Recept Vídeňské dančí filé

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vídeňské dančí filé

Postup

Očištěné maso nakrájíme přes vlákna na filety, lehce naklepeme, osolíme a opeříme.
Zalejeme olejem a necháme 24 hod odležet.
Druhý den z masa necháme olej trochu okapat a opékáme na rozpáleném másle se lžící oleje. Opečené dáme stranou a do pánve místo masa dáme smažit na nudličky pokrájenou zeleninu, chvilku smažíme, pak přidáme drobně nakrájené houby (bez sladkokyselého nálevu).
Vrátíme maso, zalijeme vínem a zakapeme citrónovou šťávou. Chvilku podusíme pak rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme hojně sypané petrželkou. Já jsem petrželku přidala do pánve spolu se zeleninou, ale hezčí je posypat hotový pokrm.

Zdroj: moje letité „Sešity domácího hospodaření“

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 05.01.08 vloženo
  • 5305x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1/2 hod + 24 hod uležení

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 80 dkg dančí kýty nebo hřbetu
  • 12 dkg mrkve
  • 8 dkg petržele
  • 5 dkg celeru
  • 1 dcl bílého suchého vína
  • 20 dkg nakládaných hub
  • 3 dkg másla
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva
  • 1 dcl oleje.

Doporučená příloha

  • Vařené brambory polité máslem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vídeňské dančí filé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist