Recept Vepřové maso na paprice pro pomalý hrnec

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové maso na paprice pro pomalý hrnec

Postup

Cibuli orestujeme na oleji, přidáme obě papriky a hned maso nakrálené na kostky. Vše kromě zeleniny a smetany dáme do pomalého hrnce, vody dáme podle toho, kolik chceme mít omáčky.Důkladně zamícháme! Asi v polovině vaření přidáme zeleninu, hodinu před dokončením sladkou nebo zakysanou smetanu (podle toho, jestli máme rádi omáčku navinulejší nebo ne).

Doba vaření : low 8 hod, high 5 hodin

Poznámka:kdo chce, přisolí, ale sůl je v gril. koření i v kostce a PH je na sůl prevít!

Recept je z kategorií: Guláše



Nahlásit recept

  • 27.05.06 vloženo
  • 16461x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min a 5-8hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400-500 gr. plecka, kýty atd.
  • 1 cibule
  • 2 ČL sladké papriky
  • 1/2 ČL pálivé papriky
  • 2 PL hladké mouky
  • 250 ml smetany
  • 1 PL oleje
  • 1 polévková kostka
  • 250-500 ml vody
  • 1 ČL grilovacího koření
  • 1/2 ČL mletého kmínu
  • 4-5 PL zeleniny (já dal mraženou na čínu)

Doporučená příloha

  • Asi cokoliv, kromě bramborového salátu

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové maso na paprice pro pomalý hrnec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové maso na paprice pro pomalý hrnec

… dělala jsem obdobně s kuřecím masem a opravdu to bylo moc dobré…

… jezevče, nejenom sůl v PH je prevít, pozor také na feferonky, dělala jsem v PH hovězí guláš a protože můj partner ho má rád pálivější, tak jsem tam dala jednu hodně maličkou feferonku… výsledný guláš byl ostrý jako žiletky a i on prohlásil " že ten guláš pěkně řeže"…

 
esmeralda
4770 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové maso na paprice pro pomalý hrnec - Jezevec,

už je zařazený v mých oblíbených receptech, ve chlívečku na Pomalý hrnec.
Poslední dobou jsem k němu hodně přilnula. :-))))

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Vepřové maso na paprice pro pomalý hrnec

Nevlastním pomalý hrnec, takže jsem vařila klasicky. Zelenina dodá příjemnou chuť a druhý den po rozležení byla omáčka bezkonkurenční :-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Rizoto s liškami

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
TOPlist