Recept Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Postup

1. Perlové cibulky omyjeme, očistíme a asi 1 min. povaříme ve vodě. Maso omyjeme, osušíme a leh­ce naklepeme. Jednotlivé kousky obalíme plátkem slaniny a ovařenou perlovou cibulkou a převážeme kuchyňskou nití.

2. Švestky omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme. Masa opékáme na rozehřátém oleji z každé strany 6 – 8 min., poté je vyjmeme a udržujeme v teple.

3. Na vypečeném tuku osmahneme švestky, zalije­me je madeirou a 150 ml vody a vaříme asi 5 min. Vmícháme skořici a základ hnědé omáčky a ne­cháme přejít varem. Omáčku ochutíme růžovým pepřem, přisladíme, rozdělíme na talíře a podává­me s vepřovými medailonky.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky



Nahlásit recept

  • 15.08.02 vloženo
  • 15430x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 550 kcal, 29 g bílkovin, 39 g tuků, 17 g sacharidů
  • 4 perlové cibulky
  • 4 kousky z vepřové panenky (asi po 125 g)
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 300 g švestek
  • 2 lžíce oleje
  • 125 ml madeiry
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžíce základní hnědé omáčky (hotový výrobek)
  • růžový pepř
  • cukr

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
TOPlist