Recept Vláčné koblihy

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vláčné koblihy

Postup

  • vše dáme do mísy a hnětačem vypracujeme tuhé těsto
  • vyválíme a vykrajujeme kolečka
  • doprostřed dáme džem nebo rumovou pralinku, kolečka přimáčkneme
  • smažíme 2 – 3 minuty, jednou obrátíme

Recept je z kategorií: Koblihy



Nahlásit recept

  • 07.07.04 vloženo
  • 21668x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

  • 25 – 30 koblih
  • 3/4 hrnku Hery
  • 3/4 hrnku cukru
  • 4 vejce
  • 1 1/2 hrnku podmáslí
  • 6 hrnků hl. mouky
  • 2 lžíce pr. do pečiva
  • 1/2 lžičky soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vláčné koblihy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
zmuzle
39 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vláčné koblihy

Kopretinko,

jak je to s tou gramazi Hery? Jinak asi uz radeji vypnu pocitac, nebot uz ted mam na vse chut!

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vláčné koblihy

Pepíčku díky za přidání obrázku.

Všem kteří budou dělat tyto koblihy doporučuji maximálně poloviční dávku, protože koblihů je opravdu hodně, navíc smažením šíleně nabydou, ještě že máme velkou rodinu, jinak bysme měli koblihy následujících 14 dní k obědu i k večeři ;o))))

Na fotce jsou koblihy polité Borůvkovým žahourem, je to recept od Babi, najdete ho na labužníku, velmi nám to chutnalo, příště použiju opět stejnou kombinaci, je to moc velká dobrota!!!!

 
1irena
588 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vláčné koblihy

Ela, možná se to řekne cmar, ale nejsem si úplně jistá.

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vláčné koblihy

Dneska se chystám dělat tuto dobrotu, jelikož mi nikdo neodpověděl, tak to budu asi muset risknout, Heru nechám změknout a nacpu ji do hrnečku :) abych měla správné množství.

Delisa mě upozornila, že v diskuzním fóru ZAČÍNÁME OD PÍKY - Jak měřit na hrnečky se uvádí, že 3/4 hrnku másla je 170g tak uvidíme. Schválně to zvážím :)

 
Ela
276 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vláčné koblihy

Ahoj, svatouš. Ja mám teraz momentálne iný problém, neviem, čo je to podmáslí, pomôžeš mi?
Díky. Želám ti pekný deň.

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vláčné koblihy - máslo?

Prosím Tě Svatouši, kolik cca g ke 3/4 hrnku Hery? Nebo ji před zpracováním rozpouštíš? Nebo to měříš v tuhém stádiu a cpeš to do hrnku?Jsem z toho srna.
Připojuju se k Delise, jsem ráda, že to není kynuté těsto, navíc z podmáslím mám dobré zkušenosti i co se třeba lívanců nebo palačinek týká. Takže se těším až tento mňam recept vyzkouším :o)

 
Michalla
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Vláčné koblihy
 
delisa
203 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vláčné koblihy

Mile mě překvapilo, že to není kynuté těsto ! Vyzkouším , ale tu marmeládu dám až na usmažené koblížky nahoru . Protože jsem dříve zkoušela dát tu marmeládu mezi dvě vykrojená kolečka a bohužel se mi při smažení otevřela a marmeláda vytekla.

 
SStream
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Vláčné koblihy

ahojki,zní to docela dobře, určitě to zkusím…jen mě tam docela překvapilo to podmáslí…určitě to přidá na vláčnosti,no nic, fičím domů a zkouším!

 
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vláčné koblihy

Smažím je buď ve vyšší pánvi nebo v kastrolu, asi tak v 5 cm vysoké vrstvě oleje a jednou obrátím. Oni se ponoří jen tak na půl a tím jak se obrátí tak okolo vznikne takový ten světlejší proužek. Můžou se smažit i ve friťáku.

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vláčné koblihy

Eleeen já to dělám ve ftiťáku a přidržuju to sítkem na smažení. Koblihy hodím volně do oleje a sítkem to kapánek přimáčknu :oDDD

 
Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vláčné koblihy

Svatouši, v čem smažíš????? A mají být koblihy ponořené?

Vložit nový komentář
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist