Recept Višňový závin (díky, Ejo)

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mouku prosijeme na vál, uděláme důlek a vlijeme do něho směs octa, oleje, žloutků a podle potřeby vlažnou vodu. Vše společně zpracujeme v hladké vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme asi 1/2 hodiny odpočinout. Poté těsto položíme na pomoučenou utěrku a rukama co nejtenčeji vytáhneme. Připravené těsto posypeme směsí strouhanky a drcených ořechů, přidáme okapané višně, posypeme je cukrem s mletým hřebíčkem, pomocí utěrky zavineme a přemístíme na plech. Ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Recept je z kategorií: Záviny



Nahlásit recept

  • 01.08.04 vloženo
  • 6441x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 2 PL oleje
  • 1 ČL octa
  • 2 žloutky
  • vlažná voda
  • 1 kg vypeckovaných višní
  • 200 g ořechových jader
  • 100 g strouhanky
  • cukr smíchaný s mletým hřebíčkem
  • špetka soli.

Doporučená příloha

  • nápoj dle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Višňový závin (díky, Ejo)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Kazi
28 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Višňový závin (díky, Ejo)

Petro, určitě se dají použít i kompotované. Když není zbytí a nejsou čerstvé - fantazii se meze nekladou.

 
Petra.T
19 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Višňový závin (díky, Ejo)

Věčná škoda, že mi už máme po višních. A to jsme před dvěma týdny nevěděli, co s nima.. Asi je to hloupý nápad, ale nedaly by se použít kompotované?

 
Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Višňový závin (díky, Ejo)

Triki!
Nemáš jinou volbu, než si konečně půjčit ten bagr a pod okny nového bytu založit višňový :,-(. A Fiňáci budou čubrnět :-))))))
A možná, možná, že budou i nové brambory na vánočním stole, když už budete mít ten bagr na dvorku ;-)))

 
trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Višňový závin (díky, Ejo)

ejo, ja vim, no ale co nadelam, ze jo. nejsou nejsou nejsou, finaci nic takovyho ani neznaji…

 
Eja
3565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Višňový závin (díky, Ejo)

Nemám ráda, když někdo dělá na Labu pravopisné chyby, proto se opravuji, byl to překlep, kterého jsem si všimla až teď při čtení diskuse k receptu - samozřejmě ne " s višní„, ale " z višní“. Triki, klidně můžeš použít třešně, ale nebude to úplně ono, višně mají nezaměnitelnou výraznější chuť.

 
trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Višňový závin (díky, Ejo)

dik pendo za bleskovou odpoved. kdybych mela kde pect, sla bych do toho uz dneska, ale musim pockat, az mi drahy zapoji troubu :)

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Višňový závin (díky, Ejo)

trikolko, nevidím žádný zá:,–(ní problém, proč bys nemohla… :-)

 
trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Višňový závin (díky, Ejo)

lze i s tresnema? tady si o visnich muzu nechat jenom zdat

 
Kazi
28 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Višňový závin (díky, Ejo)

Já se přiznám, že jsem použila babické listové těsto (no kuchařinky - červenám se) a udělala závin tzv. zrychlený. Postýlku pod višně jsem zhotivila z hodně strouhanky a kokosu. Šťáva nevytekla - pěkně se vcucla. Bylo to moc dobré.

 
Eja
3565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Višňový závin (díky, Ejo)

Všem doporučuji, višňový závin je opravdu pochoutka, s ořechy a hřebíčkem to musí být úplně vynikající, ale lze i bez toho. Jenom zdůrazňuji, že strouhanky musí být opravdu dost, aby při pečení do sebe vsákla šťávu s višní.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist