Recept Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Postup

1. Perlové cibulky omyjeme, očistíme a asi 1 min. povaříme ve vodě. Maso omyjeme, osušíme a leh­ce naklepeme. Jednotlivé kousky obalíme plátkem slaniny a ovařenou perlovou cibulkou a převážeme kuchyňskou nití.

2. Švestky omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme. Masa opékáme na rozehřátém oleji z každé strany 6 – 8 min., poté je vyjmeme a udržujeme v teple.

3. Na vypečeném tuku osmahneme švestky, zalije­me je madeirou a 150 ml vody a vaříme asi 5 min. Vmícháme skořici a základ hnědé omáčky a ne­cháme přejít varem. Omáčku ochutíme růžovým pepřem, přisladíme, rozdělíme na talíře a podává­me s vepřovými medailonky.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky



Nahlásit recept

  • 15.08.02 vloženo
  • 17006x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 550 kcal, 29 g bílkovin, 39 g tuků, 17 g sacharidů
  • 4 perlové cibulky
  • 4 kousky z vepřové panenky (asi po 125 g)
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 300 g švestek
  • 2 lžíce oleje
  • 125 ml madeiry
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžíce základní hnědé omáčky (hotový výrobek)
  • růžový pepř
  • cukr

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
TOPlist