Recept Vepřové se zelím a knedlíkem v jednom hrnci

(Hodnoceno 1x) Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové se zelím a knedlíkem v jednom hrnci

Postup

Maso rozdelte na porce. Kazdou osolte opeprete. V hrnci je opecte na tuku po obou stranách.
Zelí okorente podle podle vlastní chuti a rozdelte je na maso v hrnci. Zalejte vodou tak, aby voda maso se zelím skoro zakryla. Zakryjte poklickou a varte 1 hodinu.
Mezitím pripravte testo z mouky, drozdí, mléka, másla, soli a vejce. Nechte je 20 minut odpocívat.
Prohnette je, vyformujte knedlíky a nechte je dalsích 20 minut odpocinout.
Po této dobe rozlozte knedlíky na zelí s masem v hrnci, zakryjte poklickou a varte 20 ca. minut.

Další recepty na vepřo knedlo zelo

Recept je z kategorií: Vepřové maso



Nahlásit recept

  • 28.02.10 vloženo
  • 11856x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 ½ hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg veprové pecene (hrbet)
  • 1 kg kysaného zelí
  • 500 g mouky
  • 30 g drozdí
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • ½ KL soli
  • 4 PL másla
  • sul
  • pepr
  • tuk na opecení masa
  • evt. korení dle vlastní volby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 03.06.13 15:15

Měla jsem dnes k dispozici pouze jednoplotýnkový vařič… Díky tomuto receptu jsme si dopřáli výborný oběd bez ohledu na počet plotýnek…
Líbí se mi, jak to pěkně navazuje na sebe a během hodinky a půl (včetně přípravy) bylo hotovo :)
Knedlíky uvařené na páře jdoucí ze směsi masa a zelí neměly chybu…
Před vložením knedlíků jsem trošku vývar dolila, dost vyprchal, tak aby se to nezačalo odspoda pálit… Trefila jsem to přesně, takže nakonec zbylo „akurátní“ množství sosu a vše bylo správně „provařeno-propečeno“.
Když se knedlík pokrájí na plátky, ani nikdo nepozná, že jde o pokrm z jednoho hrnce, nám se ale líbily právě ty „měchuřiny“ a každý si odkrajoval sousta rovnou z nich :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové se zelím a knedlíkem v jednom hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
jolana
4988 příspěvků 03.06.13 23:52
:palec:
 
Zuzka1973
1755 příspěvků 03.06.13 19:27

@Ačraj Já to psala tak nějak obecně… vím, žes to nemyslela špatně, proto jsem psala, že každý má jiné chutě a zvyklosti a jen jsm upřesnila, že trouba dnes nebyla :kytka: Mám sporák v opravě, přivezou ho zítra dopoledne…
Kopračku jsme teď měli nedávno 2× po sobě, máme ji moc rádi, ale zvědavost, jak asi chutná tento recept, byla silnější a jak píši - vyplatila se ;)
Vážně to maso nemělo chuť vařeného masa, jinak by mi to doma nesnědli a já bych to zmínila zde… :mavam: :kytka:

 
Ačraj
697 příspěvků 03.06.13 19:04

Zuzko, já tvoje jídlo neodsoudila, jen jsem napsala svůj názor, ráda experimentuji, ráda zkouším nová jídla, ovšem, když mně zaujmou. Jestli někdy sleduješ „Prostřeno“, tak tam se netrefíš nikomu do chutě, mně někdy také manžel řekl, „to jsem si pošmák“, stalo se také, že řekl,„tohle víckrát nedělej“, nejsem přeci pokusný králík, abych musela vyzkoušet všechno. Nic ve zlém. :mavam:
Já kdybych nemněla k dispozici troubu tak bych se na vaření vyp..la, nebo bych uvařila třeba kopračku. Ahoj, „sranda musí bejt“ :kytka:

 
Zuzka1973
1755 příspěvků 03.06.13 18:46

@Ačraj @casino Jenže já NEMĚLA dnes k dispozici troubu… pouze jednoplotýnkový propan-butanový vařič… to maso nechutnalo jako vařené, to vážně ani náhodou ;)
Prostě než něco odsoudím - napřed vyzkouším… navíc respektuju to, že každý má svoje chutě, svoje zvyklosti… I v profilu píšu, že ráda zkouším všelijaké recepty… Jinak samozřejmě i my máme raději klasiku - „sólo“
Tohle je ale zatím ta nejlepší alternativa klasického jídla v jednom hrnci, jakou jsem dosud vykoušela… :mavam:

@casino ten obrázek není věda ;) Stačí kliknout pravým tlačítkem na myšákovi na obrázek, z menu vybrat: kopírovat adresu obrázku… Pak zapnout zde „přidat příspěvek“ (komentář) a pak na tu ikonku se stromečkem „vložit obrázek“ (ale tu vlevo, NE tu vpravo, ta pravá je jen na přidání fotek z vašeho PC.) tam je pak kolonka „URL adresa obrázku:“ a tu tam vložíte uloženou z předchozího kroku… Pokud chcete mít obrázek PŘED textem, dáte tam tu URL dřív, než začnete psát. Ufff… snad jsem na nic nezapomněla :think:

 
casino
4389 příspěvků 03.06.13 17:50
Země původu: německá kuchyně?

:mrgreen:
No, třeba ten šikula nebyl našinec a psal se von Ziegenessen a šmidlat na housle začal až poté, co zjistil že zajde hladem pokud si bude sám vyvařovat… :nevim: :mrgreen:
U nás také vepřové, než ho pozlatím v troubě, napřed dusím na plotně a není to z nouze cnost. Ono totiž to masíííčko, nevím zda je „plnější“ jak píšou, ale je šťavnatější. Ano, dusím, ale SÓÓÓLO, protože Eintopf není hrnek mého čaje…
Ale já tu píšu hlavně proto, abych se optal, kterak jste dokázala ten „archivovaný“ obrázek propasírovat do komentáře PŘED text??? A možná byste mohla odpovědět TADY k dotazu birkana 30.05.13 14:53. Koza (tedy já) se nažere, aniž bychom probudili Viktora, který mě dříve nebo později také zkonzumuje… :mrgreen:

 
Ačraj
697 příspěvků 03.06.13 17:15
V jednom hrnci...

Já bych do toho také asi nešla, ;) protože mám maso raději pečené (vepřoknedlozelo) a zde je vařené, asi to bude dietní, knedlík vařím jedině v páře, na pařáčku s pečícím papírem, kastrol i pařáček zcela čistý, včera jsem vyzkoušela knedlík s tou osmaženou houskou, je lepší, povedl se. :P
Ano, já také nejdříve maso většinou podusím a potom v troubě dodělám na barvu, třeba již bez poklice - dorůžova, dočervena. :P

Příspěvek upraven 03.06.13 v 18:41

 
Zuzka1973
1755 příspěvků 03.06.13 15:22

@dag Esteticky možná, ale chuťově nejen že srovnatelné, ale toto se mi zdálo chuťově jaksi „plnější“, nebo jak to popsat nejlíp.
Proč je zde, na Labu, zvykem často něco odsoudit bez vyzkoušení? :nevim:

My si pochutnali náramně a vzhledem k tomu, že jsem dnes byla odkázána pouze na jednu plotýnku, děkuji za tento recept, díky němu se rodinka necítila být ošizená :D I když je mi jasné, že receptů na jeden hrnec je hafo, ale tenhle odedneška patří u nás k favoritům v té kategorii… :kytka:

 
Zuzka1973
1755 příspěvků 03.06.13 15:05

Pro jistotu kopíruji původní foto, aby zase nezmizelo až vložím moje uvaření, jako se to děje dost často u dříve vložených receptů…

 
bedla  01.03.10 02:10
Re: Vepřové se zelím a knedlíkem v jednom hrnci.

Pečené zelí s vepřovým masikem v jednom hrnci … lahoda. Houskový knedlík se smaženou houstičkou v másle, vařený v hrnci na páře … mňam, ale za vyzkoušení tento recept určitě stojí. Vždyť ku své klasice se můžeme vrátit kdykoliv.

 
dag
529 příspěvků 01.03.10 00:18
Re: Vepřové se zelím a knedlíkem v jednom hrnci.

zajímavé to je, zvláště postihne-li vás zemětřesení a máte jen jeden hrnec , ale pro nás, zatím zemětřesením nepostižené bude upečené vepřové, udušené zelí a uvařený houskový knedlík, každý ve své nádobě esteticky i chuťově rozhodně lepší.

 
Drobek  01.03.10 00:13
Re: Vepřové se zelím a knedlíkem v jednom hrnci.

Hergot tohle je zajímavé, vždyť je to vlastně recept použitelný v mém milovaném pomalém hrnci.

 
parles
286 příspěvků 28.02.10 22:45
Re: Vepřové se zelím a knedlíkem v jednom hrnci.

To je zajímavé! Znamená to, že celková doba varu je cca 80 minut? Zdravím!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist