Recept Vepřové panenky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové panenky

Postup

1. Zázvor a česnek oloupeme a posekáme. Rajčata omy­jeme, pokrájíme na kostičky a promícháme se solí, chilli, cukrem, zázvorem, česnekem, octem a pepřem. Uvede­me do varu a asi 20 min. vaříme.

2. Očistíme lusky, povaříme 10 min, v osolené vodě a scedíme. Slaninu rozkrájíme na kostičky, opečeme na 1 lžíci oleje a osmahneme na ní fazolky. Okořeníme.

3. Maso omyjeme a ze všech stran opékáme asi 10 min. na 1 lžici oleje, pak osolíme a opepříme. Nakrájíme na plátky, přidáme čatní, fazolové lusky a pažitku.

Recept je z kategorií: Vepřové maso



Nahlásit recept

  • 07.11.02 vloženo
  • 35102x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 770 kcal, 26 g bílkovin, 26 g tuků, 110 g sacharidů
  • 1 kousek zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 kg rajčat
  • sůl
  • 2 lžičky (mletého) chilli
  • 375 g třtinového cukru
  • 275 ml ovocného octa
  • pepř
  • 600 g zelených fazol. lusků
  • 75 g anglické slaniny
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 400 g vepřových panenek
  • 1 lžíce pokrájené pažitky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové panenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové panenky

Něco podobného jsem udělala k obědu, ale nedávám rajčata,cukr ani ocet, dělám z plecka, které když je skoro měkké tak pokrájím a do omáčky dám zelené fazolky. Maso než oprančím potřu silně česnekem,chilli asi 1 PL, solí, zázvorem mletým dost 3 PL - 2 PL na maso a při dušení ještě 1 PL nejméně. Je to fakt moc dobré a jde k tomu jako příloha úplně všecno.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Mrkvový salát Mrkvový salát
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist