Recept Velikonoční perníčky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Velikonoční perníčky

Postup

Tuk cukr a med rozehřejeme, necháme vychladnout a vmícháme celá vejce. Na vál si připravíme přesátou mouku se sodou a uvedeným kořením a přidáme rozehřáté suroviny. Vypracujeme těsto. Hněteme tak dlouho až je lesklé.

Pak vyválíme z těsta na stéblo silný plát a vykrajujeme tvary (vajíčka, slepičky, beránky a pod). Pečeme na vymaštěném plechu nebo na pečícím papíru v horké troubě. Ihned po vyjmutí perníčky ještě na plechu potřeme rozšlehaným žloutkem.

Mírně vychladlé sejmeme z plechu a studené zdobíme různými polevami. Také je můžeme slepovat různými náplněmi, vždy dva stejné tvary k sobě.

Recept je z kategorií: Perníky



Nahlásit recept

  • 13895x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100g tuku
  • 400g moučkového cukru
  • 4 lžíce medu
  • 4 vejce
  • 1kg hladké mouky
  • lžička tlučeného fenyklu
  • lžička mleté skořice
  • půl kytičky badyánu (nemusí být)
  • 2 lžičky jedlé sody
  • tuk na plech
  • žloutek na potření

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční perníčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená...
Kuře na medu Kuře na medu
Mrkvový salát Mrkvový salát
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém...
TOPlist