Recept Vepřový jazyk po pekingsku

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřový jazyk po pekingsku

Postup

Do vývaru přidáme žluté víno, sójovou omáčku, cibuli, zázvor a sůl dle chuti. Přivedeme do varu, zmírníme teplotu a vaříme, až se vývar z poloviny vyvaří. Vložíme do něj očištěné jazyky, zmírníme teplotu a vaříme až do změknutí. Podle potřeby přidáváme vývar.
Měkké jazyky vyndáme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Šťávu zahustíme máčeným škrobem, krátce povaříme, přecedíme a necháme vychladnout.
Pro podávání jako samostatný předkrm rozložíme plátky jazyků vějířovitě na talíř a přelijeme vychladlou šťávou. Jinak je používáme jako doplněk studených mís.

***Pramen:**** Michael Dobromil Klíma - Nová čínská kuchyně*

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností



Nahlásit recept

  • 26.02.05 vloženo
  • 24580x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • očištěné oblanšírované a oloupané jazyky 420 g
  • horký vývar 2 šálky
  • žluté víno 1 lžíce
  • sójová omáčka 1 lžíce
  • cibule krájená na plátky 1/2 šálku
  • čerstvý nebo máčený zázvor krájený na plátky 20 g
  • sůl dle chuti
  • máčený škrob 1/2 lžičky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřový jazyk po pekingsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
danda  25.01.09 03:43
Re: Vepřový jazyk po pekingsku

Fotky stále nejdou vkládat, tak aspoň odkaz na staré, ale moc dobré :-)

 
Labužník jandule02
1065 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřový jazyk po pekingsku

Tuhle jsem koukala, že mi z posledních zabíjaček zbyly 4 jazyky. Teď konečně vím, co s nimi. Díky.

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Vepřový jazyk po pekingsku - Jeno :-)

abych pravdu řekla, tak jsem omáčku ještě dochucovala, nikdy ji neudělám stejnou, ale tentokrát se povedla, neváhej zakoupit jazyky :-)))

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřový jazyk po pekingsku

Jsem ráda, že chutnal, i když nejsem autorkou receptu, tím je AFTIC (pan Michael D. Klíma) a je převzat z jeho kuchařky Nová čínská kuchyně (vlastním ale i 1. vydání Čínské kuchaně z roku 1967). DanaJ tady tehdy hledala způsob jak přesvědčit svého miláčka, že jazyk je vlastně výborné jídlo. U nás je jazyk velmi oblíben, i když tuhle úpravu jsem zrovna nevyzkoušela. Budu to muset po tvé chvále napravit :-).

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Vepřový jazyk po pekingsku - Jenoféfo :-)

nejdříve si návštěva pochutnala na dietních křidélkách od Esmeraldy a potom vylizovali talíře po pekingském jazyku. Moc dobrý recept, dík :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist