Recept Vepřový jazyk po pekingsku

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřový jazyk po pekingsku

Postup

Do vývaru přidáme žluté víno, sójovou omáčku, cibuli, zázvor a sůl dle chuti. Přivedeme do varu, zmírníme teplotu a vaříme, až se vývar z poloviny vyvaří. Vložíme do něj očištěné jazyky, zmírníme teplotu a vaříme až do změknutí. Podle potřeby přidáváme vývar.
Měkké jazyky vyndáme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Šťávu zahustíme máčeným škrobem, krátce povaříme, přecedíme a necháme vychladnout.
Pro podávání jako samostatný předkrm rozložíme plátky jazyků vějířovitě na talíř a přelijeme vychladlou šťávou. Jinak je používáme jako doplněk studených mís.

***Pramen:**** Michael Dobromil Klíma - Nová čínská kuchyně*

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností



Nahlásit recept

  • 26.02.05 vloženo
  • 25281x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • očištěné oblanšírované a oloupané jazyky 420 g
  • horký vývar 2 šálky
  • žluté víno 1 lžíce
  • sójová omáčka 1 lžíce
  • cibule krájená na plátky 1/2 šálku
  • čerstvý nebo máčený zázvor krájený na plátky 20 g
  • sůl dle chuti
  • máčený škrob 1/2 lžičky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřový jazyk po pekingsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
danda  25.01.09 03:43
Re: Vepřový jazyk po pekingsku

Fotky stále nejdou vkládat, tak aspoň odkaz na staré, ale moc dobré :-)

 
Labužník jandule02
1070 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřový jazyk po pekingsku

Tuhle jsem koukala, že mi z posledních zabíjaček zbyly 4 jazyky. Teď konečně vím, co s nimi. Díky.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Vepřový jazyk po pekingsku - Jeno :-)

abych pravdu řekla, tak jsem omáčku ještě dochucovala, nikdy ji neudělám stejnou, ale tentokrát se povedla, neváhej zakoupit jazyky :-)))

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřový jazyk po pekingsku

Jsem ráda, že chutnal, i když nejsem autorkou receptu, tím je AFTIC (pan Michael D. Klíma) a je převzat z jeho kuchařky Nová čínská kuchyně (vlastním ale i 1. vydání Čínské kuchaně z roku 1967). DanaJ tady tehdy hledala způsob jak přesvědčit svého miláčka, že jazyk je vlastně výborné jídlo. U nás je jazyk velmi oblíben, i když tuhle úpravu jsem zrovna nevyzkoušela. Budu to muset po tvé chvále napravit :-).

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Vepřový jazyk po pekingsku - Jenoféfo :-)

nejdříve si návštěva pochutnala na dietních křidélkách od Esmeraldy a potom vylizovali talíře po pekingském jazyku. Moc dobrý recept, dík :-)

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist