Recept Jarní nádivka

aneb Velikonoční nádivka z našeho kraje

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejprve si uvaříme uzené maso - může být i tučnější v 1 litru vody, kterou necháme zchladnout. Maso nakrájíme na drobné kostičky. Z kvasnic a trochy mléka si připravíme kvásek. Zároveň rozkrájíme rohlíky nebo veku na drubné kousky a namočíme je v mléce. Pak smícháme polévku s namočenými rohlíky a přidáme krupičku, aby trochu nabobtnala. Do této hmoty dáme žloutky, kvásek. Mladé kopřivy nebo můžeme dát i pórek vypereme a nadrobno nakrájíme. Česnek prolisujeme, těsto přiměřeně osolíme - musíme ochutnat. Nakonec přidáme nakrájené uzené maso a sníh z bílků a vše zamícháme. Nalijeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný pekáč, nebo 2 menší. Nádivku je lepší péci nižší. Dáváme hned péci. Podle tohoto receptu se zaručeně podaří. U nás si velikonoční svátky bez tohoto pokrmu nedovedeme představit zrovna tak, jako bez mazance.

Recept je z kategorií: Slané pečivo



Nahlásit recept

  • 04.02.06 vloženo
  • 5493x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min. bez peĂ„

Ingredience

  • 14 vajec
  • 6 rohlíků nebo 1 veka (starší pečivo)
  • 1 litr uzené polévky
  • 1/2 litru mléka
  • vařené uzené maso - cca 60 dkg
  • 6 dkg droždí
  • l hlavička česneku - i vice
  • sůl
  • 1/2 kg hrubé krupice
  • jarní mladé kopřivy nebo pórek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jarní nádivka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční nádivka z našeho kraje

Jarko díky. Letos to zkusím v téhle variantě, droždí je zdravé a tak tam kromě těch kopřiv a česneku bude ještě něco zdraví prospěsného :)). Je to energetická rána a rána na žlučník, ale tak dobré… Velikonoce si bez nádivky neumím představit.

 
Jarkaa
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční nádivka z našeho kraje

Nádivku dáváme hned péci. Už jsem doplnila původní recept. Když těsto rozdělíme na 2 pekáčky, ten druhý pečeme následně a nic to nevadí.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Velikonoční nádivka z našeho kraje Jarko

Dělám podobnou nádivku již léta, ale nekynutou. Zaujal mě ten kvásek, ale nějak jsem se ztratila v receptu a nevím, jestli to necháváš kynout a v jaké fázi do nádivky ten kvásek přidáváš?

Vložit nový komentář
Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist