Recept Velikonoční nádivka po stopadesáté

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Velikonoční nádivka po stopadesáté

Úvod

Ano, po zadání „velikonoční nádivka“ a „velikonoční hlavička“ vyjede velmi dlouhý seznam. Ano, asi bych měla přidat jen jako koment…

Ale přece jen je tahle nádivka tak trochu mix všech možných receptů a je to i dost podrobný návod, když toho potřebujete upéct hoooodně…

Postup

Rohlíky si nakrájíme na kostičky večer před pečením - necháme je lehce oschnout.
Všechna masa můžeme také uvařit den předem - každé zvlášť, vepřové a kuřecí v osolené vodě. Trochu vývaru z uzeného uchováme, z ostatních uděláme polévky nebo zamrazíme.
Nakrájíme na kousky.
Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme lehce vyškvařit.
Bylinky nasekáme nadrobno.

Pec roztopíme na 180 st, plech a jiné k pečení určené nádoby vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Do největší mísy, kterou doma najdeme ( ev. do kýble apod.) nasypeme kostičky rohlíků, lehce osolíme, opepříme, strouhneme citronovou kúru, přidáme vyškvařenou slaninu, promícháme a s citem pocákáme uzeným vývarem ( nechceme kaši). Rukama promícháme, přidáme na kostičky nakrájená masa a nasekané bylinky, opět rukama promícháme.
Mezitím se nám šlehá sníh ze 14 vajec. Žloutky rozšleháme, vmícháme do směsi, nakonec lehce vložíme ušlehaný sníh.

Vlijeme na plech či jinou formu na pečení, posypeme plátky mandlí, poklademe maličkými kousky másla a pečeme do zlatova.

Z uvedeného množství cca 1 velký plech a malý dortík ( viz foto).


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.03.16 vloženo
  • 1545x zobrazeno

Ingredience

  • množství mas již v uvařeném ( a vykostěném) stavu
  • 750 g uzeného masitého ocásku
  • 300 g vepřového plecka
  • 200 g kuřecích stehen
  • 12 rohlíků
  • 14 vajec
  • 100 g slaniny
  • máslo
  • sůl, pepř
  • nastrouhaná kúra z jednoho malého citronu
  • plátky mandlí
  • 50g pažitky
  • 25 g polníčku
  • 25 g rukoly
  • 25 g česneku medvědího

Doporučená příloha

  • salát, okurky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 14.04.17 14:41

Jako každý rok..

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Eja 24.03.16 15:57

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Velikonoční nádivka po stopadesáté

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3681 příspěvků 25.03.16 10:50

@casino strouhanka také možno, ale nádivku radši takto :mavam:

 
casino
4447 příspěvků 25.03.16 09:03
Plech vysypeme hrubou moukou

No, zkuste zkusit strouhanku :palec:
***
Taky přeju a babám extra:
Až budete v pondělí výskat blahem z omlazovací kůry a tancovat v rytmu gastronomických říkadel „StávejránoMa­riánopečkoláče…“ či „Šelzajíčekbráz­doumělkapsičku­prázdnou…“, tak jako bych vám tatarem čechral faldy ich :P :mrgreen: :mavam:

 
Zuzka1973
1913 příspěvků 24.03.16 17:24

Mně se líbí také - je dobře, žes vložila samostatně, tenhle si to zaslouží, ukládám hned, využiji sice mimo Velikonoce (na svátky musím dělat dva plechy té „naší“ :D ), ale mi nádivku rádi i mimo „sezonu“, takže díky za inspiraci :kytka:
A hezké Velikonoce! VŠEM! :mavam:

 
di
2442 příspěvků 24.03.16 16:05

Pěkný recept.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Rozteky s tofu


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist