Recept Velikonoční nádivka po stopadesáté

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Velikonoční nádivka po stopadesáté

Úvod

Ano, po zadání „velikonoční nádivka“ a „velikonoční hlavička“ vyjede velmi dlouhý seznam. Ano, asi bych měla přidat jen jako koment…

Ale přece jen je tahle nádivka tak trochu mix všech možných receptů a je to i dost podrobný návod, když toho potřebujete upéct hoooodně…

Postup

Rohlíky si nakrájíme na kostičky večer před pečením - necháme je lehce oschnout.
Všechna masa můžeme také uvařit den předem - každé zvlášť, vepřové a kuřecí v osolené vodě. Trochu vývaru z uzeného uchováme, z ostatních uděláme polévky nebo zamrazíme.
Nakrájíme na kousky.
Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme lehce vyškvařit.
Bylinky nasekáme nadrobno.

Pec roztopíme na 180 st, plech a jiné k pečení určené nádoby vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Do největší mísy, kterou doma najdeme ( ev. do kýble apod.) nasypeme kostičky rohlíků, lehce osolíme, opepříme, strouhneme citronovou kúru, přidáme vyškvařenou slaninu, promícháme a s citem pocákáme uzeným vývarem ( nechceme kaši). Rukama promícháme, přidáme na kostičky nakrájená masa a nasekané bylinky, opět rukama promícháme.
Mezitím se nám šlehá sníh ze 14 vajec. Žloutky rozšleháme, vmícháme do směsi, nakonec lehce vložíme ušlehaný sníh.

Vlijeme na plech či jinou formu na pečení, posypeme plátky mandlí, poklademe maličkými kousky másla a pečeme do zlatova.

Z uvedeného množství cca 1 velký plech a malý dortík ( viz foto).


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.03.16 vloženo
  • 1435x zobrazeno

Ingredience

  • množství mas již v uvařeném ( a vykostěném) stavu
  • 750 g uzeného masitého ocásku
  • 300 g vepřového plecka
  • 200 g kuřecích stehen
  • 12 rohlíků
  • 14 vajec
  • 100 g slaniny
  • máslo
  • sůl, pepř
  • nastrouhaná kúra z jednoho malého citronu
  • plátky mandlí
  • 50g pažitky
  • 25 g polníčku
  • 25 g rukoly
  • 25 g česneku medvědího

Doporučená příloha

  • salát, okurky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 14.04.17 14:41

Jako každý rok..

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Eja 24.03.16 15:57

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Velikonoční nádivka po stopadesáté

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3667 příspěvků 25.03.16 10:50

@casino strouhanka také možno, ale nádivku radši takto :mavam:

 
casino
4445 příspěvků 25.03.16 09:03
Plech vysypeme hrubou moukou

No, zkuste zkusit strouhanku :palec:
***
Taky přeju a babám extra:
Až budete v pondělí výskat blahem z omlazovací kůry a tancovat v rytmu gastronomických říkadel „StávejránoMa­riánopečkoláče…“ či „Šelzajíčekbráz­doumělkapsičku­prázdnou…“, tak jako bych vám tatarem čechral faldy ich :P :mrgreen: :mavam:

 
Zuzka1973
1898 příspěvků 24.03.16 17:24

Mně se líbí také - je dobře, žes vložila samostatně, tenhle si to zaslouží, ukládám hned, využiji sice mimo Velikonoce (na svátky musím dělat dva plechy té „naší“ :D ), ale mi nádivku rádi i mimo „sezonu“, takže díky za inspiraci :kytka:
A hezké Velikonoce! VŠEM! :mavam:

 
di
2441 příspěvků 24.03.16 16:05

Pěkný recept.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Nadívaný hovězí jazyk


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist