Recept Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zázvor a česnek oloupeme a pokrájíme. Feferonku nadrobno posekáme. Vy­mačkáme šťávu a smícháme s tence na­krájenou kůrou, zázvorem, česnekem, feferonkou, solí, pepřem a cukrem.

2. Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Prudce opečeme na oleji. Za­lijeme pomerančovou směsí a zeleninovým vývarem. Přikryté pečeme v troubě asi 60 min. Poté vypečenou šťávu slijeme a maso pečeme v troubě ještě asi 10 min.

3. Maso udržujeme teplé. Šťávu propasírujeme a zahustíme jíškou.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky



Nahlásit recept

  • 22.11.02 vloženo
  • 2871x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 670 kcal, 45 g bílkovin, 44 g tuků, 20 g sacharidů
  • 40 g zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená feferonka
  • 2 pomeranče (chem. neošetř.)
  • sůl
  • pepř
  • 1 zarovnaná lžíce hnědého cukru
  • 1 kg vepřové kýty
  • 3 lžíce oleje
  • 400 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 2-3 lžíce hotové světlé jíšky

Doporučená příloha

  • Podáváme s bramborami.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí perníkové koření

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát -...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
TOPlist