Recept Velikonoční zajíc nebo beránek (Osterhasen oder Osterlammkuchen)

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Máslo, med a žloutky ušleháme do pěny. Za neustálého šlehání přidáváme postupně prosátou mouku se skořicí, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva, mleté mandle a mléko. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Formu řádně vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Položíme ji na plech a dáme péci.

Po upečení necháme zajíčka (beránka) zcela vychladnout ve formě (cca 1 hodinu), poté jej vyjmeme a slavnostně nazdobíme.

Čerpáno z internetu a volně přeloženo (2006).

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 20.03.06 vloženo
  • 3955x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g másla
  • 150 g medu
  • 3 žloutky
  • 250 g pšeničné celozrnné mouky
  • 150 g mletých mandlí
  • špetka skořice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 kypřicí prášky do pečiva
  • 200 ml mléka
  • 3 bílky
  • tuk a strouhanka do formy.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční zajíc nebo beránek (Osterhasen oder Osterlammkuchen)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Mrkvový dort

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s...
TOPlist