Recept Vepřová pečínka s jablečným zelím

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vepřové maso omyjeme a osušíme, kůži nařízneme na čtverečky. Potřeme soli, pepřem a 1 lžičkou kmínu. Maso s kůží obrácenou dolů vložíme do pekáče a zalijeme 500 ml vroucí vody. Pečeme v troubě 30 min., občas obratíme.

2. Zeleninu omyjeme, očistíme, popř. oloupeme, pokrájíme a přidáme k pečeni. Smícháme med a sójovou omáčku. Pečeme dalších 60 min. a kůži občas potřeme medovou směsí.

3. Cibuli oloupeme, bílé zelí nakrouháme a obojí 4 min. předvaříme. Oloupané jablko nakrájíme a pokapeme citronovou šťávou. Smícháme sůl, pepř a 1 lžičku kmínu a promícháme s cibulí, zelím a kousky jablka. Vypečenou šťávu přecedíme.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky


Reklama

Nahlásit recept

  • 2878x zobrazeno

Čas přípravy

  • 150 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřové pečeně s kůží
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 4 lžíce medu
  • 9 lžic sójové omáčky
  • 1 cibule
  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 1 jablko
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 lžíce vinného octa
  • 5 lžic oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová pečínka s jablečným zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist