Recept Velikonoční perníčky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Velikonoční perníčky

Postup

Tuk cukr a med rozehřejeme, necháme vychladnout a vmícháme celá vejce. Na vál si připravíme přesátou mouku se sodou a uvedeným kořením a přidáme rozehřáté suroviny. Vypracujeme těsto. Hněteme tak dlouho až je lesklé.

Pak vyválíme z těsta na stéblo silný plát a vykrajujeme tvary (vajíčka, slepičky, beránky a pod). Pečeme na vymaštěném plechu nebo na pečícím papíru v horké troubě. Ihned po vyjmutí perníčky ještě na plechu potřeme rozšlehaným žloutkem.

Mírně vychladlé sejmeme z plechu a studené zdobíme různými polevami. Také je můžeme slepovat různými náplněmi, vždy dva stejné tvary k sobě.

Recept je z kategorií: Perníky



Nahlásit recept

  • 13578x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100g tuku
  • 400g moučkového cukru
  • 4 lžíce medu
  • 4 vejce
  • 1kg hladké mouky
  • lžička tlučeného fenyklu
  • lžička mleté skořice
  • půl kytičky badyánu (nemusí být)
  • 2 lžičky jedlé sody
  • tuk na plech
  • žloutek na potření

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Velikonoční perníčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
TOPlist