Recept Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Postup

1. Mletý a celý kmín smícháme asi se 2 lžička­mi soli. Ochucenou sůl vetřeme do omytého a osušeného masa, zabalíme do fólie a postavíme na 4 hodiny do chladničky.

2. Maso ze všech stran prudce opečeme na roz­páleném omastku. Přidáme oloupanou rozčtvrcenou cibuli a podlijeme trochou vývaru.

3. Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtky. Petrželku omyjeme, osušíme a najemno posekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Po 30 min. dušení přidáme k masu, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme dalších 30 min.

4. Maso vyjmeme a dáme na teplo. Šťávu proce­díme, přidáme smetanu, zahustíme solamylem, uvedeme do varu a necháme chvíli povařit.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.03.02 vloženo
  • 7682x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžíce kmínu
  • sůl
  • 20 g vepřového sádla
  • 2 cibule
  • 250 ml ma­sového vývaru
  • 250 g žampionů
  • 1/2 svazečku petrželky
  • 100 g prorostlé uzené slaniny
  • 100 g sladké smetany
  • 2 lžičky solamylu
  • 1 lžička ostré hořčice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist