Recept Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Postup

1. Mletý a celý kmín smícháme asi se 2 lžička­mi soli. Ochucenou sůl vetřeme do omytého a osušeného masa, zabalíme do fólie a postavíme na 4 hodiny do chladničky.

2. Maso ze všech stran prudce opečeme na roz­páleném omastku. Přidáme oloupanou rozčtvrcenou cibuli a podlijeme trochou vývaru.

3. Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtky. Petrželku omyjeme, osušíme a najemno posekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Po 30 min. dušení přidáme k masu, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme dalších 30 min.

4. Maso vyjmeme a dáme na teplo. Šťávu proce­díme, přidáme smetanu, zahustíme solamylem, uvedeme do varu a necháme chvíli povařit.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky



Nahlásit recept

  • 04.03.02 vloženo
  • 5984x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžíce kmínu
  • sůl
  • 20 g vepřového sádla
  • 2 cibule
  • 250 ml ma­sového vývaru
  • 250 g žampionů
  • 1/2 svazečku petrželky
  • 100 g prorostlé uzené slaniny
  • 100 g sladké smetany
  • 2 lžičky solamylu
  • 1 lžička ostré hořčice

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
TOPlist