Recept Vepřové maso s omáčkou

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové maso s omáčkou

Postup

1. Rozpůlené papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtverečky, oloupanou cibuli na kolečka a obojí za stálého míchání opečeme na 2 lžících rozehřátého oleje.

2. Kostku bujónu rozpustíme ve zhruba 100 ml vlažné vody a zeleninu podlijeme. Ochutíme raj­čatovým protlakem a sójovou omáčkou. Osolíme a přidáme 1–2 lžičky cukru. Přikryté dusíme zhru­ba 10 min. na mírném ohni.

3. Přidáme okapané kostičky ananasu, rozmraze­ný hrášek, ocet. Dobře prohřejeme. Podle potřeby omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.

4. Maso nakrájíme na kostky a obalíme ve vejcích rozšlehaných se solamylem. Osmažíme na zbýva­jícím oleji dozlatova.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso



Nahlásit recept

  • 20.10.01 vloženo
  • 16938x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • po 500 g červených a žlutých paprik
  • 1 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 1 kostka masového bujónu
  • 2 lžíce rajčatověho protlaku
  • 5 lžic sójové omáčky
  • sůl
  • cukr
  • 250 g ananasového kompotu
  • 150 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce vinného octa
  • 2 vejce
  • 50 g solamylu
  • 500 g vepřových řízků

Doporučená příloha

  • Podáváme s omáčkou.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové maso s omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Dýňové zelí

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Štika na smetaně Štika na smetaně
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
TOPlist