Recept Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Postup

1. Mletý a celý kmín smícháme asi se 2 lžička­mi soli. Ochucenou sůl vetřeme do omytého a osušeného masa, zabalíme do fólie a postavíme na 4 hodiny do chladničky.

2. Maso ze všech stran prudce opečeme na roz­páleném omastku. Přidáme oloupanou rozčtvrcenou cibuli a podlijeme trochou vývaru.

3. Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtky. Petrželku omyjeme, osušíme a najemno posekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Po 30 min. dušení přidáme k masu, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme dalších 30 min.

4. Maso vyjmeme a dáme na teplo. Šťávu proce­díme, přidáme smetanu, zahustíme solamylem, uvedeme do varu a necháme chvíli povařit.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky



Nahlásit recept

  • 04.03.02 vloženo
  • 5340x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžíce kmínu
  • sůl
  • 20 g vepřového sádla
  • 2 cibule
  • 250 ml ma­sového vývaru
  • 250 g žampionů
  • 1/2 svazečku petrželky
  • 100 g prorostlé uzené slaniny
  • 100 g sladké smetany
  • 2 lžičky solamylu
  • 1 lžička ostré hořčice

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová pečeně s kmínovou kůrkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Velikonoční jidáš

Inzerce

Bonduelle Vapeur - zelenina na páře!

10.04.14 | Zelenina je základ jídelníčku, to ví zřejmě každý, ale co její kvalita? Nemá smysl jíst od rána do večera zeleninu, která již dávno ztratila všechny hodnotné vitamíny! (číst dále)

 

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na...
TOPlist