Recept Vepřové na paprice

aneb Vepřové na paprice se šlehačkou

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové na paprice

Postup

Maso rozkrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme na­drobno nakrájenou cibuli (8–10 minut), přidáme rozetřený čes­nek, nakrájené osolené maso a za stálého míchání opečeme po všech stranách (2–3 minuty).

Posypeme moukou, 1–2 minuty necháme opražit, podlijeme vy­varem (vodou s masoxem), nej­dříve tak 1 dl, až se přípeky apod. rozpustí dolijeme na po­žadované množství a přidáme kečup (protlak).

Zamícháme a necháme v papiňáku vařit 35–40 minut. Poté zalijeme šlehačkou (smetanou), dochutíme solí a citrónovou šťávou a nechá­me 4–8 minut povařit.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso



Nahlásit recept

  • 20.01.04 vloženo
  • 57403x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vepřové plece (ramínka)
  • sůl
  • olej
  • 1 střední i větší cibu­le
  • 1,5-2 lžičky sladké mleté papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce kečupu (protlaku) - ne­musí být
  • 1 stroužek česneku
  • šlehačka
  • vývar (masox).

Doporučená příloha

  • houskový knedlík, rýže, vařené brambory.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

ustecan.jul 05.04.14 11:56

Nic ve zlém, ale mezi ingrediencemi sice mletá paprika je, ale v postupu jsem ji nenašel, ač jsem se snažil. Proto můj postup, až to budu dělat, bude o vepřovém na paprice, nikoli vepřové v rajské omáčce. :)

Odkaz na uvaření

handulka2000 15.03.13 09:51

Luxusní!!!

Odkaz na uvaření

lukas.ladyr 26.06.12 19:00

Moc velká pecka. Všem moc doporučuju.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

oldsoft 11.07.11 15:30

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 07.07.11 19:54

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové na paprice

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4195 příspěvků 22.03.13 01:29
Ačraj tu otevřela zajímavé téma...

…snad se z něj nestane Džin z otevřené láhve vypuštěný :nevim:

15.03.13 19:29 Knedlík
Na Labužníku vystavujeme svoje výtvory, nikoliv výrobky z nějakých „Restaurantů“, nebo se mýlím? Tak sory!!

15.03.13 11:51 Kupovaný knedlík.. … Na LABUŽNÍKU
Příspěvek upraven 15.03.13 v 14:11.

Přijde mi, že tu nakročila (na hrábě) s vervou sobě vlastní a já bych si nerad naběhl (na vidle) :mrgreen:
Jj, bylo by to krásne a pjékne, pokud bychom všichni všechno dělali vlastníma rukama… Ale kdybychom téma „Kupovaný knedlík“ dovedli do důsledků, tak by z LABUŽNÍKA patrně zmizlo vše co lze vyrobit v domácích podmínkách. Počínaje již níže zmíněným „listovým“, přes kečupy, majonézy, jogurty, ocet, těstoviny a nevím co ještě…,. a nakonec i sojovka se dá vyrobit doma (prý) a hořčice taky, a když ne kvasnice tak kvásek určitě. A ti co mají hospodářství by se podivovali nad kupovaným masem, slepičky by si hlavičkami zakroutily nad kupovanými vajíčky a ti s flintou a proutníci by se divili, proč si sami neupytlačíme ušáka či kapříka. :)

Danda (Fotografka s velkým eF) ggdysi ggdesi na LABU napsala, že předmět receptu by měl být na obrázku vepředu… Takže až zase někdo dá fotečku ke KNEDLÍKU tak tento by měl být uvařený podle receptu a na talíři uložený vepředu, na rozdíl od kachny v receptu na kachnu, kde stehno by nemělo být z páva, ale knedlík může být kliďánko z LIDLu
Tož tak…
…a jak pýýýše Ačraj na jiném místě „Názory mohou být různé, ale toto je můj“,
tak totok je zase můj názor :)

Edit:
jaxi jsem pozapomněl na ingredience z mrazáku, v prvé řadě samozřejmě na oblíbený ŠPENÁT :mrgreen:

Příspěvek upraven 22.03.13 v 07:02

 
Ačraj
697 příspěvků 20.03.13 11:06

Alis, já když dělám nudle, tak vždy jen ze dvou vajec, ale přidám tak lžíci vody a kápnu olej, zadělám vláčné těsto, přikryji, chvíli nechám, ale potom mně jde vyvalování jedna báseň, tak ani toto není problém. :lol:
A šišky knedlíků dělám také jenom dvě.

 
Alis
2545 příspěvků 19.03.13 21:33

Jejda… musela bych napsat slohové cvičení, zbytečné, protože rozumím v tomto případě oběma stranám.
Víc by se mi líbilo mít na fotkách všechno nejdomácnější a nejkrásnější, ale pokud se povede fotka s kupovanou přílohou, nebude mě to iritovat. Respektive bude mi to trhat srdce méně, než s nepovedenou domácí.
Jiná věc by byla koupit vepřové na parice v konzervě nebo knedlík k receptu na knedlík.

Proto jsem zmínila řezy z listového těsta s kupovaným listovým těstem, o tom, že jsou o něco pracnější nebo složitější nemluvím. Nicméně, každý z nás má svou kuchyňskou noční můru. Já radši během jednoho dne udělám kremrole, řezy a čtyři šišky knedlíků, než domácí nudle ze čtyř vajec :-D

Takže to bylo slohové cvičení :lol:

 
Mlsala
21 příspěvků 18.03.13 09:40

Máme taky rádi akorát dusím maso v celku, ale příště to vyzkouším jako guláš asi to bude dřív hotové

 
Ačraj
697 příspěvků 17.03.13 18:35

Pro mě, za mě, ať si každý kupuje knedlík, jak chce, kde chce, ale k vepřovému na paprice by sem více slušel domácí knedlík. :P Názory mohou být různé, ale toto je můj. :mavam:
Myslela jsem samozřejmě knedlíky na Tvých fotkách zde :kytka:

 
Zuzka1973
1170 příspěvků 17.03.13 13:43

@Ačraj Jejda… ode mne tu knedle v receptech nejsou… já je sama vařím podle zdejších už dříve vložených nebo podle rodinného repertoáru. Asi jsi myslela jen na mých fotkách… tam jo, tam se knedlí najde dost, máme je rádi… Ale přiznám, že teď, po návratu z nemocnice, jsem knedlík koupila… nějak mne pořád ještě nic nejde a nebaví, chce to ještě čas…
Někdy donese knedlík dcera ze školy, vaří je tam v rámci výuky a když jim zbudou, vezmou si je domů. Musím tu omladinu z jejich třídy pochválit – knedlíky umí skvěle.
Jinak mne vařený knedlík na fotkách nechává v klidu, chápu, že někdo jej raději koupí, ale vadilo by mi to v případě, že by někdo nafocený koupený knedlík vydával za svůj výrobek.
Hezký den všem… :kytka:

 
Ačraj
697 příspěvků 17.03.13 12:58
knedlík

Alis, nerozumíš :?: Ráda vysvětlím, obzvlášť Tobě, mně k tomu masíčku na paprice, se tam ten knedlík nehodí, obzvlášť, když tu je tak suprových knedlíků, na př. od Zuzky. Výroba knedlíků od výroby listového těsta, je trochu rozdíl a na těch Žloutkových řezech to není až tak patrné. S listovým těstem mám dobré zkušenosti, je to pracné, ale výsledek stojí zato, dělala jsem kremrole ze dvou dávek, když se ženil syn, neměly konkurenci, škoda, že tenkrát nebyl ještě Labužník, určitě bych se Ti pochlubila. :mavam:

 
zébulon  17.03.13 11:55

Jo, jo, to je svata pravda :- ).

Ale k debate – myslim, ze Acraj narazi na nedavno minulou debatu o knedlicich u OVERENEHO receptu na domaci svickovou – overovatel Mlsny Honzik. Podle me je ale rozdil v tom, jestli kupovany knedlik vystavuje „bezny“ labuznik, nebo oficialni overovatel s aspiraci na Gurmanskeho Guru. V druhem pripade je to ostudne, v prvnim pripade je to tak nak pochopitelne.

Ale srovnavat vyrobu listoveho testa s vyrobou knedliku neni fer…

 
Alis
2545 příspěvků 17.03.13 11:42

Věichni si dupnou, na to vezmi hrábě :lol:

 
gmp
1550 příspěvků 17.03.13 11:38
-

Celý svět je pokryt hráběmi na které nikdo ještě nešláp. :lol: Miloš

 
Alis
2545 příspěvků 17.03.13 09:36

Něčemu nerozumím: oč horší je koupit knedlík a vyfotit recept na „Vepřové na paprice“ než koupit listové těsto a vyfotit „Žloutkové řezy“?

 
Ačraj
697 příspěvků 15.03.13 19:29
Knedlík

Na Labužníku vystavujeme svoje výtvory, nikoliv výrobky z nějakých „Restaurantů“, nebo se mýlím? :nevim: Tak sory!!! :zed:

 
gmp
1550 příspěvků 15.03.13 14:30
* spíš na Ačraj

No já pamatuji doby, kdy knedlik byl záležitostí hlavy rodiny. Kol desáté, bylo zřít vážené hlavy rodiny vycházející z paneláků a směřující do restaurací a bufetů za účelem knedlikukoupení. Kdo z Ostravska, ví o čem hovořím! Restauranty se předháněly ve vaření knedliků. A byly vynikající. Nikdo mi nenamluví, že doma vypracuje lepší těsto než kuchyňský robot. Stála se disciplinovaná fronta na knedliky, která byla obsluhována od výčepu. Takový Avion na Zábřehu měl výstav až 400 knedliků, stejně tak Alexandria. Nejhůře hodnoceny byly knedlici z Kotvy.

Příspěvek upraven 15.03.13 v 14:32

 
casino
4195 příspěvků 15.03.13 13:17
No a co jako?

.

 
Ačraj
697 příspěvků 15.03.13 11:51

Kupovaný knedlík.. :?::roll: Na LABUŽNÍKU :,(

Příspěvek upraven 15.03.13 v 14:11

 
Smecka
1 příspěvek 12.02.13 14:47

Už jsem vařila podvakráte a moc nám to chutná. :mavam:

 
blanca.xy
648 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové na paprice se šlehačkou

U nás bylo dnes k obědu – mňam :-), Danda inspirovala. Jako příloha byla rýže.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové na paprice se šlehačkou

U nás je tento pokrm rodinným, oblíbeným, zrovna tak jako kuře, nebo slepice na paprice – móóóc dobré! Když jsem uviděla Dandy obrázek, hned jsem zakoupila „pipinu“ a je v plánu. Mějte se pěkně! Terrinka

 
Eja
3035 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové na paprice se šlehačkou

Pepíčku, z přípravy Ti nějak vypadla ta paprika :).
Jedno z mých oblíbených jídel – ale místo šlehačky dávám kvalitní TUČNOU kysanou smetanu ( žádnou podivnou light náhražku od Danone). Lepší než svíčková…

 
karminek
757 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové na paprice se šlehačkou

No , málem jsem se zakousnul do tý fotky. :-))

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Vepřové na paprice se šlehačkou

foto

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové na paprice se šlehačkou

Dělávám to tak, že místo kečupu použiji 1– 2 nakrájená rajčata, dusím, až se v omáčce rozvaří. Bujonu dávám půlku a to na vepřovou pečeni- má to šmrnc. Jinak je to hodně dobré papů! Pěkný víkend všem! Jana

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Vepřové na paprice se šlehačkou - pepíčku :-)

ten stroužek česneku dodal omáčce velice lahodnou chuť :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
TOPlist