Recept Vepřové panenky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové panenky

Postup

1. Zázvor a česnek oloupeme a posekáme. Rajčata omy­jeme, pokrájíme na kostičky a promícháme se solí, chilli, cukrem, zázvorem, česnekem, octem a pepřem. Uvede­me do varu a asi 20 min. vaříme.

2. Očistíme lusky, povaříme 10 min, v osolené vodě a scedíme. Slaninu rozkrájíme na kostičky, opečeme na 1 lžíci oleje a osmahneme na ní fazolky. Okořeníme.

3. Maso omyjeme a ze všech stran opékáme asi 10 min. na 1 lžici oleje, pak osolíme a opepříme. Nakrájíme na plátky, přidáme čatní, fazolové lusky a pažitku.

Recept je z kategorií: Vepřové maso



Nahlásit recept

  • 07.11.02 vloženo
  • 34952x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 770 kcal, 26 g bílkovin, 26 g tuků, 110 g sacharidů
  • 1 kousek zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 kg rajčat
  • sůl
  • 2 lžičky (mletého) chilli
  • 375 g třtinového cukru
  • 275 ml ovocného octa
  • pepř
  • 600 g zelených fazol. lusků
  • 75 g anglické slaniny
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 400 g vepřových panenek
  • 1 lžíce pokrájené pažitky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové panenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové panenky

Něco podobného jsem udělala k obědu, ale nedávám rajčata,cukr ani ocet, dělám z plecka, které když je skoro měkké tak pokrájím a do omáčky dám zelené fazolky. Maso než oprančím potřu silně česnekem,chilli asi 1 PL, solí, zázvorem mletým dost 3 PL - 2 PL na maso a při dušení ještě 1 PL nejméně. Je to fakt moc dobré a jde k tomu jako příloha úplně všecno.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist