Recept Vepřové maso na paprice pro pomalý hrnec

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové maso na paprice pro pomalý hrnec

Postup

Cibuli orestujeme na oleji, přidáme obě papriky a hned maso nakrálené na kostky. Vše kromě zeleniny a smetany dáme do pomalého hrnce, vody dáme podle toho, kolik chceme mít omáčky.Důkladně zamícháme! Asi v polovině vaření přidáme zeleninu, hodinu před dokončením sladkou nebo zakysanou smetanu (podle toho, jestli máme rádi omáčku navinulejší nebo ne).

Doba vaření : low 8 hod, high 5 hodin

Poznámka:kdo chce, přisolí, ale sůl je v gril. koření i v kostce a PH je na sůl prevít!

Recept je z kategorií: Guláše



Nahlásit recept

  • 27.05.06 vloženo
  • 20666x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min a 5-8hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400-500 gr. plecka, kýty atd.
  • 1 cibule
  • 2 ČL sladké papriky
  • 1/2 ČL pálivé papriky
  • 2 PL hladké mouky
  • 250 ml smetany
  • 1 PL oleje
  • 1 polévková kostka
  • 250-500 ml vody
  • 1 ČL grilovacího koření
  • 1/2 ČL mletého kmínu
  • 4-5 PL zeleniny (já dal mraženou na čínu)

Doporučená příloha

  • Asi cokoliv, kromě bramborového salátu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové maso na paprice pro pomalý hrnec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové maso na paprice pro pomalý hrnec

… dělala jsem obdobně s kuřecím masem a opravdu to bylo moc dobré…

… jezevče, nejenom sůl v PH je prevít, pozor také na feferonky, dělala jsem v PH hovězí guláš a protože můj partner ho má rád pálivější, tak jsem tam dala jednu hodně maličkou feferonku… výsledný guláš byl ostrý jako žiletky a i on prohlásil " že ten guláš pěkně řeže"…

 
esmeralda
4801 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové maso na paprice pro pomalý hrnec - Jezevec,

už je zařazený v mých oblíbených receptech, ve chlívečku na Pomalý hrnec.
Poslední dobou jsem k němu hodně přilnula. :-))))

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Vepřové maso na paprice pro pomalý hrnec

Nevlastním pomalý hrnec, takže jsem vařila klasicky. Zelenina dodá příjemnou chuť a druhý den po rozležení byla omáčka bezkonkurenční :-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Patizonové placičky

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Cibulačka Cibulačka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist