Recept Velikonoční zajíc nebo beránek (Osterhasen oder Osterlammkuchen)

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Máslo, med a žloutky ušleháme do pěny. Za neustálého šlehání přidáváme postupně prosátou mouku se skořicí, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva, mleté mandle a mléko. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Formu řádně vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Položíme ji na plech a dáme péci.

Po upečení necháme zajíčka (beránka) zcela vychladnout ve formě (cca 1 hodinu), poté jej vyjmeme a slavnostně nazdobíme.

Čerpáno z internetu a volně přeloženo (2006).

Recept je z kategorií: Beránci



Nahlásit recept

  • 20.03.06 vloženo
  • 3664x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g másla
  • 150 g medu
  • 3 žloutky
  • 250 g pšeničné celozrnné mouky
  • 150 g mletých mandlí
  • špetka skořice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 kypřicí prášky do pečiva
  • 200 ml mléka
  • 3 bílky
  • tuk a strouhanka do formy.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční zajíc nebo beránek (Osterhasen oder Osterlammkuchen)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Jahodový koláč s drobenkou

Inzerce

Chutné recepty, ze kterých nepřiberete

21.04.14 | V dnešní době se většina z nás snaží o zdravý životní styl, kdy je většinou hlavním cílem zhubnout přebytečná kila nebo si udržet postavu. K tomuto fenoménu patří především kvalitní a správné stravování... (číst dále)

 

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
TOPlist