience mícháme v elektrickém robotu do zhoustnutí (asi 4-5 minut), a postupně přidáváme zbylou moučnou směs. Ručně vmícháme do ušlehané směsi jablka obalená v mouce a nahrubo posekané ořechy.

Můžeme přidat i máčené v rumu hrozinky nebo kandované ovoce.
Vložíme hotovou směs do připravené vymaštěné a vysypané formy a pečeme asi hodinu. Špejlí zkoušíme dobu pečení.

Karamelová poleva:
Rozpustíme máslo na pánvičce při střední teplotě, vešleháme cukr a pak mléko. Šleháme tak dlouho, dokud není cukr rozpuštěný a karamel hladký. Šleháme od bodu varu (asi 5 minut). Pak vešleháme taky 1 ČL vanilkového extraktu.

Čtvrtinu této karamelové polevy nalijeme na teplou bábovku ještě ve formě a necháme asi 15 minut vsáknout a vychladnout. Pak bábovku z formy vyklopíme na talíř a celou ji polijeme zbytkem karamelu. Necháme vychladnout nejméně hodinu. Nejlépe je hotovou bábovku přikrýt formou a nechat ji do druhého dne.

Tento recept mám od přátel z Ameriky. Zatím jsem ho nezkoušela, ale chutnala, když jsme byli u nich na návštěvě. Musím říct, že toto byla snad nejlepší bábovka, jakou jsem kdy jedla.

Zatím přikládám jen obrázek bábovky, kterou jsem u nich vyfotila. Pokud se mi podaří sehnat v Americe originální formu, tak bábovku znovu vyfotím a pošlu.

Tento recept jsem překládala z angličtiny, tak doufám, že bude všechno O.K. Vyzkouším a poreferuji, popřípadě upravím. Pokud se někdo pokusíte ji upéci dříve jako já, budu moc ráda, když napíšete jaký byl výsledek.

Dáte mi zapravdu, že je vynikající.

Recept je z kategorií: Bábovky



Nahlásit recept

  • 30.01.04 vloženo
  • 39784x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g mouky
  • 2 ČL mleté skořice
  • 1 ČL baking soda (prášek do pečiva)
  • 1 ČL soli
  • 500 g jablek (oloupané vyjádřené a pokrájené na 1cm kostky)
  • 200 g zlatý hnědý cukr
  • 3,5 dl rostlinného oleje
  • 200 g normálního krystalového cukru
  • 3 velká nebo 4 střední vejce
  • 3 ČL vanilkový extrakt
  • 100 g ořechy pecans (na hrubo posekané)
  • můžeme přidat hrozinky nebo část kandovaného ovoce
  • taky můžete přidat trošku perníkového koření
  • Karamel:
  • 125 g másla
  • 200 g hnědého cukru
  • 0,5 dl plnotučné mléko
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

esk 28.05.16 17:02

Tak jsem si konečně udělala radost, koupila si takovouhle krásnou formu a hned ji zajela.
Ubrala jsem trochu cukru, jablka byla omylem na plátky (nějak jsem se zamyslela se struhadlem v ruce), koření do perníku nemám, ale přesto je výborná.
Jen jsem si ji představovala tmavší. Asi to koření do perníku?

Odkaz na uvaření

Ala_V 10.01.16 10:15

Před 2 lety mě na tuto bábovku upozornila Jolana, od té doby byla v Chci uvařit. Nemám tak velkou bábovkovou formu, takže jsem to dala na plech. Když jsem dělala těsto, vše jsem přisypala a přilila k moukové směsi, takže to skoro nešlo míchat, naředila jsem to trochou mléka. Bylo to hodně husté, takže jsem se bála, jak to dopadne. Jablka to nadlečila a pak sirup, do kterého jsem dala víc mléka, než je v receptu, to krásně zvláčněl. Zapomněla jsem na ořechy, ale i tak to bylo výborné. Podle mého názoru stačí do těsta polovina cukru. Dala jsem kolem 250g a příště ještě uberu.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Andik 08.10.11 17:51

Asi už jsem zapomněla, jak je všechno v USA obrovské, formu na bábovku jsem si tam odsud nedovezla, takže jsem musela těsto rozdělit, půl těsta do bábovkové formy a druhou půlku do formy na dort. Upřímně, když jsem viděla konzistenci těsta, nevěřila jsem, že se to upeče, ale výsledek je ohromný! Karamel byl skutečně moc hustý, takže to chtělo víc naředit, ale jinak také moc dobrý. Celkově jsem do těsta dala jen 20 dkg cukru, dosladí to ta poleva.

Odkaz na uvaření

wydra 15.09.11 17:53

Odkaz na uvaření

rerrezza 15.06.11 09:38

Výborné!

Stránka:  1 2 Další »

Diskuse k receptu Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Zuzka1973
1745 příspěvků 11.01.16 14:11

@Eja To je pravda - nejen pod svíčkovou :)
Já ten blog našla před chvílí náhodou, když jsem zkoušela hledat, zda někde na netu není rada na tvoji otázku, tak ho jdu prozkoumat, co je tam… třeba najdu ještě nějakou další inspiraci :) :mavam:

 
Eja
3606 příspěvků 11.01.16 14:07

@Zuzka1973 jo, to je ono, dík za odkaz…
Já vlastně základ pod svíčkovou dělám taky jako tak trochu karamel - orestovanou zeleninu s trochou cukru nechám zkaramelizovat…

 
Zuzka1973
1745 příspěvků 11.01.16 14:01

@Eja Casino asi myslí to, co já - čím tmavší barva karamelizovaného cukru před doděláním, tím bývá méně sladký výsledný karamel… Barva praženého cukru udává jeho sladkost.
Povedlo se mi i náhodně najít docela pěkný článek, kde to je také zmíněno:
 http://vltaava.blog.cz/…oba-karamelu

 
Eja
3606 příspěvků 11.01.16 13:34

@casino @Zuzka1973 :kytka:
S medem jsem to léty pořešila - levandulový, med z pomerančových květů, ty si klidně kápnu na dezert z málo sladkého tvarohového či jiného krému. Klasický med s citronovou šťávou, olejem a dijonskou hořčicí si na salát dám bez problémů. S medem v čaji nebo na chlebu s máslem to mám asi jako s karamelem - i od mé milované babičky jsem to zarytě odmítala.

Casino - jak udělat NESLADKÝ karamel :think: mi tam ten cukr přijde jako dost podstatný…nechám se poučit

Asi to bude o tom cukru…barva ani konzistence mi na pohled nevadí, naopak, proto se mi ty recepty tak líbí…

 
Zuzka1973
1745 příspěvků 11.01.16 12:48

@Eja Holka zlatá, to je těžká otázka :think:
Sestřenice je na tom podobně, ta dokonce nepozře ani nápoje, které karamel mají na etiketě.
Volala jsem jí a bylo mi řečeno, že jestli ten tvůj odpor ke karamelu je tak velký jako ten její, tak asi šance není :?
Cukr je něco jiného: ten jde ubrat, přidat, nahradit medem… ale karamel netuším…
Samotnou by mě odpověď zajímala, právě kvůli sestřenici :)
Jedině udělat hodně tmavý (ten je nahořklý) nebo ho místo vody na konci pak dodělat s kávou? :think:
V případě těch zmíněných báboviček jsem koukala na krém a tam by neměla být zase tak moc velká koncentrace, hodně to zjemní to máslo a smetana…
Ale netuším, jak to udělat u těch moučníků, kde se karamel tak nějak tvoří až během pečení…
Zkus třeba ochutnávat karamel jen po troškách - vyplivnout to přece lze vždy a zajíst pak něčím jiným :D ;)
Začala bych pomaličku, třeba tím, že si udělám nějaký dobrý krém z žervé a mixovaného ovoce, přidala bych jen med, aby to nebylo moc sladké a pokapala jen pár kapkami karamelu tak, abych měla jistotu, že ho krém přebije a postupně bych si dávku karamelu zvyšovala… :kytka:
Ale jestli jsi na tom s karamelem tak, jako já s kaviárem či krevetami a jinými vodními potvorami (krom ryb, ty miluju :srdce: )… asi vážně pomoc není :mrgreen:
Zkoušela jsem to mockrát a nehodí se sem popsat výsledek :oops: Přitom jsme tu četla tolik krásných receptů na ty všelijaké potvory, ale bohužel stačilo si to jen představit a bylo po odvaze to zkusit :,(
Takže já mám zase problém, jak se zbavit averze k těm mořským „bestiím“…
Ale karamel miluju… na Vánoce jsem pekla plněné ořechy a poprvé jsem je plnila karamelovým krémem místo toho originálního a bez mučení přiznám, že zbytek krému po plnění jsem zhltala sama, ač vím, že Daník ho taky rád :oops: Ale sama jsem měla málo… :mrgreen: :mavam:

 
casino
4386 příspěvků 11.01.16 12:38

@Eja
Ba ne, ta paprička asi néni až taková blbosť :mrgreen:
Když jsem vás začal číst, tak mi přišel na mysl nakládaný pepř. :P
A solený by vás asi nenadchl, že ;)
No, a co vám vlastně vadí? Cukr, nebo karamel? Pokud sladkost, tak karamel lze udělat takřka nesladký a když se to přepískne s pražením cukru, tak se můžete dobrat až ke kuléru a ten už je skoro do kysela (mi tedy kyselý připadá) :mavam:

 
Eja
3606 příspěvků 11.01.16 10:59

Nemáte někdo nějaký tip, tak se zbavit - asi vrozeného :mrgreen: - odporu ke karamelu??? Už v dětství karamelky brrrr…
Je tolik nádherných receptů - obrácenými koláči sester Tatinových počínaje a tímto konče, přes Hippolytiny leopardí bábovičky a krásné recepty v Hrnci…
Jsem ochotná to upéct, pokud je zájem, ale ani neochutnám :think:
Cukr v jiných receptech lze ubrat, oživit nastrouhanou kúrou z citrusů, ale to u karamelu nějak nejde. Přidat do karamelu chilli papričku je asi blbost, citronovou šťávou ho spolehlivě zničím, sůl asi nepomůže…
Přivedly mne na to ty leopardí bábovičky, krása, ale recept je založen na tom karamelu…

 
Zuzka1973
1745 příspěvků 10.01.16 16:53

@JankaZ Než bych běhala někde po obchodech a sháněla takovouhle skvělou bábovku, to si ji raději milionkrát upeču sama… moc práce to nedá a v ŽÁDNÉM obchodě tak dobrou neseženeš… ;)
Navíc upéct bábovku zvládne moje dcera už od jejích osmi let, kdy pochopila, jak funguje váha a šlehač… Jen z trouby jsem jí to pomáhala horké vyndat já…
A když pak člověk obětuje chvilku času navíc a udělá nějakou takovouhle parádní bábovku - to je pak radost nejen na straně strávníků :palec:

 
Eja
3606 příspěvků 10.01.16 14:41

@JankaZ tohle je web o VAŘENÍ :cert:

 
birkana
1517 příspěvků 10.01.16 14:04

@JankaZ, kde se to dá koupit? Taková bábovka s karamelovou polevou? V některém hypersuper? 8o

 
JankaZ
4 příspěvky 10.01.16 13:49

Jednodussi je si neco podobneho koupit hotove. kdo se s tim bude piplat

 
birkana
1517 příspěvků 10.01.16 12:41

@Eja, u té firmy už jsem utratila peněz 8o a pořád bych toho ještě spoustu „potřebovala“ :lol: :mavam:

 
Dadooa
263 příspěvků 10.01.16 11:08

@Eja byl by to zazrak přitom jak tu na to ser..

 
Eja
3606 příspěvků 10.01.16 10:37

Pokud byste někdo chtěl opravdu katedrálu

Doufám, že mne adminka nesmaže a neobviní z reklamy, tak to nemyslím…

Příspěvek upraven 10.01.16 v 10:38

 
Martina12456
1 příspěvek 01.09.14 13:55

Dobrý den mohla byste ten recept napsat v angličtině. Dě­kuji

 
Andik
16 příspěvků 08.10.11 17:51

Asi už jsem zapomněla, jak je všechno v USA obrovské, formu na bábovku jsem si tam odsud nedovezla, takže jsem musela těsto rozdělit, půl těsta do bábovkové formy a druhou půlku do formy na dort. Upřímně, když jsem viděla konzistenci těsta, nevěřila jsem, že se to upeče, ale výsledek je ohromný! Karamel byl skutečně moc hustý, takže to chtělo víc naředit, ale jinak také moc dobrý. Celkově jsem do těsta dala jen 20 dkg cukru, dosladí to ta poleva. Jablka jsem strouhala na plátky na struhadle, přišlo mi to rychlejší a lepší kvůli hladšímu povrchu po upečení. Kromě toho jsem z bílků udělala sníh a vmíchala ho úplně nakonec. Bála jsem se, že těsto bude moc těžké, ale asi to bylo zbytečné. Díky, Pampeliško za skvělý recept! :potlesk:

Příspěvek upraven 08.10.11 v 18:07

 
wydra  15.09.11 21:56

Výborná, hlavně úplně jiná !

 
wydra  15.09.11 18:03

Tak konečně došlo na tuhle bábovku, i když formu mám už dlouho. Těsto je výborné, ale množství cukru jsem ze 200g umenšila o polovinu a bohatě to stačí. Do karamelu je potřeba dát tak o 1dcl mléka víc, jinak nevystačí . A konečně jabka - ani sebemenší kostičky nikdy neudělají tvar, jaký je na původním obrázku ! Snad jedině, když budou strouhaná , nebo se bude dávat těsto a někam opatrně vkládat kousky jablek, aby se nedostaly do těch zlomů.

Ale bábovka je něco úplně jiného, než všechny ty desítky receptů, které známe. Doslova unikát nejen chutí, ale i přípravou.
Už se těším, až budu pect druhou . A už vím, co bude na vánočním stole .
Kdyby ještě někdy došla pampeliška, tak díky, pamprdlice, za ten krásný recept :potlesk:

 
danda  16.06.11 11:33

jago, koukám často a daleko - objevili jsme i toho, co to řídí - :-), a já věřím, že i kouká, ale spíš se z toho zblázníme my :-)
Měsíc bude za 4 roky, tak snad vyjde i počasí, nebo pojedem do Olomouce :-), teď stojí za to se podívat na Saturn.

Příspěvek upraven 16.06.11 v 11:34

 
jaga13
399 příspěvků 16.06.11 08:34

to danda: v Olomouci zatmění jako z partesu, zamyslela jsem se hluboce nad chodem světa, ještě že ta příroda na nás moc nekouká, by se taky mohla zbláznit :roll: …a nevěděla jsem, že si mám něco přát, myslela jsem, že se to týká pouze padajících hvězd, tak snad příště, dočkám-li :wink:

 
Anitta
521 příspěvků 16.06.11 00:53

Ani ten mesic se na to nemuze koukat, radeji se schoval… :-D Ale ne, vsecko je v poradku. My to neuvidime, tak si budu uzivat uplnku, obloha je bez mracku, mejte se krasne :-D

 
jolana
4988 příspěvků 16.06.11 00:38

Dando, videli sme vsetko..uzasne bolo az bol cely ako medeny a vyzeral chvilu ako medena gula(3 D) zavesena na nocnej oblohe…priat som si tiez zabudla, lebo som tolko cely cas lapotala abo sa kukala s pusou otvorenou ze som nestihla..a ako klinec programu ku mne podisla jedna pani a ze vraj co vlastne tieni mesiac a aj jej ze slnko.. :mrgreen:..doslo mi to asi po polhodine ze co som to zahlasila a babenky nikde..co ti budem vraviet…

 
jolana
4988 příspěvků 16.06.11 00:29

Anitto,sidim.­.jj..s radostou­.. nikoho nepremlouvam..ani ma nenapadne..roz­pravame sa o sposobe a buchte..babovka trochu ina, pre nas malo sladku a sladku pre hosti..ono tie nase cesko-slovenske „tradicne“ buchty tiez nie su zrovna ine..ked ty alebo ja robievame inac/ine, to neznamena absolutne nic..miliony ludi sladke radi maju a nerobili by ani podla mna, ani podla teba ..tridsat?!…sa mas .. mavate prijemne jaro, do leta este daleko? :mrgreen:

Casino :mrgreen:

 
danda  16.06.11 00:14

Jol, jeli jsme na kopec, skoro dvě hodiny čekali jestli se mraky protrhají, komáři mě málem sežrali, třešní jsem se tam přejedla, ale Měsíc jsem zahlédla jen na zlomek vteřiny, přát jsem si nestihla :-)

U Hradce Králové měli viditelnost lepší - http://astrofotky.cz/gallery.php?…

 
Anitta
521 příspěvků 15.06.11 23:32

No jo Jolanko, jak tohle osidis, to pak nemas tu pravou buchtu z Virginie :mrgreen: Ja uz tady ziju nejaky ten patek a tyhle buchty mi nic nerikaji, to je jen mouka, cukr a tuk a tuna skorice, ktera je ve vsem. Takze me nepremluvis :wink: Samozrejme, cim mene chemie v jidle, tim lip, nepouzivam ani bily cukr, ani bilenou mouku a sul jen morskou.
A je to tak, jak rikas v posledni vete, dnes je uplnkova noc a my tady do ni mame jeste par hodin, zatim je tricetistupnove vedro a k veceri bude asi meloun :mrgreen: :-D

 
casino
4386 příspěvků 15.06.11 22:57

jolana,
máte to postavené na hlavu, ale jak píšete „…podla mna…“, takže není co dodat :mrgreen: …a ten Měsíc je tak důkladně zatemněný, že jej nevidět :mrgreen:
 http://www.youtube.com/watch?…

 
jolana
4988 příspěvků 15.06.11 22:24

Anitto, do vsetkych mucnikov davam cukor len na chut a ide to a je sa to viac ako v pohode ..az na ludi co radi sladsie…podla mna prave naopak vynikne chut mucniku-teda jeho ingrediencii..a ked mozem a mam tak cukor nerafinovany– podla mna je jeho sladkost ovela prijemnejsia a jemnejsia..to je ako so solou..je sol co je na chut tvrda a sol co je na chut ovela jemnejsia (ked to bude citat casino vyleti zo stolicky ako riadena strela.. :mrgreen: ale pravda to je)..
Napis, pekny vecer vsem..mesiac uzasny..zelajte si a myslite pozitivne , vraj sa to vrati dvojnasobne .. :)

 
di
2387 příspěvků 15.06.11 17:38

Anitto: určitě ten recept napište, mně by se moc hodil - taky o víkendech provozujeme určité sportovní aktivity a repertoár „energetických buchet“ už mám mírně obehraný, každá novinka je vítaná.

 
Anitta
521 příspěvků 15.06.11 17:33

Jolanko, jses dobra, strasne se mi libi ten nazev „hubolep“ :lol: ten budu pouzivat :-D
Bananovy chlebicek pecu skoro kazdy vikend, chodime hodne do hor na tury, kde je malo kysliku, tak je to takovy zdravy pomocnik na energii. Rozhodne lepsi, nez kupovat vselijake ty trail mixy. Mam svuj recept s celozrnnou moukou, neni suchy a jak rika muj drahy „neprasi se z nej z nosu“ :-D, muzu napsat recept, je-li zajem. Vy jeste stale pijete turka? To my uz davno ne, vestit z kafe se u nas neda… :mrgreen: :wink:
K te buchte - ten cukr tam musis dodrzet, jinak to nebude ta spravna chut. Ale at si kazdy vyrobi hubolep :lol: podle sve chuti, ja radsi lehke ovocne moucniky, to si opravdu polabuzim :-D

 
rerrezza
3 příspěvky 15.06.11 11:44

wydro, já jsem ji dělala do formičky, kde jsou čtyři malé bábovky, pro každého u nás je pak jedna :) jenom poslední byla o kousek menší, protože mi nezbylo těsto (a zbyla na mě). Nahoru by se mi hodily jahody.. Příště vyfotím a pochlubím se :)

 
wydra  15.06.11 10:04

rerrezzo, skoda ze nemas vlastni fotku, ty jsou tady velmi vitany! Fotky z webu admin maze, ty sem nepatri, vis?
Napis nam v jake jsi to delala forme a priste urcite vyfot! Uz mam formu a tesim se jak to nekdy spacham a ty tresne se mi tam take moc libej . Kdyz nebudou, dam neco jineho treba.

Příspěvek upraven 15.06.11 v 10:05

 
rerrezza
3 příspěvky 15.06.11 09:55

wydra, ahoj promiň jsem tu nová, zkoušela jsem minulý týden recept, ale nemám k němu fotky, jen se mi líbil ten nápad dát nahoru ovoce.. jestli se to nehodí, dá se to nějak smazat?

*** promiň, tak už je to pryč

Příspěvek upraven 15.06.11 v 09:57

 
wydra  15.06.11 09:43

rerrezza, proc jsi sem dala fotku upečené bábovky z mnou avizovaneho webu na formy?

 
rerrezza
3 příspěvky 15.06.11 09:38
Bábovka

Bábovka výborná!

Nemám svojí fotku, ale tuhle bábovku jsem zkoušela a je opravdu výborná, přidávám fotečku, líbí se mi nápad s ovocem :-)

Příspěvek upraven 15.06.11 v 09:52

 
wydra  15.06.11 07:17

Kdo by chtel tuhle babovku , objevila jsem jednu levnejsi na Aukru
a dalsi, drazsi, http://arde.cz/…eni/strana-2

Tenhle druhy odkaz nekdo vlozil kdysi v diskuzi. Jsou tam krasne veci, tak jsem si ho ulozila a pouziju neco z toho jako darek.

O sladke nestojim, ale babovka doslova laka. Nekdy ji spacham urcite az bude vic lidi . Mozna i na Velikonoce!? :-P

Příspěvek upraven 15.06.11 v 07:19

 
jolana
4988 příspěvků 15.06.11 01:43

Anitto, ja sice radsej kaloricke bomby ineho zamerania ;-) ale za tuto rucim, je ovela lepsia ako kdeaka ina buchta..co napeciem zvycajne aj ochutnam..je velmi dobra a cukor kto chce da menej predsa..nie je nikde napisane ze ju musis piect alebo musis davat presne tolko.. sladim mucniky malo..jeden nas znamy vecne frfle ci cukor zdrazel uz tak vela, ze peciem mucniky bez cukru..niekto rad sladke, niekto sladsie a niekto hotovy hubolep..bananovy s jogurtom urobim zajtra rano ( zajtra je kavovy babsky dychanek a bude sa aj vestit z kavy co nas caka a neminie ), davamm do neho aj coko gulicky a susene brusinky ..dobry napad, vdaka :)

 
Anitta
521 příspěvků 15.06.11 00:50

Jolanko, kdyz ti to chutna, tak si dej i za me :-) vypada to jako typicky americky moucnik, hodne precukrovany, coz ja fakt nemusim :mrgreen: Zadna zlost, proste mi to nejede :wink: Takovy bananovy chlebicek s jogurtem ma aspon neco do sebe :wink:

 
jolana
4988 příspěvků 15.06.11 00:18

Anitto, urob si ju a uvidis ako ta to certenie ci zlost prejde..okolo pupiku blaho a nervy tataaam takee hladke ako klzisko..ver mi, ja som od vcera v skvelom rozmare, mala som falat bociku uvareneho opaprikovaneho a ocesnakovaneho a to ti bolo blaho..aj o tretej nad ranom..namojvieru ani som sa s nikym nepohadala a to bol boss dnes ako bes a ani som na neho kutikom ocka nezaganila ni neodvrkla..nakoniec to vzdal a opytal sa ci nie som chora.. :lol: :mrgreen:

 
Anitta
521 příspěvků 14.06.11 21:24

Hmmm… tkz. kaloricka bomba :twisted:

 
jolana
4988 příspěvků 14.06.11 20:57

..a znova.. :-D

 
Silis02
1 příspěvek 22.12.10 16:25

Koukám na ni už pěkně dlouho, mám předsevzetí ji do konce roku vyzkoušet:)

 
jolana
4988 příspěvků 11.12.10 16:44

Zasluzi si vytiahnut na svetlo labuznikovo :)

 
jolana
4988 příspěvků 25.02.10 18:37
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie
:))
 
jolana
4988 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

…tak znova, vyborna ..presne podla nazvu…vtip je, ze ju robievam hlavne ked mame dakoho z usa-nepoznaju a mozu sa za nou utlct..;-)

 
penda
4751 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

;o)))) …
Krásnou formu na netu našel i děda - manžel od Vali - kdo byste měli zájem - zde si ji můžete zakoupit. ;o)

 
airan
652 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie -Vali

Taky uz leta pecu v kameninove forme, mam ji skoro starozitnou - v roce 2O21 ji bude 100 let a nedam na ni dopustit! Jeste nikdy se mi nepripalila a krasne se pokazde vyklopi. Ver, ze jsi dostala vynikajici darek. Zdravim do Terezina.

 
Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie -Airan

jsi moc hodná, že sis na mě vzpomněla. Už se mi to přání nějak vytratilo z hlavy. Zatím nebudu žádnou pořizovat, třeba se tu jednou objeví i ta pravá forma, počkám si. Velkou bábovkovou formu - keramickou mi nadělil Ježíšek v podobě Vladky, je moc pěkná a dobře se v ní peče velká bábovka, to pro ty recepty, které doporučují velkou formu. Zdravím a děkuji :-))))

 
airan
652 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie- Vali

Videla jsem podobnou formu na babovku v KIKA, stala v akci 590kc. Bohuzel neni tak hezka jako ta co je tady, ale je presto zajimava:-)

 
jolana
4988 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie-

…ja jablka struham na slzickovom struhadle na tych hrubsich- vacsich slzickach a chut bajecnu tomu da ten hnedy cukor, aj ked si myslim,ze nie je problem ked mame cukor len obycajny, ale hnedy- podla mojich skusenosti ( rada ho pridavam do pecenia, kde sa hodi ) dava vlhkost a vlacnost…samo ze nikdy sa nedozije, aby si oddychla do druheho dna- ta sa najde podla vone…:-)

 
HelcaK
959 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vlhká a vynikající bábovka z Virginie

Neodolala jsem, včera večer z poloviční dávky do normální formy upekla, a už je jí jen polovina… Fakt dost dobrý…

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist